991 420 läst · 13 438 svar
991k läst
13,4k svar
Vad blir det för mat?
Låter underbartDalbotös skrev:Åh, grillade pilgrimsmusslor... Första gången jag åt det var i Norge, jag var där på ett par veckors dykresa. De har andra regler i Norge så man får fånga både fisk och skaldjur under vattnet när man dyker så det blev egenfångad mat i stort sett varje dag. Ett par gånger i veckan blev det chilimarinerade pilgrimsmusslor direkt från grillen nere vid fjorden, med fjälltopparna runt om och en kall öl i handen. Fy satans vilket livsnjuteri!
(Provade på restaurang nån gång efter det, de smakade mest segt gummi )
Nu provar jag en ny grej.
Brynte en hel fläskytterfilé (ja en bit av fläskkotletten är det ju).
I med den i en liten ugnsform.
Brynte 1/4 gul lök och lite vitlök i stekskyn som var kvar, kastade i en burk creme fraiche, 2-3 dl grädde 2msk mortlad grönpeppar, lite fond, en dutt svartpeppar, en liten klick dijonsenap, 1-2 msk soja, saltade efter smak, jag tror det var allt, men man kan ju kasta i ungefär vad man gillar och tror passar annars.
Sen hällde jag detta över fläskytterfilen i ugnsformen, formen borde varit mindre, så köttet täcktes av såsen, men nu blev det inte så, jag vänder på köttbiten istället.
Sen ska jag göra smashad potatis (kokt potatis som man mosar till lite lagom på ugnsplåt och sen penslar på med olja/matfett, saltar och kör i ugnen för att få lite färg och knaprighet på ytan)
Nu väntar jag bara på att köttet ska nå rätt innertemperatur och jobbar upp hungern under tiden.
edit:
Nu blev det bilder också.
Jag glömde att fotografera köttet i formen, men det spelar väl ingen roll.
Barnen är lite tveksamma till sås, annars hade jag kunnat lägga tillbaka det skurna i såsen.
Brynte en hel fläskytterfilé (ja en bit av fläskkotletten är det ju).
I med den i en liten ugnsform.
Brynte 1/4 gul lök och lite vitlök i stekskyn som var kvar, kastade i en burk creme fraiche, 2-3 dl grädde 2msk mortlad grönpeppar, lite fond, en dutt svartpeppar, en liten klick dijonsenap, 1-2 msk soja, saltade efter smak, jag tror det var allt, men man kan ju kasta i ungefär vad man gillar och tror passar annars.
Sen hällde jag detta över fläskytterfilen i ugnsformen, formen borde varit mindre, så köttet täcktes av såsen, men nu blev det inte så, jag vänder på köttbiten istället.
Sen ska jag göra smashad potatis (kokt potatis som man mosar till lite lagom på ugnsplåt och sen penslar på med olja/matfett, saltar och kör i ugnen för att få lite färg och knaprighet på ytan)
Nu väntar jag bara på att köttet ska nå rätt innertemperatur och jobbar upp hungern under tiden.
edit:
Nu blev det bilder också.
Jag glömde att fotografera köttet i formen, men det spelar väl ingen roll.
Barnen är lite tveksamma till sås, annars hade jag kunnat lägga tillbaka det skurna i såsen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Låter bra. Jag kallar sanna potatisar för tummpotatis. För att man trycker till med tummen på dom nykokta.Mikael_L skrev:Nu provar jag en ny grej.
Brynte en hel fläskytterfilé (ja en bit av fläskkotletten är det ju).
I med den i en liten ugnsform.
Brynte 1/4 gul lök och lite vitlök i stekskyn som var kvar, kastade i en burk creme fraiche, 2-3 dl grädde 2msk mortlad grönpeppar, lite fond, en dutt svartpeppar, en liten klick dijonsenap, 1-2 msk soja, saltade efter smak, jag tror det var allt, men man kan ju kasta i ungefär vad man gillar och tror passar annars.
