Maria T
H husdrommaren skrev:
Blev inget kort på slutresultatet utan endast när stekt ris var på g. Gött att stå under tak idag och göra mat ☔Jösses vad det vräker ned!

[bild]
Finns det någon som har något gott Karl Johansvamp recept? Vi har så sjukt mycket av den i år så skulle vara skoj att testa något lite mera spännande nu när man hittar den hela tiden. Det enda som vi gjort innan är att vi torkat den och gjort svampstuvning.
Inget eget recept men jag åt en väldigt god entrecöte med Karl Johan-svampkräm på en italiensk restaurang i våras, du som är lycklig att ha gott om den goda svampen kan söka för att finna nåt liknande recept om du tycker det låter gott.
 
  • Gilla
husdrommaren
  • Laddar…
H husdrommaren skrev:
Blev inget kort på slutresultatet utan endast när stekt ris var på g. Gött att stå under tak idag och göra mat ☔Jösses vad det vräker ned!

[bild]
Finns det någon som har något gott Karl Johansvamp recept? Vi har så sjukt mycket av den i år så skulle vara skoj att testa något lite mera spännande nu när man hittar den hela tiden. Det enda som vi gjort innan är att vi torkat den och gjort svampstuvning.
Jag gjorde inlagd Karl-Johan i olivolja för ett par år sedan, jäkligt gott att lägga på pizzan. Får nog ge mig ut en tur och plocka några små svampar för inläggning.
https://www.kitchenofanna.se/2018/12/16/inlagd-karl-johan-svamp-i-olivolja/
 
  • Gilla
Oskick och 3 till
  • Laddar…
Tom Yum
Asiatisk nudelsoppa med räkor, gröna blad, svamp och böngroddar i keramikskål på träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
GladanS och 9 till
  • Laddar…
C
H husdrommaren skrev:
Blev inget kort på slutresultatet utan endast när stekt ris var på g. Gött att stå under tak idag och göra mat ☔Jösses vad det vräker ned!

[bild]
Finns det någon som har något gott Karl Johansvamp recept? Vi har så sjukt mycket av den i år så skulle vara skoj att testa något lite mera spännande nu när man hittar den hela tiden. Det enda som vi gjort innan är att vi torkat den och gjort svampstuvning.
Karl Johan är gott i ris Otto eller i en svampsoppa
 
  • Gilla
Maria T och 2 till
  • Laddar…
C
Stekt kalvlever, potatis, gräddsås. Kapris och bacon är ett måste till och lite lingon
 
  • Ett tallrik med stekt kött, potatis, gräddsås, lingonsylt och gröna linser serverat på ett köksbord.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Älska
dilemma och 6 till
  • Laddar…
C C.Ö skrev:
Stekt kalvlever, potatis, gräddsås. Kapris och bacon är ett måste till och lite lingon
Ser väldigt gott ut!
Tror dock att jag inte är en lever-kille, på samma sätt som med koriander... 😐
Provade biffar i våras och det var lite... inget i min smak.
 
  • Älska
Maria T
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Ser väldigt gott ut, jag tror dock att jag inte lever kille, på samma sätt som med koriander... 😐
Koriander är ju svingott där det passar. Nötlever dock, en av få saker jag inte kan äta
 
  • Gilla
Maria T och 1 till
  • Laddar…
Har man såna mängder svamp så går det utmärkt och fort att skölja. Den lilla smak som försvinner ersätter man bara med mer svamp. Nu har jag typ fått ihop en årsförbrukning på 2 dagar. A 1,5 timmar
 
  • Gilla
Oskick och 1 till
  • Laddar…
C C.Ö skrev:
Stekt kalvlever, potatis, gräddsås. Kapris och bacon är ett måste till och lite lingon
Här rinner snålvattnet. Jäkla vad gott.
Äter lever alldeles för sällan. Skippar dock lingonen då jag tycker det bort smaken av det goda. 😃
 
  • Gilla
C.Ö
  • Laddar…
S sblixten skrev:
Dem har jag inte provat, sätter upp de på listan för nästa säsong :)
Gardener's Delight brukar vara med på listor över "världens godaste tomat", men det kan man ju ta med en nypa salt. Men riktigt goda är dom tycker jag!
 
  • Gilla
Maria T och 2 till
  • Laddar…
Frasvåfflor med hjortronsylt och grädde.
Längesedan men gott.

Övriga här hemma valde jordgubbssylt till.. 🤔
 
  • Gilla
  • Älska
GladanS och 6 till
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Frasvåfflor med hjortronsylt och grädde.
Längesedan men gott.

Övriga här hemma valde jordgubbssylt till.. 🤔
Hjortronsylt! Så jäklat gott! Gärna varm på våfflor!
 
  • Gilla
  • Älska
TowaTei och 4 till
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Ser väldigt gott ut!
Tror dock att jag inte är en lever-kille, på samma sätt som med koriander... 😐
Provade biffar i våras och det var lite... inget i min smak.
Får du tag på en lever från en gödkalv och tillagar den rare, så är det helt fantastiskt.
Bland det bästa som finns och ingen leversmak överhuvudtaget.
Enligt mig bör den inte serveras med de klassiska tillbehören (för att dölja smaken).
 
  • Gilla
Pappa1986 och 1 till
  • Laddar…
S sblixten skrev:
Får du tag på en lever från en gödkalv och tillagar den rare, så är det helt fantastiskt.
Bland det bästa som finns och ingen leversmak överhuvudtaget.
Skolans lever var igen höjdare, gick åt väldigt mycket sås och lingon... 😇
Provade leverbiff nyligen i vuxen ålder men det känns som minnena från gjorde sig påminda. 😐

Ska se om chansen till kalvlever dyker upp på restaurang, och prova. 👌
 
  • Gilla
Maria T och 1 till
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Skolans lever var igen höjdare, gick åt väldigt mycket sås och lingon... 😇
Provade leverbiff nyligen i vuxen ålder men det känns som minnena från gjorde sig påminda. 😐

Ska se om chansen till kalvlever dyker upp på restaurang, och prova. 👌
Även jag har problem med den smaken trots att jag tyckte om det som liten. Mycket kapris, bacon och lingon blir det om jag måste äta lever. Levern från en gödkalv tillagad rare är något helt annat och påminner inte någonstans om leversmak.
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.