1 038 911 läst · 13 978 svar
1039k läst
14,0k svar
Vad blir det för mat?
Du kan göra på exakt samma vis med surdeg, byt ut jästen mot en vetesurdeg i recepten där det är vetemjöl.C cpalm skrev:
Se bara till att ha en surdeg som är bra fart i och antingen kan du låta det jäsa en stund i rumstemperatur innan du sätter in dem i kylen över natten eller så kan du låta de jäsa 2 dygn i kylen.
Har nu testat Småländska kroppkakor.. tror jag de hette (nej, har inte gjort själv - köpte halvfabrikat på lidl för att just testa)
Jag testade ju palt för första gången förra julen..
Man skulle tydligen servera dessa med lingon och lite smör.. så det gjorde jag (även om katten fick en del av smöret.. är inte så "smörig" på det viset hehe)
Var inte lika "tungt" som palt.. men påminde ju lite om det ändå.. inte äckligt och heller inte det godaste jag smakat!
Helt okej, men troligen inget jag skulle ställa mig och göra själv (säger samma sak om palt).
Jag testade ju palt för första gången förra julen..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Man skulle tydligen servera dessa med lingon och lite smör.. så det gjorde jag (även om katten fick en del av smöret.. är inte så "smörig" på det viset hehe)
Var inte lika "tungt" som palt.. men påminde ju lite om det ändå.. inte äckligt och heller inte det godaste jag smakat!
Helt okej, men troligen inget jag skulle ställa mig och göra själv (säger samma sak om palt).
Renoverare
· Stockholm
· 18 537 inlägg
Smöret ska vara skirat.Snigla skrev:Har nu testat Småländska kroppkakor.. tror jag de hette (nej, har inte gjort själv - köpte halvfabrikat på lidl för att just testa)
Jag testade ju palt för första gången förra julen..
[bild]
[bild]
Man skulle tydligen servera dessa med lingon och lite smör.. så det gjorde jag (även om katten fick en del av smöret.. är inte så "smörig" på det viset hehe)
Var inte lika "tungt" som palt.. men påminde ju lite om det ändå.. inte äckligt och heller inte det godaste jag smakat!
Helt okej, men troligen inget jag skulle ställa mig och göra själv (säger samma sak om palt).
Palak paneer masala. Fast med halloumi. Och lite extra chili flakes. Om ni undrar vart naanbrödet tog vägen…
Bortglömt, ligger kvar i förpackningen 🤷🏻♂️
Äppeltosca blev det också - till slut. Hade satt på ugnen och tyckte det luktade lite skumt men fönster o dörrar var öppna åt söder. Brandvarnaren hade inte tappat det iaf. Fick städa ur ugnen innan kakan kom in till sist. 😓
Bortglömt, ligger kvar i förpackningen 🤷🏻♂️
Äppeltosca blev det också - till slut. Hade satt på ugnen och tyckte det luktade lite skumt men fönster o dörrar var öppna åt söder. Brandvarnaren hade inte tappat det iaf. Fick städa ur ugnen innan kakan kom in till sist. 😓
Du kanske skulle uppskatta Öländska kroppkakor mer?…mindre vetemjöl innebär minskad stabbighets/klimp-känsla i mun & mage 😉Snigla skrev:Har nu testat Småländska kroppkakor.. tror jag de hette (nej, har inte gjort själv - köpte halvfabrikat på lidl för att just testa)
Jag testade ju palt för första gången förra julen..
[bild]
[bild]
Man skulle tydligen servera dessa med lingon och lite smör.. så det gjorde jag (även om katten fick en del av smöret.. är inte så "smörig" på det viset hehe)
Var inte lika "tungt" som palt.. men påminde ju lite om det ändå.. inte äckligt och heller inte det godaste jag smakat!
Helt okej, men troligen inget jag skulle ställa mig och göra själv (säger samma sak om palt).
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 492 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 492 inlägg
En av min mammas paradrätter! Jisses vad hon kunde laga god mat (tror jag nämnt det här med kalops och kroppkakor i denna tråd, eller liknande så ska inte dra hela grejen).Snigla skrev:Har nu testat Småländska kroppkakor.. tror jag de hette (nej, har inte gjort själv - köpte halvfabrikat på lidl för att just testa)
Jag testade ju palt för första gången förra julen..
[bild]
[bild]
Man skulle tydligen servera dessa med lingon och lite smör.. så det gjorde jag (även om katten fick en del av smöret.. är inte så "smörig" på det viset hehe)
Var inte lika "tungt" som palt.. men påminde ju lite om det ändå.. inte äckligt och heller inte det godaste jag smakat!
Helt okej, men troligen inget jag skulle ställa mig och göra själv (säger samma sak om palt).
Jag älskar småländska kroppkakor, kan även äta öländska (blandning av kokt och rå potatis så de blir grå men annars rätt lika).
För sisådär 10 år sen fanns en deli-och fiskbutik nära där jag bor som sålde hemtrillade, väldigt goda, kroppkakor. Sen kom en pop-up-restaurang för just kroppkakor, inte kvar.
De där som finns i vissa butiker i vac-pac, är rätt okej men långt från färska gjorda med omsorg. Undrar när, om, jag nånsin kommer få smaka såna igen... 😪
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 492 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 492 inlägg