1 042 875 läst · 14 033 svar
1043k läst
14,0k svar
Vad blir det för mat?
Medlem
· Blekinge
· 10 615 inlägg
På det stora hela en bra middag trots begränsat med tid och förberedelser.
Godast var hummersoppan, och äppelkompotten. Varmrätten föll lite på vår ovana att laga mat i vedspis. Men bäst var att barnet beställde 5 rätters. Hon må ha noll intresse för mat, men en bra fest känner hon igen och uppskattar. Dessutom döpte hon om duchessen till potatismaränger. Bara en sån sak.
Godast var hummersoppan, och äppelkompotten. Varmrätten föll lite på vår ovana att laga mat i vedspis. Men bäst var att barnet beställde 5 rätters. Hon må ha noll intresse för mat, men en bra fest känner hon igen och uppskattar. Dessutom döpte hon om duchessen till potatismaränger. Bara en sån sak.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Underbar innanlår, marinerad i vitlök, basilika och olivolja. Körd på 100 gr ugn i knappt 3h till 57 gr innertemp. Tummpotatis, kantareller o h sockerärter till. Samt vitlök och persiljrsmör.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Bara restaurangkökstipset jag fick för trettio år sedan. Så enkelt som det går.nino skrev:
Ingen brynt lök. Osköljd potatis. Hela filéer. Varva i form. Själva tricket... tillsätt grädden/(mjölktillsats för de som gör dietvariant) efter halva tiden i ugnen.
Mvh Findus
Jag tror detta är en rätt från Bohuslän. Stekt korngrynspudding. Lite omständig att göra, först ska man koka gröten sedan göra pudding av detta för att avslutas med att skära det i tunna skivor som man steker i smör. Någon som har samma i andra ställen i landet?
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 905 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 905 inlägg
Årets första dag började med att ta tillvara på överbliven deg från igår i form av en ”frukostcalzone”, dvs pizzadeg men med en mindre tung fyllning av mozzarella, lufttorkad skinka och lite ugnsrostade tomater
Sen blev det dags att ta tag i nästa uppsättning rester, får se om vi stannar vid fond eller tar det till soppa el. bisque redan idag…
/U
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Sen blev det dags att ta tag i nästa uppsättning rester, får se om vi stannar vid fond eller tar det till soppa el. bisque redan idag…
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
/U
Blev fisksoppa med saffran här. Gott men inte värt en bild.
Mest nöjd över att sjuåringen åt ostron innan och gillade det, testade med gurka/chili, citron och så naturella. Naturella var bäst tydligen, jag håller med.
Mest nöjd över att sjuåringen åt ostron innan och gillade det, testade med gurka/chili, citron och så naturella. Naturella var bäst tydligen, jag håller med.
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 500 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 500 inlägg
Som en svensk version av Polenta, det är ju också meckigt att göra med flera moment men så gott!H husdrommaren skrev:
Patrik440
Laddtryckare
· V-götaland
· 1 320 inlägg
Patrik440
Laddtryckare
- V-götaland
- 1 320 inlägg