1 088 088 läst · 14 352 svar
1088k läst
14,4k svar
Vad blir det för mat?
Biff Rydberg här.
Tillagad på rostas istället för oxfile men oj vad god den blev.
Till och med äldsta sonen som lät tveksam tog mer och pepparrotscremen gick ner.
Blir fler gånger, tomma fat på bordet.
Tillagad på rostas istället för oxfile men oj vad god den blev.
Till och med äldsta sonen som lät tveksam tog mer och pepparrotscremen gick ner.
Blir fler gånger, tomma fat på bordet.

Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 593 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 593 inlägg
Sitter här i allsköns ro och avnjuter lördagsmiddag bestående av en sallad med räkor och några kräftsjtjärtar, ful som stryk och inget att visa upp då vi blandar en massa gotter i en skål och rör om med dressing 
Så säger min käre partner sådär taget ur luften - "visst var det så att du brukade göra lövbiff med nån ost jag inte gillade när vi träffades?"
Jo 1987 var det populärt med lövbiff med gorgonzola eller ädelost, typ detta https://www.arla.se/recept/lovbiff-med-adelost/
Gissa vad jag ska göra snart
fast modifierat så att min sen snart 36 år bättre/sämre hälft får en barnvänlig variant med vitlöksost, kanske klassikern Boursin.
För övrigt finns några andra recept från den tiden som jag gärna skulle vilja återuppliva, åtminstone en enda gång, Söndagsfisk är ett sånt (nåt som en kompis mamma komponerat) - ett fryst fiskblock (!) av vit fisk, lägges halvtinat i ugnsfat, täcks med Creme fraiche (som säkert var nytt då), klipp över en massa purjolök eller knipplök/salladslök, krydda med citronpeppar (viktigt!) och salt. Skjuts in i ugnen tills det bubblar... kanske 20 minuter, jag har ingen aning utan får nog köra på känsla.
Ursäkta massa minnesdravel, hoppas ni alla äter och dricker gott denna lördagskväll.
Så säger min käre partner sådär taget ur luften - "visst var det så att du brukade göra lövbiff med nån ost jag inte gillade när vi träffades?"
Jo 1987 var det populärt med lövbiff med gorgonzola eller ädelost, typ detta https://www.arla.se/recept/lovbiff-med-adelost/
Gissa vad jag ska göra snart
För övrigt finns några andra recept från den tiden som jag gärna skulle vilja återuppliva, åtminstone en enda gång, Söndagsfisk är ett sånt (nåt som en kompis mamma komponerat) - ett fryst fiskblock (!) av vit fisk, lägges halvtinat i ugnsfat, täcks med Creme fraiche (som säkert var nytt då), klipp över en massa purjolök eller knipplök/salladslök, krydda med citronpeppar (viktigt!) och salt. Skjuts in i ugnen tills det bubblar... kanske 20 minuter, jag har ingen aning utan får nog köra på känsla.
Ursäkta massa minnesdravel, hoppas ni alla äter och dricker gott denna lördagskväll.
Redigerat:
På en skolresa för sådär 35 år sedan gjorde vi fiskgratäng med paprika-, dill- och citronsås. Skuret block, in i ugnen med lite smör i 15-20 minuter, sedan mjölksås på i 15 minuter till. Potatismos till. Gott!Maria T skrev:
Sitter här i allsköns ro och avnjuter lördagsmiddag bestående av en sallad med räkor och några kräftsjtjärtar, ful som stryk och inget att visa upp då vi blandar en massa gotter i en skål och rör om med dressing
Så säger min käre partner sådär taget ur luften - "visst var det så att du brukade göra lövbiff med nån ost jag inte gillade när vi träffades?"
Jo 1987 var det populärt med lövbiff med gorgonzola eller ädelost, typ detta [länk]
Gissa vad jag ska göra snartfast modifierat så att min sen snart 36 år bättre/sämre hälft får en barnvänlig variant med vitlöksost, kanske klassikern Boursin.
För övrigt finns några andra recept från den tiden som jag gärna skulle vilja återuppliva, åtminstone en enda gång, Söndagsfisk är ett sånt (nåt som en kompis mamma komponerat) - ett fryst fiskblock (!) av vit fisk, lägges halvtinat i ugnsfat, täcks med Creme fraiche (som säkert var nytt då), klipp över en massa purjolök eller knipplök/salladslök, krydda med citronpeppar (viktigt!) och salt. Skjuts in i ugnen tills det bubblar... kanske 20 minuter, jag har ingen aning utan får nog köra på känsla.
Ursäkta massa minnesdravel, hoppas ni alla äter och dricker gott denna lördagskväll.
Här blev det ikväll potatis-rotselleri-palsternacksmos med surkål och chorizo.
Grundstött
· Halland
· 28 354 inlägg
Mjölksås?kashieda skrev:

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Kyckling med gnocchi, citron, kapris o brynt smör - grymt gott!
Biffar receptet också, för bra för att inte dela med sig av!
Nu blev det lite kul att jämföra din tallrik med Kjells.D dilemma skrev:
https://www.byggahus.se/forum/threads/vad-blir-det-foer-mat.413655/page-451#post-5151973
Ni verkar ha följt samma recept men tallrikarna ser rätt olika ut
Betvivlar inte att båda varianterna var goda!

Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 593 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 593 inlägg
Skulle precis skriva och påpeka detsamma, roligt med så olika presentationer. Receptet låter onekligen mycket mumsigt.Åsa Lund skrev:
Ingen bild men är gräsänkling idag så rörde och rörde och rörde och fick till en riktigt krämig äggröra. Sån som barnen är tveksamma till, de vill hellre ha lite mer scramblade bitar. Nybryggt svart kaffe från Moccamastern så är det bara att köra igång med dagen.
Som vanligt en alldeles för låååång att-göra-lista de gånger jag har en helg för mig själv. Men har rivit några skivor i tvättstugan och ska upp på vinden och se om jag får ner nätverkskabel på något bra ställe till kommande batteri och växelriktare.
Som vanligt en alldeles för låååång att-göra-lista de gånger jag har en helg för mig själv. Men har rivit några skivor i tvättstugan och ska upp på vinden och se om jag får ner nätverkskabel på något bra ställe till kommande batteri och växelriktare.