1 075 573 läst · 14 288 svar
1076k läst
14,3k svar
Vad blir det för mat?
Uppväxt på flinta typ.. det fanns inte alls lika många köttsorter/detaljer att välja på när jag var "ung" (!).. som det finns nuFredrikR skrev:
Men grillkarre är nog den vi grillat mest här senaste åren (både liksom färdigkryddade, färdigmarinerade och eget..). lite som flintan var för mig förut.. "funkar alltid"
Antar att det beror på vart man handlar. "Min" ICA Maxi har bedrövligt nog bara det mest grundläggande utbudet av kött/chark/skaldjur/ost. Köper köttlådor istället så får man "en av varje" bit.Snigla skrev:
Jo men så är det även här. Jag menade mer generell i samhället (med alla butiker, influenser från utland osv). Det ”lokala Ica/coop” har inte alltid så stort utrymme för ”roligt kött”.. utan har mer som du säger.. det grundläggande (det som de flesta köper).C cpalm skrev:
Säger man till kan de ibland ta hem annat dock 👍
Vi köper ”köttlåda” (av grannen) vi oxå, iof av andra skäl - mennändå! 😊
Det är lite spännande med köttlådor generellt.. vi har fått/köpt/gjort köttdetaljer vi troligen inte provat annars… som nötrulle, tunga… hehe
![Frukost med två smörgåsar toppade med ägg, gurka, paprikaskivor och en kopp med dryck bredvid. Bakgrunden visar en fjärrkontroll och ett underlägg.](https://static.byggahus.se/attachments/images/medium/788/788366-4aa2f0808638fd9d89ba954dd79dd876.jpg)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Mörrn.. frukosttajm!
Åt lite fil o melon tidigare
Nyregnat här (men verkar ha sluppit åskan.. eller så var jag medvetslös).. plågsamt varmt när man skulle sova var det dock.. (nackdelen med stenhus.. lagrar solvärme på dagen och släpper den in i huset på natten när det svalnar ute)
Stötte på fenomenet ”falsk fläskfilé ” och blev tydligen så uppslukad att jag glömde fotografera!
Kryddad nötfärs i rulle som skars i 1 cm tjocka skivor efter att den legat i frysen några timmar. Fick stekyta och över i form som fylldes på med svamp, sivripaprika och cf/grädde/soja. Pressad potatis, kokta morötter och inlagd gurka. Vips tillbaka i tiden.
Det blev en omgång över så bild kommer…
Kryddad nötfärs i rulle som skars i 1 cm tjocka skivor efter att den legat i frysen några timmar. Fick stekyta och över i form som fylldes på med svamp, sivripaprika och cf/grädde/soja. Pressad potatis, kokta morötter och inlagd gurka. Vips tillbaka i tiden.
Det blev en omgång över så bild kommer…