44 835 läst · 322 svar
45k läst
322 svar
Ska man elda vad som helst i braskaminen
Ja här eldas riktig risig ved enligt många men det var sådant man tog reda på i vintras och det blir gott och varmt i huset av det också hade ute en annons på en kärra med 4,5m3 med prima,torr blandved och mycket al men en del vill bara ha björk.Tycker alen funkar bra att elda i köksspisen. Men kärran står kvar och vi kan elda det längre fram.H heimlaga skrev:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Lönsamt för vem? Mikael Odelberg hade nog missförstått sitt uppdrag som generaldirektör för Svenska Kraftnät när han flinade i TV och sade att "det är ju bra att vi är bra på att exportera el". Inte bra för befolkningen i södra Sverige i alla fall. Eon tjänar på det men de pengarna hamnar ju i Tyskland.Tomture61 skrev:
Får du al över till sommaren är den bra i grillen ocksågalento skrev:Ja här eldas riktig risig ved enligt många men det var sådant man tog reda på i vintras och det blir gott och varmt i huset av det också hade ute en annons på en kärra med 4,5m3 med prima,torr blandved och mycket al men en del vill bara ha björk.Tycker alen funkar bra att elda i köksspisen. Men kärran står kvar och vi kan elda det längre fram.
[bild]
Var ingen enkel storry att hitta vem som äger Eon SverigeN NOP skrev:Lönsamt för vem? Mikael Odelberg hade nog missförstått sitt uppdrag som generaldirektör för Svenska Kraftnät när han flinade i TV och sade att "det är ju bra att vi är bra på att exportera el". Inte bra för befolkningen i södra Sverige i alla fall. Eon tjänar på det men de pengarna hamnar ju i Tyskland.
Var tvungen att testa mitt eget förslag på alternativ till att göra briketter.A AndersS skrev:
Säcken till spånsugen var full och fin kutterspån. Och nu gjort artificiell vedklamp. Ska vara kutterspån så den blir lite luftig och inte packas för hårt.
Brinner alldeles utmärkt som ett vanligt vedträ.
För läsare som är känsliga för mjölkkartonger som tändmedel ska sluta här och inte titta på bilderna.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Om man använder ek som rökved så ska den torka minst 2år har jag för mig, då försvinner syran.
Sen kan det kanske kännas onödigt att elda upp ek kan jag tycka.
Har klyvt ved till kokspisen, gran, i ungefär 4x4x30cm bitar om jag tar in en nätsäck på 20l med sån ved hur länge tar det för den att torka i vanligt inomhus klimat?
Har ingen aning om hur längesen träden blev fällda, kan vara allt från i våras till nyligen då det kommer från en såg
Sen kan det kanske kännas onödigt att elda upp ek kan jag tycka.
Har klyvt ved till kokspisen, gran, i ungefär 4x4x30cm bitar om jag tar in en nätsäck på 20l med sån ved hur länge tar det för den att torka i vanligt inomhus klimat?
Har ingen aning om hur längesen träden blev fällda, kan vara allt från i våras till nyligen då det kommer från en såg
Det där ska du pressa till pellets.A AndersS skrev:Var tvungen att testa mitt eget förslag på alternativ till att göra briketter.
Säcken till spånsugen var full och fin kutterspån. Och nu gjort artificiell vedklamp. Ska vara kutterspån så den blir lite luftig och inte packas för hårt.
Brinner alldeles utmärkt som ett vanligt vedträ.
För läsare som är känsliga för mjölkkartonger som tändmedel ska sluta här och inte titta på bilderna.
[bild] [bild]
Hårdvaluta idag och en maskin kostar bara några tusen.