john68 john68 skrev:
Förra sommaren sprang jag på ett helt gäng med dessa uppe på Mösseberg. Den största var 10 cm lång och hade ett hus som var större än en pingisboll.
[bild]
Vad är det för sort? Nån som funkar att gratinera med vitlöksmör? :)
 
john68 john68 skrev:
Förra sommaren sprang jag på ett helt gäng med dessa uppe på Mösseberg. Den största var 10 cm lång och hade ett hus som var större än en pingisboll.
[bild]
Bara ta in och låt bajsa av sig. Sedan in i ugnen med lite vitlökssmör :)

Vet dock inte om stora bara smakar bättre :)
 
Dan1891 Dan1891 skrev:
Vad är det för sort? Nån som funkar att gratinera med vitlöksmör? :)
Givet. Vinbärssnäcka. Finns i hela Europa och ätlig.
 
Dan1891 Dan1891 skrev:
Vad är det för sort? Nån som funkar att gratinera med vitlöksmör? :)
Det där är en vanlig vinbärssnäcka de går äta. Men man måste som sagt tömma deras tarmar annars smakar det skit. Bokstavligen
 
  • Haha
  • Gilla
Åsa Lund och 1 till
  • Laddar…
john68 john68 skrev:
Givet. Vinbärssnäcka. Finns i hela Europa och ätlig.
OK, de skulle nog bli goda i ugnen då!
 
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Bara ta in och låt bajsa av sig. Sedan in i ugnen med lite vitlökssmör :)

Vet dock inte om stora bara smakar bättre :)
Hmm lite för vackra i sin naturliga omgivning. Ungefär som att strypa en tamkanin till middag. Föredrar att skjuta på håll.
 
  • Gilla
AndersMalmgren
  • Laddar…
john68 john68 skrev:
Hmm lite för vackra i sin naturliga omgivning. Ungefär som att strypa en tamkanin till middag. Föredrar att skjuta på håll.
Jag är lika mycket hycklare som du :)

Edit: eller du kanske jagar ändå? Det klarar inte jag av. Sportskytt men inte jägare för jag klarar inte av skjuta på djur men jag äter det gärna.
 
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Jag är lika mycket hycklare som du :)

Edit: eller du kanske jagar ändå? Det klarar inte jag av. Sportskytt men inte jägare för jag klarar inte av skjuta på djur men jag äter det gärna.
Nja, min mark är "anekterad" av ett jaktlag och jag har för lite mark för att få jaga inom hela jaktlaget. Får enbart håll mig på min lilla plätt och den är för smal.
 
Börgertime!

Hamburgare med smält ost på tallrik bredvid en Melleruds ölflaska.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Maria T och 1 till
  • Laddar…
Hus tomte
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Entrecote från lokala butiken på landet.

[bild]
Hur får du till köttet å bli som man käkar på ”krogen”

ja har testat snart 700 olika saker e d blir fan skit varenda gång me entrecote
Testat 1-3cm bitar å 2-4min/sida ja blir fan galen.
Oxfilén e fan lättare å få till
Ryggbiffen e ja inte riktigt bra vän me än heller

Trevlig sem alla
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Hus tomte Hus tomte skrev:
Hur får du till köttet å bli som man käkar på ”krogen”

ja har testat snart 700 olika saker e d blir fan skit varenda gång me entrecote
Testat 1-3cm bitar å 2-4min/sida ja blir fan galen.
Oxfilén e fan lättare å få till
Ryggbiffen e ja inte riktigt bra vän me än heller

Trevlig sem alla
Detta var tunna skivor. Bäst blir det med en bit på ben som man helsteker på runt 50-60 grader upp till 48 grader innertemp. Sedan upp till runt 54 på direktvärme
 
Hus tomte
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Detta var tunna skivor. Bäst blir det med en bit på ben som man helsteker på runt 50-60 grader upp till 48 grader innertemp. Sedan upp till runt 54 på direktvärme
Dina tunna skivor hur får du till dom.?
Ja har fan noll koll på d när d gäller entrecote.
kanske lättare å kasta på hela biten å grilla en yta å sen låta den gå på grillen ett tag.

körde entrecote för nån dag sen å fy fan ja får fan inte till d.
Inte äns katten ville äta skiten

ja måste göra nått brutalt fel nånstans

man lär sej så länge man lever ;)

vad gör ja fel nånstans…. :thinking:
 
Hus tomte Hus tomte skrev:
Dina tunna skivor hur får du till dom.?
Ja har fan noll koll på d när d gäller entrecote.
kanske lättare å kasta på hela biten å grilla en yta å sen låta den gå på grillen ett tag.

körde entrecote för nån dag sen å fy fan ja får fan inte till d.
Inte äns katten ville äta skiten

ja måste göra nått brutalt fel nånstans

man lär sej så länge man lever ;)
Som sagt, bäst att grilla ett tjockt stycke. Sedan skära dem i portionsbitar. Det är svårare med tunna bitar att få dem bra. Fettet hinner inte få rätt konsistens.
 
Hus tomte
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Som sagt, bäst att grilla ett tjockt stycke. Sedan skära dem i portionsbitar. Det är svårare med tunna bitar att få dem bra. Fettet hinner inte få rätt konsistens.
Aha tycker fettet e lite för ”tjockt” ibland

nästa vända kör ja hela biten å ser va som händer.

måste få till en god bit entrecote nån gång :crysmile:

ja kör benfritt kan benen ha nån betydelse tro:thinking:
 
Hus tomte Hus tomte skrev:
Aha tycker fettet e lite för ”tjockt” ibland

nästa vända kör ja hela biten å ser va som händer.

måste få till en god bit entrecote nån gång :crysmile:
Slowkokar du den blir fettet mycket trevligt. Men det krävs ju entrecote av hög kvalitet
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.