1 030 795 läst · 13 904 svar
1031k läst
13,9k svar
Vad blir det för mat?
Renoverare
· Stockholm
· 18 429 inlägg
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 904 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 904 inlägg
Kunde inte motstå att prova något jag inte sett tidigare, fårentrecôte lokalt från en gård intill landstället
Med potatisgratäng, morötter, rödbetor, chèvre och pinjenötter blev det en bra middag!
Smaken fanns inget att invända mot (är det inte här det hävdas kofta, det kände inte jag även om jag inte får några förnimmelser av hur kofta bör smaka) men det var klart fler större senor som avdelade ”tvärsnittet” på biten än annan entrecôte så lite mer svårjobbad / mer rester.
Knappast den bästa köttbit jag ätit men kul att testa!
/U
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Med potatisgratäng, morötter, rödbetor, chèvre och pinjenötter blev det en bra middag!
Smaken fanns inget att invända mot (är det inte här det hävdas kofta, det kände inte jag även om jag inte får några förnimmelser av hur kofta bör smaka) men det var klart fler större senor som avdelade ”tvärsnittet” på biten än annan entrecôte så lite mer svårjobbad / mer rester.
Knappast den bästa köttbit jag ätit men kul att testa!
/U
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 465 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 465 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 429 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 429 inlägg
Har för mig det där med kofta har mer med slakten och göra än tillagning.ullberg skrev:Kunde inte motstå att prova något jag inte sett tidigare, fårentrecôte lokalt från en gård intill landstället
[bild]
Med potatisgratäng, morötter, rödbetor, chèvre och pinjenötter blev det en bra middag!
Smaken fanns inget att invända mot (är det inte här det hävdas kofta, det kände inte jag även om jag inte får några förnimmelser av hur kofta bör smaka) men det var klart fler större senor som avdelade ”tvärsnittet” på biten än annan entrecôte så lite mer svårjobbad / mer rester.
Knappast den bästa köttbit jag ätit men kul att testa!
/U
BÄSTA pastasåsen ever.. och det är nästintill omöjligt att återskapa den 😳
Innehåller iaf.. kyckling, broccoli, äppelgele, samba oelek, grädde, cf, salt, peppar, buljong/spad från fläskläggkok, kycklingfond, lök, vitlök, poblano, soja, basilika, rosmarin..
En köttsås..som konverterades och fylldes på för att bli pastasås..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Innehåller iaf.. kyckling, broccoli, äppelgele, samba oelek, grädde, cf, salt, peppar, buljong/spad från fläskläggkok, kycklingfond, lök, vitlök, poblano, soja, basilika, rosmarin..
En köttsås..som konverterades och fylldes på för att bli pastasås..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Hann knappt med..
Men det blev panerade kycklingpinnar och pommes.. och den där lilla klicken majonnäs som ligger där.. det finns numer ett litet hål i högen, men resten är kvar !
Skulle prova lite av "Taco trucks chilimajonnäs" som vi köpt.. (passade på attt köpa när den är på rea förra veckan).. den var inte god! Den var väldigt sur/syrlig.. allt annat försvann.. fick ingen känsla av Mayo...(eller chili eller nått annat än surt).
Jag undrar om den eg är "vinägrig".. att det är det jag uppfattar som "surt".. (vi lägger själva in chili och gör såser.. och använder vinäger osv.. men jag har aldrig reagerat sådär på dem).
Nä.. hoppas maken gillar den.. så vi inte kastade pengarna i sjön helt..
Blev bjuden på "kibbeh" idag av en arbetskamrat. Riktigt gott. Nu ikväll blev det rotfruktsbiffar, ris, broccoli och gräslöksmajo
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 465 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 465 inlägg
Kibbeh! Så gott, en favoriträtt som jag ätit i flera länder, olika innehåll och kryddor men (nästan) alltid samma vackra form. En vän från Libanon bjuder dem ibland, lammfärs och za'atar krydda. Måste nog "bjuda in" mig själv på det snart.P Pappa1986 skrev: