1 040 000 läst · 13 985 svar
1040k läst
14,0k svar
Vad blir det för mat?
Passar på att köra skinkan i ugnen inatt när det är "billig" el...
100-125 grader får den gå på och upp till 72, har en Maverick med mottagare som får ligga bredvid sängen, förmodligen fattar man inget om den blir klar inatt
100-125 grader får den gå på och upp till 72, har en Maverick med mottagare som får ligga bredvid sängen, förmodligen fattar man inget om den blir klar inatt
Om du har en ugn du litar på sätt den på knappa 70 och släng in den rimmade skinkan oöppnad över nattennino skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 592 inlägg
brorsan brukar sous vida skinkan. 12 timmar vet dock inte exakt vilken temp han kör på. Men blir sjukt fin
Renoverare
· Stockholm
· 18 592 inlägg
På 125 så eftervärmer köttet en bra stund. Man måste ta den för tidigt för att den inte ska bli överkokt. När jag gör iberico brukar jag sikta på 63 grader. Men svensk skinka ska nog ha någon grad till.Alfredo skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 592 inlägg
Frågade brorsan, skinka från Rocklunda gård, 63 grader i 12 timmar. Så där har ni facit för bästa skinkan
Testa att köra den i sous viden istället. Blir betydligt bättre då.AndersMalmgren skrev:
En bra gris med ben slår dock den spanska med längder.
Renoverare
· Stockholm
· 18 592 inlägg