1 030 234 läst · 13 896 svar
1030k läst
13,9k svar
Vad blir det för mat?
Idag städade vi kyl och trädgård. Fläskytterfilé (jo, det stod så på förpackningen så därför kallar vi det för det) med sötpotatis och potatis. Från egen trädgård blev det röd och gulbetor, morot, squash, lök, majs, vitlök. Allt kryddat med timjan och rosmarin. En saklad med svartkål och citron. Från grannen lite tog jag ett äpple, men det blev lite för stekt i ugnen. Borde stekt med smör och rosmarin. Lite gräddstuvade kantareller från skogen. Mycket nöjd med det hela.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ja självklart, köttdetaljen har ju nu döpts till det.G GladanS skrev:
Spelar ingen roll att det är en benfri kotlettsida, och att de flesta vet det.
Vi kommer inte heller sluta kalla benfria fisksidor för filé, bara för att de inte kommer från en kossa eller stut, eller urbenade kycklingdetaljer för kycklingfilé, bara för att det inte är nötkött.
Man kan ha hur mycket åsikter som helst över matindustrins namngivning, men vissa namn har redan blivit etablerade, så då blir det mest en modern version av riddaren i sorglig skepnad att dra iväg på det korståget.