Hemmakatten
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Nästa gång testa Bellota racks. Stöööööört gott. Jag brukar köpa från Cajsa men finns lite över allt tex

[länk]
Ursäkta Anders, men från en Stockholmare till en annan, jag är såå jävla less på ditt snobbande med mat. Kanske det finns nåt bättre forum att försöka imponera på?
 
  • Gilla
Mortsken och 1 till
  • Laddar…
A
menar väl inte allvar med kött ifrån Spanien?
Spanien är ett av de länder som använder antibiotika dubbelt så mycket som övriga EU länder...

Köp svenskt.. inger annat, vi har bönder vi med.
 
  • Gilla
pmd och 1 till
  • Laddar…
M Modulent75 skrev:
Jag har helt snöat in på BBQ och byggde en egen "ugly drum smoker" i vintras som har gått varm i sommar. Jag hade en mindre sen tidigare som jag byggt av ett kvartsfat men det känns riktigt skönt att ha en fullstor med dubbla galler nu så att det aldrig blir platsbrist.
[bild]

Ribs är ju löjligt gott så det blir det ofta.
[bild]

Vill man gå all in med en riktig kaloribomb så kan jag rekommendera en Bacon Explosion eller Fatty som den även kallas.
[bild]
[bild]
Den där såg onekligen både kul o intressant ut!
Har du verkligen byggt den själv?!
Jag blev givetvis med sugen på att göra en sådan.
Sedan om jag kommer vidare från ord till handling är en annan femma, men det hade varit kul.
Det verkar ju som att det är ett par till som var intresserade på hur du gjort.
Om du orkar o vill, skulle du inte kunna göra en egen tråd där du beskriver hur du gjort?
Var det enkelt?
 
  • Gilla
RalleB
  • Laddar…
Finns massor med filmer på Youtube
Är väl ett oljefat, några rör och kulventiler, nåt att elda i och galler i stort sett
 
Maskintok skrev:
menar väl inte allvar med kött ifrån Spanien?
Spanien är ett av de länder som använder antibiotika dubbelt så mycket som övriga EU länder...

Köp svenskt.. inger annat, vi har bönder vi med.
Finns ingen svensk gris som kan jämföras med Iberico

Iberico Presa köttbit på märkt förpackning från KÖTTKULTUR med tydlig marmorering.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


En skiva rå Iberico-karré på en vit bakgrund som understryker köttets kvalitet och marmorering.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
fremax och 1 till
  • Laddar…
Mikael_L
nino nino skrev:
Det lät gott!
Annars verkar svarta Sara var favorit hos många eller brännvinsost
Kvibille ädel och lite lämpliga grönsaker tycker jag är gott på hamburgare. Med ädelost så hoppar jag lök, men möjligen purjolök.
 
  • Gilla
nino
  • Laddar…
A
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Finns ingen svensk gris som kan jämföras med Iberico

[bild]

[bild]
Vad är detta för snack?
Finns väldigt fint svenskt fläskkött..
Och det är dessutom mer vänligt på alla sätt..
Prova att köpa av de som har hemslakt och gårdsbutik
 
Maskintok skrev:
Vad är detta för snack?
Finns väldigt fint svenskt fläskkött..
Och det är dessutom mer vänligt på alla sätt..
Prova att köpa av de som har hemslakt och gårdsbutik
Finns ingen motsvarighet i Sverige det är inte bara rasen, Pata Negra, som är grejen utan miljön de lever i och födan de får som gör dem så speciell.
 
  • Gilla
Jonobe
  • Laddar…
A
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Finns ingen motsvarighet i Sverige det är inte bara rasen, Pata Negra, som är grejen utan miljön de lever i och födan de får som gör dem så speciell.
Nä det där tror jag inte ett dugg på.
alla grisar kan få samma fina kött, det är bara förutsättningarna som krävs...
frågar ingen efter just detta köttet i Sverige finns ingen efterfrågan..

Jag har fött upp grisar i många år och slaktat själv och sålt...
 
Maskintok skrev:
Nä det där tror jag inte ett dugg på.
alla grisar kan få samma fina kött, det är bara förutsättningarna som krävs...
frågar ingen efter just detta köttet i Sverige finns ingen efterfrågan..

Jag har fött upp grisar i många år och slaktat själv och sålt...
Men sluta nu, du ser väl att det är en helt annan grej, mycket mer marmorering
 
  • Närbild av väl marmorerade köttstycken på ett underlag.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
A
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Men sluta nu, du ser väl att det är en helt annan grej, mycket mer marmorering
Nä varför ska jag sluta när jag vet att vanlig rödgris kan ha samma typ av kött när de fått gått i skogsmark?
 
A
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
@Jocke Best hjälp mig :)
inse att bönder i Sverige vet vad vi pratar om.
Och att Spanien bland annat har dålig djurhållning om man jämför.. Och att antibiotika i köttet är en dålig sak, i stor mängd.

stöd våra svenska bönder, det är något det att vara stolt över och att "snobba" med;)
 
  • Gilla
linneac
  • Laddar…
Maskintok skrev:
inse att bönder i Sverige vet vad vi pratar om.
Och att Spanien bland annat har dålig djurhållning om man jämför.. Och att antibiotika i köttet är en dålig sak, i stor mängd.

stöd våra svenska bönder, det är något det att vara stolt över och att "snobba" med;)
Jag köper svenskt där det är bra, gris är det inte
 
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Jag köper svenskt där det är bra, gris är det inte
Köp ”smutsgris” direkt från en uppfödare i Sverige så öppnas dina ögon. Det finns griskött som inte är industriellt, men du måste själv leta upp vad du kommer åt det.
 
  • Gilla
AndersMalmgren och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.