1 022 616 läst · 13 839 svar
1023k läst
13,8k svar
Vad blir det för mat?
Jag har aldrig ätit pölsa så jag vet inte vad det smakar. Kollar man recept ser det förutom levern i korvkakan, iofs ganska lika ut.Dan1891 skrev:
Men lever är smaskens. En rosa skiva träkolsgrillad, kycklinglever med bacon, dansk grov pastej… Nu blev jag hungrig igen!
Förr fanns en lunchrestaurang på gågatan i Helsingborg C som alltid hade stekt lever på menyn. Stående inslag när jag var i krokarna och jobbade.
/Höghus
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 437 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 437 inlägg
Korvkaka. En rätt (?) som jag lurades, eller lurade mig själv, att äta i tron att det var god korv.....Höghus skrev:
Jag tycker det är superkul att läsa om allas maträtter och matminnen så tänker inte skriva något fult om denna eller några hemska emojis.
Men för en person som jag, som inte kan få i mig någon form av lever (utom leverpastej och kycklinglever) utan att den kommer upp samma väg, så var det en hemsk upplevelse.
Verkligen synd att både namnet och bilderna ser så goda ut.
Maria T skrev:Korvkaka. En rätt (?) som jag lurades, eller lurade mig själv, att äta i tron att det var god korv.....
Jag tycker det är superkul att läsa om allas maträtter och matminnen så tänker inte skriva något fult om denna eller några hemska emojis.
Men för en person som jag, som inte kan få i mig någon form av lever (utom leverpastej och kycklinglever) utan att den kommer upp samma väg, så var det en hemsk upplevelse.
Verkligen synd att både namnet och bilderna ser så goda ut.
Lever är verkligen antingen eller, och vi som gillar det är i minoritet.
Jag skulle faktiskt inte kunna tänka mig att nu äta det som serverades i skolan, levergryta på svin, det var räligt. I pastejer och liknande är det dock gott.
Kycklinglever är en utmärkt instegsrätt om man vill träna, mör, mild och fin. Billig mat dessutom.
/Höghus
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 437 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 437 inlägg
Mina föräldrar, många i den generationen, åt ju stekt skivad lever (var det gris eller nöt? jag har ingen aning) med bacon och tyckte det var jättegott. Jag åt med förtjusning gryta med njure, lök och morötter när jag växte upp men skulle inte kunna tänka mig att laga det nu.Höghus skrev:
Lever är verkligen antingen eller, och vi som gillar det är i minoritet.
Jag skulle faktiskt inte kunna tänka mig att nu äta det som serverades i skolan, levergryta på svin, det var räligt. I pastejer och liknande är det dock gott.
Kycklinglever är en utmärkt instegsrätt om man vill träna, mör, mild och fin. Billig mat dessutom.
/Höghus
Kunde de inte kunnat hitta ett bättre, tydligare, namn på korvkakan ?
Roligt ändå att den finns att köpa, och att det finns några entusiaster som tycker det är smaskigt.
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 437 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 437 inlägg
Pölsa däremot tycker jag är gott! Om det finns lever i den så är den väl maskerad med andra smakerHöghus skrev:Jag har aldrig ätit pölsa så jag vet inte vad det smakar. Kollar man recept ser det förutom levern i korvkakan, iofs ganska lika ut.
Men lever är smaskens. En rosa skiva träkolsgrillad, kycklinglever med bacon, dansk grov pastej… Nu blev jag hungrig igen!
Förr fanns en lunchrestaurang på gågatan i Helsingborg C som alltid hade stekt lever på menyn. Stående inslag när jag var i krokarna och jobbade.
/Höghus
Tärna upp bacon i lagom stora bitar för en tugga. Stek, förvara i glasburk. Sen bara värma en eller två. Även ifall det inte är så gott så går det på ett par sekunder stt äta upp så lite. Perfekt när man vill få i sig allt bra som lever har, men inte gillar att äta det.
Har jag aldrig hört talas om ens.. är det nån lokal "delikatess" ? (landskap?)Höghus skrev:Korvkaka, vilket jag inte ätit på många år sedan barndomen.
Hittade på nätet att Erikssons Chark i Nossebro gör sådan. De hade tyvärr stängt när jag hade vägarna förbi, men hänvisade till Icabutiken i byn som hade.
Stekta skivor, kokt potatis, skirat smör och lingonsylt. Mums!
Passade på att köpa deras falukorv och kallrökta Nossewurst också som ska provas.
/Höghus
[bild]
[bild]
.. men du äter kycklinglever????Maria T skrev:Korvkaka. En rätt (?) som jag lurades, eller lurade mig själv, att äta i tron att det var god korv.....
Jag tycker det är superkul att läsa om allas maträtter och matminnen så tänker inte skriva något fult om denna eller några hemska emojis.
Men för en person som jag, som inte kan få i mig någon form av lever (utom leverpastej och kycklinglever) utan att den kommer upp samma väg, så var det en hemsk upplevelse.
Verkligen synd att både namnet och bilderna ser så goda ut.
Måste bara säga att lever va min favoriträtt när jag var liten.. och du vet.. man får ju välja rätt på sin födelsedag .. och ja.. om vi säger såhär.. mina kalas var inte så poppis hahahaha
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 437 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 437 inlägg
Min pappa hade verkligen gillat att få vara med på ditt födelsedagskalas!Snigla skrev:
Jag tycker att knaperstekt kycklinglever smakar mer kyckling än lever, det är väl därför som jag tycker det är gott.
Jag antar att du menar tärna lever?M Mortsken skrev:
Lever är skumt att värma, iaf i micro, den nästan exploderar. Man får köra på låg effekt.
/Höghus
Renoverare
· Stockholm
· 18 402 inlägg
Äter nog lever minst två gånger i veckan. En av mina favoriter, delad plats med tryffel skulle jag säga
Thomas59
Byggveteran
· Stockholms län
· 3 259 inlägg
Thomas59
Byggveteran
- Stockholms län
- 3 259 inlägg