969 259 läst · 13 232 svar
969k läst
13,2k svar
Vad blir det för mat?
Renoverare
· Stockholm
· 18 243 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
· Norrlandet
· 6 587 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
- Norrlandet
- 6 587 inlägg
Kallrökte baconet idag.
Jag fick ha en liten grillkolseld inuti för att det inte ska frysa i kallröken.
Sen kom jag på att istället för en hög så hade jag en bit 180mm rör med galler inuti, då blev det lättare att hålla liv i kolet, behövde fylla på en gång i timmen, en näve i gången.
Smakar bacon, jag är nöjd! Kanske röker det igen imorgon dock för mera rökeffekt.
Jag fick ha en liten grillkolseld inuti för att det inte ska frysa i kallröken.
Sen kom jag på att istället för en hög så hade jag en bit 180mm rör med galler inuti, då blev det lättare att hålla liv i kolet, behövde fylla på en gång i timmen, en näve i gången.
Smakar bacon, jag är nöjd! Kanske röker det igen imorgon dock för mera rökeffekt.
Renoverare
· Stockholm
· 18 243 inlägg
Köpte en bit gravad lax häromdagen för att göra en egen liten jultallrik men efter ett par julbord så blev jag snabbt less. Så det fick bli spontan adventsushi. Tycker egentligen inte rökt eller gravad fisk ska vara i sushi men har man köpt fiskjäveln får man stå sitt kast
Renoverare
· Stockholm
· 18 243 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 243 inlägg
Lugn nu, sådan kris är det inte riktigt än. JAG har råd, men det verkar som övriga som besöker samma inrättning inte har detM Myckling skrev:
Detta är dessutom Maggan som orsakat. Samt 100 år av hennes partipolitik
Edit: fast Aftonbladet skulle såklart skriva så det är helt sant
Redigerat:
Har letat upp recept på apelsingravad lax.
Delar gärna med mig
0,5 dl vatten
1 apelsin, zest och juice
1,5 msk korianderfrö, stötta
1 msk vitpepparkorn, stötta
3 msk grovt salt
4 msk socker
Häll allt i lång påse, ex 7l-påse eller limppåse
Skinnsidan upp för laxsidan i påsen. Sug ut luften ur påsen och knyt ihop. Lägg i kylen för gravning i några dagar
Delar gärna med mig
0,5 dl vatten
1 apelsin, zest och juice
1,5 msk korianderfrö, stötta
1 msk vitpepparkorn, stötta
3 msk grovt salt
4 msk socker
Häll allt i lång påse, ex 7l-påse eller limppåse
Skinnsidan upp för laxsidan i påsen. Sug ut luften ur påsen och knyt ihop. Lägg i kylen för gravning i några dagar