Hittade en blomkålssvamp så det får nog bli en macka. Stekt mat i panna, bubblande, brun, troligen kött eller vegetarisk substitut, spisplatta, hemlagning, köksmiljö.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Pappa1986 och 2 till
  • Laddar…
Blodsoppen
raveper raveper skrev:
Hittade en blomkålssvamp så det får nog bli en macka.[bild]
Mmm det är en av dom godaste svamparna. Bara hittat sådan en gång. Men kommer ihåg att den var svårrensad
 
ullberg
Vi beslutade oss till sist för att köra avkok på gårdagens rester till middag idag, blev rätt smaskigt om jag får säga det själv!

Soppa med gräslök, grädde, bröd, vattenglas, vinglas, träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Maria T och 7 till
  • Laddar…
Här blev det en nyårsdags classic

Gul pizzakartong märkt "DEGLABBET PIZZA", på ett bord med ljusstakar och vitt pulver.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Maria T och 5 till
  • Laddar…
Stekt hel fågel på skärbräda, krispig hud, köket, bänkskiva i marmor, bakgrundsdatorenhet.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Maria T och 6 till
  • Laddar…
M Mortsken skrev:
[bild]
Kalkon är så gott men ska ätas dagen efter.
Kyl ner den, skär ut filéerna, plocka köttet från benen mm.
Koka ben och allt bröte i flera timmar och gör en sås på fonden. Då blir det gott (y)
 
  • Gilla
Blodsoppen
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Här blev det en nyårsdags classic

[bild]
Vilket vin till?
 
Fotografen Fotografen skrev:
Vilket vin till?
Vatten! Apbakis
 
  • Haha
  • Gilla
  • Ledsen
nino och 5 till
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Vatten! Apbakis
Apbakis, är det något importerat märke? Låter grekiskt...
 
  • Haha
  • Gilla
Uffe A och 4 till
  • Laddar…
P Pappa1986 skrev:
Kalkon är så gott men ska ätas dagen efter.
Kyl ner den, skär ut filéerna, plocka köttet från benen mm.
Koka ben och allt bröte i flera timmar och gör en sås på fonden. Då blir det gott (y)
Får se vad sambon säger om det var godare dagen efter. Blev lite paniklagning innan jag skulle åka iväg med denna. Annars hade den blivit dålig. Köpte en med kort datum kvar.
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
Kyckling med ris och currysås (y)
 
  • Två kastruller på spis, en med gul soppa och slev, annan täckt med lock.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Roga1337 och 9 till
  • Laddar…
Oxfilérester till lunch.
Pulled pork till kvällen.
 
  • Gilla
Blodsoppen och 3 till
  • Laddar…
På tal om kalkon, smakar det som man tror som kyckling?
(undrar en som aldrig lagat hel kalkon)
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
Dan1891 Dan1891 skrev:
På tal om kalkon, smakar det som man tror som kyckling?
(undrar en som aldrig lagat hel kalkon)
Typ, fast lite torrare/fastare kanske va?
Herregud vad längesedan jag åt kalkon.
Hasselbackare, sås, brysselkål och gele. :love:
 
  • Gilla
Blodsoppen och 2 till
  • Laddar…
Maria T
Dan1891 Dan1891 skrev:
På tal om kalkon, smakar det som man tror som kyckling?
(undrar en som aldrig lagat hel kalkon)
Nu har jag aldrig själv tillagat hel kalkon men har bara fina minnen från de helstekta fåglar jag fått äta delar av när jag varit på besök hos släktingar i USA. Har även ätit hos vänner i Storbritannien men kan inte säga att deras tillagning varit lika lyckad.
Ljust kalkonkött smakar väldigt likt kyckling, tror inte jag skulle kunna skilja det åt vid ett blindtest. Det lite mörkare kalkonköttet har en lätt vildsmak över sig (tycker jag) men absolut inte så att det tar över. Jag hoppas gärna på att få smaka helstekt kalkon med alla tillbehör nån gång igen, men jag tror inte jag kommer tillaga det själv.

Kort anekdot, eftersom jag kanske skrivit om det tidigare. Min pappa köpte en hel kalkon till sin mamma som ett slags julgåva. Pappa kollade inte storleken på spisen/ugnen där det skulle tillagas. Detta var nån gång på 1950-talet och återkom som samtalsämne under min barndoms jular, alltså minst 10-15 år efter incidenten. Pappa, ja han mest bara log.
 
  • Gilla
nino och 6 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.