nikasp
D dilemma skrev:
[bild] [bild]
Kyckling med gnocchi, citron, kapris o brynt smör - grymt gott!
Biffar receptet också, för bra för att inte dela med sig av!
Den lägger jag till högen av saker jag
Maria T Maria T skrev:
Sitter här i allsköns ro och avnjuter lördagsmiddag bestående av en sallad med räkor och några kräftsjtjärtar, ful som stryk och inget att visa upp då vi blandar en massa gotter i en skål och rör om med dressing :cool:

Så säger min käre partner sådär taget ur luften - "visst var det så att du brukade göra lövbiff med nån ost jag inte gillade när vi träffades?"
Jo 1987 var det populärt med lövbiff med gorgonzola eller ädelost, typ detta [länk]

Gissa vad jag ska göra snart :rofl: fast modifierat så att min sen snart 36 år bättre/sämre hälft får en barnvänlig variant med vitlöksost, kanske klassikern Boursin.

För övrigt finns några andra recept från den tiden som jag gärna skulle vilja återuppliva, åtminstone en enda gång, Söndagsfisk är ett sånt (nåt som en kompis mamma komponerat) - ett fryst fiskblock (!) av vit fisk, lägges halvtinat i ugnsfat, täcks med Creme fraiche (som säkert var nytt då), klipp över en massa purjolök eller knipplök/salladslök, krydda med citronpeppar (viktigt!) och salt. Skjuts in i ugnen tills det bubblar... kanske 20 minuter, jag har ingen aning utan får nog köra på känsla.

Ursäkta massa minnesdravel, hoppas ni alla äter och dricker gott denna lördagskväll.
Haha! Gorgonzola till allt där slutet av 80-talet minns jag. Var ute och representerade på Pastabacken i Luleå, hette nog något annan då, där de för lite sydeuropeisk air satt upp fiskenät i taket och slängt i tomma cigarrettpaket :rofl:
 
  • Gilla
Maria T
  • Laddar…
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
Nu blev det lite kul att jämföra din tallrik med Kjells.
[länk]
Ni verkar ha följt samma recept men tallrikarna ser rätt olika ut :geek:
Betvivlar inte att båda varianterna var goda!
Haha - vilket sammanträffande :D
 
Blodsoppen
nikasp nikasp skrev:
Ingen bild men är gräsänkling idag så rörde och rörde och rörde och fick till en riktigt krämig äggröra. Sån som barnen är tveksamma till, de vill hellre ha lite mer scramblade bitar. Nybryggt svart kaffe från Moccamastern så är det bara att köra igång med dagen.
Som vanligt en alldeles för låååång att-göra-lista de gånger jag har en helg för mig själv. Men har rivit några skivor i tvättstugan och ska upp på vinden och se om jag får ner nätverkskabel på något bra ställe till kommande batteri och växelriktare.
Får du en att göra lista av frun:surprised:
 
nikasp
Blodsoppen Blodsoppen skrev:
Får du en att göra lista av frun:surprised:
Nix men vi har inga barnvakter nära så egentid till att bränna av att-göra-lista är extremt mycket värd. Jag brukar ha en lista som är helt omöjlig att hinna med så man håller stressen uppe hela helgen :rofl:
 
Blodsoppen
Råa köttbullar ordnade på en bakplåt redo att grillas eller stekas.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
köttbullar i kväll är tanken.
 
  • Köttbullar steks i panna på spis, köttbullarna är okokta och spisen är elektrisk. Cooking meatballs in a frying pan.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
hapazard och 7 till
  • Laddar…
Promenad i Haga som avslutas med brunch på Stallmästaregården

Måltid med paté på rostat bröd, sallad, picklad lök, vin, vattenglas, ljus, mysig restaurangmiljö.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Middag med skaldjursröra, bröd, champagne, person i orange tröja, mysig atmosfär, stearinljus, vatten och ölflaska.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
hapazard och 5 till
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Promenad i Haga som avslutas med brunch på Stallmästaregården

[bild]

[bild]
Jag har lite svårt för brunchbegreppet. Jag vill ha en stadig lagad varm frukost på morgonen, eller på förmiddagen om det är helg och jag inte har någon tid att passa. Brunchen är mera en buffé på eftermiddagen, till och med nästan sent för att vara lunch.

Det ni äter ser dock gott och fint presenterat ut. Annars finns risk för restfest som inte är tillagat av de bästa kockarna ety dessa är lediga på söndagen efter att jobbat fredag och lördag kväll.

När jag bor på hotell får jag mitt lystmäte. Ser till att boka något som har bra frukost.
 
Middagstallrik med kött, svart ris, broccoli och gurksallad, glas med vitt vin och vatten, Coca-Cola burk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Vi hade idétorka så googlade och valde det här https://www.mathem.se/recept/misobakad-torskrygg-med-kramig-kokosgurka--jalapeño-och-svart-ris
Riktigt gott! Glömde dock bort att laga svampen så den får vi göra något annat med i veckan.
Tips om man prova är att tärna gurkan istället, blir nog mycket bättre och det svarta riset är ju gott o ser kul ut men basmatiris funkar minst lika bra :)
 
  • Gilla
AndersMalmgren och 5 till
  • Laddar…
Åsa Lund
Nystekt, hemlagat bröd i tygkorg, gyllenbrun skorpa, grovt, rustikt utseende.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
En skiva ljust bröd med hål ligger på ett träskärbräde.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Bakade grytbröd igår. Surdegsbröd med vetemjöl och rågsikt som jag gräddade i stekgryta. Blev god frukost (y)
 
  • Gilla
  • Älska
hapazard och 8 till
  • Laddar…
LoweW
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
[bild] [bild] Bakade grytbröd igår. Surdegsbröd med vetemjöl och rågsikt som jag gräddade i stekgryta. Blev god frukost (y)
Ser supergott ut! Vände du degen något under jäsningen?
 
Åsa Lund
Ja, jag drog och vände tre/fyra gånger
 
  • Gilla
LoweW
  • Laddar…
Blodsoppen
Blev över från igår Köttbullar, potatis, brunsås, lingonsylt och inlagd gurka på en tallrik. Klassisk svensk maträtt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Oskick och 7 till
  • Laddar…
K Kjell_G skrev:
Tidningar och affärer är bra på att sälja in sina recept med fina fotografier. Så här såg Coop på receptet kyckling med gnocchi, brynt smör och citron.
[bild]
Så här såg det hemmave
[bild]
Jag tycker din lagning ser god ut!
 
  • Gilla
Maria T
  • Laddar…
galento
Blodsoppen Blodsoppen skrev:
[bild]köttbullar i kväll är tanken.
Hemgjorda köttbullar är gott (y) köttbullar köpta i affär kommer inte in i huset här heller.
Vi köper nötfärs och kött i 10kg lådor av lokal bonde.
 
  • Gilla
Åsa Lund och 2 till
  • Laddar…
Dan1891 Dan1891 skrev:
Jag tycker din lagning ser god ut!
Tack Jag brukar få sms/mejl från frugan med förslag från Instagram och youtube, men letar ibland själv. Bilderna är stöd för minnet (vad åt vi igår-frågan har ställt till det ibland) och dessutom skriver jag nu ”matdagbok” för att ha koll. Kanske uppläggning får mer uppmärksamhet framöver, men genomförande och slutresultat viktigast just nu. Som pensionär har man ju tiden att lägga på det här
 
  • Gilla
Åsa Lund och 2 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.