1 030 745 läst · 13 904 svar
1031k läst
13,9k svar
Vad blir det för mat?
Det får bli nästa steg...,AndersMalmgren skrev:
... om 30 år då ...
edit:
Eller vänta nu det är kanske det jag gjort ...
https://www.vinsider.se/artiklar/bolognese-ragu-eller-kottfarssas/
https://www.escapeaway.se/reseblogg/spaghetti-al-ragu-bolognese-spaghetti-med-kottfarssaas/
Redigerat:
Mikael_L skrev:Efter att gjort vanlig Svensk snabbköttfärssås i ett helt liv så blev det idag premiär för att göra en mer riktig bolognese.
[bild]
Jag följde väl i stort detta receptet:
[länk]
Rödvin istället för vitt, skippade lagerblad (hade inga hemma) hade inte heller körsbärstomater i burk, utan det blev en överbliven slatt pizzasås och sen mer tomatpuré som kompensation, men fortfarande mindre tomat totalt, men det funkade bra ändå.
I brist på parmesan så fick det bli riven helt vanlig ost.
Bolognesen fick småputtra lite över en timme, och det tror jag är halva hemligheten till att det blir så gott och fylligt i smaken.
Tidigare i veckan gjorde jag denna Lax asian style
[länk]
[bild]
Ingen bild från middagen, då jag inte tänkte på det då, utan denna är från en sida med receptet.
Lite små ändringar här också, ingen koriander, torkade lime blad eller cashewnötter, i övrigt följdes väl receptet någorlunda
Jag ville mest tipsa om receptet, lättlagat och väldigt smarrigt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inspirerad körde jag idag ett storkok med ragu. Egna gula tomater och gula morötter gav den en gulare färg, som kompenserades något av rött vin. Sen kokade jag hela kvällen utan att bry mig om elpriset. Få se vad vi tycker i morgon.
Till middag åt vi kladdkaka eftersom det är kladdkakans dag. Lax och ris till förrätt dock.
Renoverare
· Värmland
· 846 inlägg
Var lite sugen på lasagne o lax men fick inte gehör för det. Blev stekt lax med tomat, spenat, lök, vitlök, ricotta o parmesan. Ok, toskansk lax, har haft det förut så jag hoppade över fotograferingen. Men nästa gång ….FredrikR skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 429 inlägg
Finns bara en bra pizzeria innanför tullarna men det blir väl smygreklam att säga vilken 😉Maria T skrev:Stockholmsförort sydöst 🙂
De tre pizzerior (av fem i närheten) som har Kebabpizza på menyn, så utmärker sig en enda där de skickar med såserna i burkar så att en själv kan klicka på hur mycket/lite en vill ha.
I övrigt är det mesta lika - tomatsås, lök, färsk tomat samt feferoni (om en inte tackar nej till det sistnämnda) samt kebabkött.
De olika pizzeriorna vi väljer mellan har olika typer av deg - en har tjock deg med god, ätbar, kant och de andra har tunna pizzor. De svalnar fortare såklart eftersom vi alltid hämtar. Lite beroende på vad vi känner för.
Då jag har 18 minuter till Stockholms central (ett skämt, pendeltågen går aldrig som de ska enligt tabell) och ändå känner att jag ätit många pizzor där, i stan, så är det helt klart en grej i "orten" med kebabpizza.
Finns säkert nån pizzeria inom tullarna som serverar Kebabpizza, dock har jag inte stött på den.
Om jag ens ska nämna nåt om pizzor i Stockholm så är det att de Italienska restauranger som även har pizza på menyn, välj bort dem. De vill servera pizza och pasta. Om jag vill äta Italiensk mat i Stockholm så väljer jag bort de som har pizza, och mycket pasta, på menyn.
Uppvuxen nära (90 meter) från en av de tidigaste pizzeriorna i Stockholm, Lilla Capri (Hantverkargatan). De verkar ha gått ner sig rejält nu när jag läser recensionerna.
Renoverare
· Stockholm
· 18 429 inlägg