Sen hällde jag detta över fläskytterfilen i ugnsformen, formen borde varit mindre, så köttet täcktes av såsen, men nu blev det inte så, jag vänder på köttbiten istället.
Sen ska jag göra smashad potatis (kokt potatis som man mosar till lite lagom på ugnsplåt och sen penslar på med olja/matfett, saltar och kör i ugnen för att få lite färg och knaprighet på ytan)
Nu väntar jag bara på att köttet ska nå rätt innertemperatur och jobbar upp hungern under tiden.
Det blev riktigt gott!Mikael_L skrev:Nu provar jag en ny grej.
Brynte en hel fläskytterfilé (ja en bit av fläskkotletten är det ju).
I med den i en liten ugnsform.
Brynte 1/4 gul lök och lite vitlök i stekskyn som var kvar, kastade i en burk creme fraiche, 2-3 dl grädde 2msk mortlad grönpeppar, lite fond, en dutt svartpeppar, en liten klick dijonsenap, 1-2 msk soja, saltade efter smak, jag tror det var allt, men man kan ju kasta i ungefär vad man gillar och tror passar annars.
Sen hällde jag detta över fläskytterfilen i ugnsformen, formen borde varit mindre, så köttet täcktes av såsen, men nu blev det inte så, jag vänder på köttbiten istället.
Sen ska jag göra smashad potatis (kokt potatis som man mosar till lite lagom på ugnsplåt och sen penslar på med olja/matfett, saltar och kör i ugnen för att få lite färg och knaprighet på ytan)
Nu väntar jag bara på att köttet ska nå rätt innertemperatur och jobbar upp hungern under tiden.
edit:
Nu blev det bilder också.
Jag glömde att fotografera köttet i formen, men det spelar väl ingen roll.
Barnen är lite tveksamma till sås, annars hade jag kunnat lägga tillbaka det skurna i såsen.
[bild]
[bild]
Den här ska jag komma ihåg till något tillfälle med middagsbjudning.
Man grejar lite en timme innan, sen är allt i ugnen sista halvtimmen och sköter sig självt (nåja, potatisen ska väl in sista kvarten iofs).
Men gott om tid att göra ev förrätt eller annan förberedelse, duscha eller vad man nu behöver göra.
Jag tycker det är lite tråkigt att stå och steka och greja ända fram tills man ska plocka upp besticken.
Thomas59
Byggveteran
· Stockholms län
· 3 257 inlägg
Thomas59
Byggveteran
- Stockholms län
- 3 257 inlägg
Lördagkväll med en låda ostron i väntan på att pizzaugnen ska bli varm. Blev bland annat en ”spicy” pizza med tomatsås på san marzanotomater, salami ventricina, crema di’nduja, fiordilatte, champinjoner, grana padano och mascarpone.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ser riktigt god ut!Thomas59 skrev:
Har aldrig provat nduja på hemgjord pizza, ätit på pizzeria en till gång och det gav mersmak.
Finns det på alla större affärer nu för tiden?
Thomas59
Byggveteran
· Stockholms län
· 3 257 inlägg
Thomas59
Byggveteran
- Stockholms län
- 3 257 inlägg
Finns som ”kräm” på burk och kan nog gå att hitta i vissa butiker, men annars på nätet. Igår blev det dock den färska korvvarianten, som bäst kan beskrivas som bredbar spicy salami. Klart beroendeframkallande.FredrikR skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 333 inlägg
T
Turbo_Tail
Medlem
· Österbotten
· 594 inlägg
Turbo_Tail
Medlem
- Österbotten
- 594 inlägg
Restaurangmat i all ära, men nog är det ändå något med att själv fixa någon av huvudråvarorna och tillaga allt själv - i all sin enkelhet.
Årets första kantareller fick sällskap av en grillad flank steak, som blev någon sorts jägarsmörgås.
Årets första kantareller fick sällskap av en grillad flank steak, som blev någon sorts jägarsmörgås.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder