1 043 058 läst · 14 033 svar
1043k läst
14,0k svar
Vad blir det för mat?
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 905 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 905 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 601 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 601 inlägg
Får se vad sambon säger om det var godare dagen efter. Blev lite paniklagning innan jag skulle åka iväg med denna. Annars hade den blivit dålig. Köpte en med kort datum kvar.P Pappa1986 skrev:
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 502 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 502 inlägg
Nu har jag aldrig själv tillagat hel kalkon men har bara fina minnen från de helstekta fåglar jag fått äta delar av när jag varit på besök hos släktingar i USA. Har även ätit hos vänner i Storbritannien men kan inte säga att deras tillagning varit lika lyckad.Dan1891 skrev:
Ljust kalkonkött smakar väldigt likt kyckling, tror inte jag skulle kunna skilja det åt vid ett blindtest. Det lite mörkare kalkonköttet har en lätt vildsmak över sig (tycker jag) men absolut inte så att det tar över. Jag hoppas gärna på att få smaka helstekt kalkon med alla tillbehör nån gång igen, men jag tror inte jag kommer tillaga det själv.
Kort anekdot, eftersom jag kanske skrivit om det tidigare. Min pappa köpte en hel kalkon till sin mamma som ett slags julgåva. Pappa kollade inte storleken på spisen/ugnen där det skulle tillagas. Detta var nån gång på 1950-talet och återkom som samtalsämne under min barndoms jular, alltså minst 10-15 år efter incidenten. Pappa, ja han mest bara log.