Isakare Isakare skrev:
Mat o mat, men just nu sitter jag o mumsar hemmagjord pizzasallad.
Skrollade förbi ett recept på facebook med rubriken "Det ska vara ättika, inte vinäger"
Fixade lite sallad efter det receptet och jäklar vad god den blev nu när den dragit i 4 dagar, precis som på en bra pizzeria.
Dela med dig? Eller bara ersätta med ättika rakt av?
 
  • Gilla
Alfredo
  • Laddar…
J JonasJN skrev:
Dela med dig?
Precis! Ett recept eller det hände aldrig…😀
 
  • Gilla
  • Haha
GladanS och 1 till
  • Laddar…
Åsa Lund
Isakare Isakare skrev:
Mat o mat, men just nu sitter jag o mumsar hemmagjord pizzasallad.
Skrollade förbi ett recept på facebook med rubriken "Det ska vara ättika, inte vinäger"
Fixade lite sallad efter det receptet och jäklar vad god den blev nu när den dragit i 4 dagar, precis som på en bra pizzeria.
Tar gärna receptet! Säsong för vitkål nu så vore kul att testa
 
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
Tar gärna receptet! Säsong för vitkål nu så vore kul att testa
600 g vitkål finstrimmlad.
Värm i en kastrull:
3 msk ättika 12%
3 msk olja
1 msk socker
1 tsk salt
2 g oregano
0,5 tsk svartpeppar.
Häll den varma lagen över vitkålen och massera in det med händerna, engångs handskar rekommenderas.
 
  • Gilla
ullberg och 7 till
  • Laddar…
Måste fråga, vad använde ni till pizzasalladen om inte ättika? *nyfiken*

Nån form av vinäger? :)
 
Snigla Snigla skrev:
Måste fråga, vad använde ni till pizzasalladen om inte ättika? *nyfiken*

Nån form av vinäger? :)
Jo, det var just det de stod i receptet, att många recept felaktigt hade vinäger isf ättika.
Det ger ju en helt annan smak.
 
  • Gilla
Snigla
  • Laddar…
Isakare Isakare skrev:
Jo, det var just det de stod i receptet, att många recept felaktigt hade vinäger isf ättika.
Det ger ju en helt annan smak.
Det är ju lite en smaksak.. jag är en ättikperson haha (när jag gör snabbinläggning av gurka.. picklar rödlök osv).. det är en helt annan smakbild på de båda (alltså vinäger vs ättika) :) vissa gillar ju bara en av dem..

Tror att det skiljer på pizzeriorna också! Hur de gör sina.. (här i området är det väldigt många som inte har tillräckligt med syra i sina.. tyvärr)
 
Storsockret
Hade ingen matlåda idag så det blev fynd ur frys, skafferi och kyl. Slutade med spaghetti med köttbullar och nån tomatbaserad sås från Mutti

Spaghetti med köttbullar, tomatsås, riven ost på ett dekorerat vitt fat.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Snigla och 6 till
  • Laddar…
Tryffelveckor gör det lite mer muntert i höstmörkret

Nästan uppäten pasta på tallrik, två glas rödvin i bakgrunden, elegant måltid, middagsmiljö.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Portion av risotto på tallrik med rödvin och vattenglas i bakgrunden, inomhus, elegant måltid.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Färdiglagad pasta på tallrik, suddiga vinglas och personer i bakgrunden, restaurangmiljö, middagsstämning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Efterrätt med glass och sås. Rödvin i glas. Vinflaska. Restaurangmiljö. Avslappnad måltid. Speglingar på bordet.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Snigla och 4 till
  • Laddar…
Kramla
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Tryffelveckor gör det lite mer muntert i höstmörkret

[bild][bild][bild][bild]
Bild 2,3 och 4 är helt klart 👍🏻
men bild 1 ser mer ut som något som kom upp ☺️
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
Kramla Kramla skrev:
Bild 2,3 och 4 är helt klart 👍🏻
men bild 1 ser mer ut som något som kom upp ☺️
Barbari!
 
  • Gilla
Kramla
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Barbari!
Ja vi verkar alla vara ense om att det måste vara ett resultat av någon form av barbari på bild ett!
 
  • Älska
Kramla och 1 till
  • Laddar…
richardtenggren
Jag som tänker mig någon som ätit risgrynsgröt och druckit cola på bild 2... 🫢
 
  • Haha
  • Gilla
Kramla och 1 till
  • Laddar…
Snigla Snigla skrev:
Det är ju lite en smaksak.. jag är en ättikperson haha (när jag gör snabbinläggning av gurka.. picklar rödlök osv).. det är en helt annan smakbild på de båda (alltså vinäger vs ättika) :) vissa gillar ju bara en av dem..

Tror att det skiljer på pizzeriorna också! Hur de gör sina.. (här i området är det väldigt många som inte har tillräckligt med syra i sina.. tyvärr)
Själv kräks jag nästan bara av lukten från vinäger.
Många gånger i mitt liv har jag fått avstå från sallad på bjudningar mm då det alltid ska stänkas på vinäger.
 
  • Gilla
Snigla och 1 till
  • Laddar…
Dorito's Sweet Chili friterad brie.
Ostbricka 2.0 🤘
 
  • Matlagning av friterad mat, bubblig olja, användning av trätänger, köksmiljö, värme och matlagningsprocess.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Älska
  • Wow
Roga1337 och 9 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.