1 006 838 läst · 13 637 svar
1007k läst
13,6k svar
Vad blir det för mat?
Ikväll tog jag tabberaset på midsommarsillen. Smaken mognar på ett väldigt trevligt sätt när den stått såpass länge. Till detta potatis från täppan med smörklick, dill och gräddfil, nybakat grovt rågbröd.
Aalborg taffel akvavit och engelskt julöl.
/Höghus
Aalborg taffel akvavit och engelskt julöl.
/Höghus
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Renoverare
· Stockholm
· 18 400 inlägg
Gissar på det har en koppling till alla små fina byar i Frankrike kanske?kashieda skrev:
De har flyttat till danmark så har du vägarna förbi kan du prova
https://maps.app.goo.gl/ibUgy4vdiU2p71k28
Sesampanerad lax, perfekt stekt, med nudelwok och bara egenodlade grönsaker. En färdig teriyakisås som vi fått av handlare. På landet som vet att jag inte bryr mig om ett passerat bäst före datum..
Bättre kan det nog inte bli här idag.
Bättre kan det nog inte bli här idag.
Medlem
· Jämtland
· 107 inlägg
Efler att ha skottat mig fram till grillen och fått en gt i samband med tändning blev det oxfilétoast 😀
Efter att gjort vanlig Svensk snabbköttfärssås i ett helt liv så blev det idag premiär för att göra en mer riktig bolognese.
Jag följde väl i stort detta receptet:
https://www.zeta.nu/recept/spaghetti-pronto-bolognese-2/
Rödvin istället för vitt, skippade lagerblad (hade inga hemma) hade inte heller körsbärstomater i burk, utan det blev en överbliven slatt pizzasås och sen mer tomatpuré som kompensation, men fortfarande mindre tomat totalt, men det funkade bra ändå.
I brist på parmesan så fick det bli riven helt vanlig ost.
Bolognesen fick småputtra lite över en timme, och det tror jag är halva hemligheten till att det blir så gott och fylligt i smaken.
Tidigare i veckan gjorde jag denna Lax asian style
https://www.ica.se/recept/lax-asian-style-med-broccoli-lime-och-cashewnotter-715438/
Ingen bild från middagen, då jag inte tänkte på det då, utan denna är från en sida med receptet.
Lite små ändringar här också, ingen koriander, torkade lime blad eller cashewnötter, i övrigt följdes väl receptet någorlunda
Jag ville mest tipsa om receptet, lättlagat och väldigt smarrigt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag följde väl i stort detta receptet:
https://www.zeta.nu/recept/spaghetti-pronto-bolognese-2/
Rödvin istället för vitt, skippade lagerblad (hade inga hemma) hade inte heller körsbärstomater i burk, utan det blev en överbliven slatt pizzasås och sen mer tomatpuré som kompensation, men fortfarande mindre tomat totalt, men det funkade bra ändå.
I brist på parmesan så fick det bli riven helt vanlig ost.
Bolognesen fick småputtra lite över en timme, och det tror jag är halva hemligheten till att det blir så gott och fylligt i smaken.
Tidigare i veckan gjorde jag denna Lax asian style
https://www.ica.se/recept/lax-asian-style-med-broccoli-lime-och-cashewnotter-715438/
Ingen bild från middagen, då jag inte tänkte på det då, utan denna är från en sida med receptet.
Lite små ändringar här också, ingen koriander, torkade lime blad eller cashewnötter, i övrigt följdes väl receptet någorlunda
Jag ville mest tipsa om receptet, lättlagat och väldigt smarrigt.
Bolognese får det bli här hemma snart istället för snabbköttfärssåsen.Mikael_L skrev:Efter att gjort vanlig Svensk snabbköttfärssås i ett helt liv så blev det idag premiär för att göra en mer riktig bolognese.
[bild]
Jag följde väl i stort detta receptet:
[länk]
Rödvin istället för vitt, skippade lagerblad (hade inga hemma) hade inte heller körsbärstomater i burk, utan det blev en överbliven slatt pizzasås och sen mer tomatpuré som kompensation, men fortfarande mindre tomat totalt, men det funkade bra ändå.
I brist på parmesan så fick det bli riven helt vanlig ost.
Bolognesen fick småputtra lite över en timme, och det tror jag är halva hemligheten till att det blir så gott och fylligt i smaken.
Tidigare i veckan gjorde jag denna Lax asian style
[länk]
[bild]
Ingen bild från middagen, då jag inte tänkte på det då, utan denna är från en sida med receptet.
Lite små ändringar här också, ingen koriander, torkade lime blad eller cashewnötter, i övrigt följdes väl receptet någorlunda
Jag ville mest tipsa om receptet, lättlagat och väldigt smarrigt.
Laxen låter inte dum alls, kommer stryka koriandern när jag provar.
Renoverare
· Stockholm
· 18 400 inlägg
Testa gör en ragu då pratar viMikael_L skrev:Efter att gjort vanlig Svensk snabbköttfärssås i ett helt liv så blev det idag premiär för att göra en mer riktig bolognese.
[bild]
Jag följde väl i stort detta receptet:
[länk]
Rödvin istället för vitt, skippade lagerblad (hade inga hemma) hade inte heller körsbärstomater i burk, utan det blev en överbliven slatt pizzasås och sen mer tomatpuré som kompensation, men fortfarande mindre tomat totalt, men det funkade bra ändå.
I brist på parmesan så fick det bli riven helt vanlig ost.
Bolognesen fick småputtra lite över en timme, och det tror jag är halva hemligheten till att det blir så gott och fylligt i smaken.
Tidigare i veckan gjorde jag denna Lax asian style
[länk]
[bild]
Ingen bild från middagen, då jag inte tänkte på det då, utan denna är från en sida med receptet.
Lite små ändringar här också, ingen koriander, torkade lime blad eller cashewnötter, i övrigt följdes väl receptet någorlunda
Jag ville mest tipsa om receptet, lättlagat och väldigt smarrigt.