Vi hyrde en en 5000W speedheater när vi skulle skrapa en bekants hus. Visst går på 3 fas... men har man tillgång till det så...    
Ska ni fjutta med nån 1000W så lär ni ge upp halvvägs. Skulle iaf jag göra.  
Och Bygger ni ett hemmabygga som håller halva vägen så har ni lyckats bra.  
 
Köp ordentliga grejer och vårda dom väll. Sälj den sen lagom till våren. Eller spar och hyr ut den till grannarna.  
Lönar sig sällan att snåla...  
Du, dom ville ha 39 tkr för en stor en.... begagnad....

Finns det inga motsvarande alternativ till Speedheater?
 
Var i kontakt med ett företag ang kemikalier man kunde ta på väggen. Fick detta svaret:

"Hej
Vår färgborttagning Removall förstör inte något virke, riksantikvariatsnämnden i Stockholm har själva använt detta med mycket gott resultat.
Vi har tagit bort färg från flertalet äldre byggnader b.la Ryfors Herrgård utanför Mullsjö, Stefanskyrkan i Stockholm m.m.
Removall fungerar så här, du penslar eller sprutar på medlet, låter det verka 2-6 timmar när medlet kommer i kontakt med träytan bildas syremolykyler som lyfter färgen, sedan skrapar du ner färgen det går lätt eftersom det inte finns någon vidhäftning kvar sedan tvättar du av ytan så att inga rester finns kvar av Removall.

Removall kan du köpa i de flesta välsorterade färgbutiker priset för detta är ca 40-60 kr/kvm.
Är det något mer du undrar över hör av dig eller se vår hemsida www.biokleen.se

MVH
BIOkleen"
 
Ang Speedheater så sa dom att det fungerar alldeles utmärkt med en liten speedheater. har man stora ytor så kan det vara idé att fixa en stor. Dock behöver man fortfarande en liten för snickarglädje detaljer och fönster.

Finns det inga andra fabrikat?
 
akta er för värmepistol. Det kan bli så att ni inte har något hus att måla efteråt. STOR brandrisk, speciellt på gamla hus. Färgborttagningsmedel typ RemovAll från Biokleen funkar kanon!
 
Med en liten Speedheater kom jag upp (ensam) i ca 1 m2 per timme, kanske något under. På liggande stockpanel.

Slitgöra !!!!!
 
T
Hej svejs,
jag för också över min tråd från byggnadsvård angående trilskande fönsterkitt.

"Tänkte bidra med mitt tips i detta ämne. Bodde tidigare i en hyreslägenhet innan jag skaffade hus, och en dag skulle huset totalrenoveras, värden skulle byta ut alla innerdörrarna så våra dörrar från 30-talet med etsade mönster skulle kastas i en container.  

Som hyresgäst hade vi inget att säga till om, men glasen ville jag rädda, och jag hade ingen aning om de hjälpmedel som ni skrivit om här vid det tillfället.
Då kittet var som sten prövade jag alla möjliga verktyg utan framgång, tills jag blev förbannad och tog fram en gammal moxkolv ( typ gammal lödkolv med stor spets- användes på 30-talet att löda kopparledningar mm.)

Kittet löstes upp perfekt och jag lyckades lirka ut rutorna som nu finns i mitt hus i stället. Alltså kan en gammal lödkolv med bra spets bli räddningen för de som har riktigt jävligt kitt att tampas med, förutom dagens infravärmare med mera. Enda nackdelen är att det stinker f-n när man kör med kolven, men det är det värt när man står med en hel ruta i handen".

Eftersom exprimentlustan är stor här, undrar jag om någon testat gamla IR-lampor, dom brukar finnas i diverse skräpbutiker, fabrikat Philips, dom var populära på 70-talet innan cancern skrämde slag på folk, lamporna fanns i vitt (UV-lampa) respektive rött (IR) och var på 500w, vet att min morsa brände bort gammalt jox med just IR-lampan, så det kan ju vara värt att testa om någon har kvar denna typ i sin källare någonstans. I så fall borde man kunna montera 4-5 lampor i bredd på en planka ( dom har inbyggda reflektorer) vilket borde klara en 10A trög säkring på vanlig 230V uttag, nån som vill testa ?

Såg just att denna lampa inte finns kvar längre, närmaste "släkting" heter Siccaterm LR E27 och finns på 250W, görs av Osram och ligger runt 400:- lampan.
 
Kittlampa funkar bättre än speedheater men är dyrt. Jag har kört med varmluftpistol på kittfalsen, och haft en bredspackelspade som är lång och täckt glaset med denna. Med denna metod blir inte glaset blir inte varmt överhuvudtaget och kitten mjuknar (Tar dock längre tid än med kittlampa). Det viktiga för att glaset inte ska spricka är värmen. Glaset får inte överstiga 100grader, då spricker det.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.