1 178 636 läst · 11 303 svar
1179k läst
11,3k svar
Saker som vi glömt bort att de har funnits
Det där är ondemand-funktion, där all information finns lagrat på en central server.T tergo skrev:jag har telia tv via fiber och jag kan gå tillbaka i kanallistan och starta program som visas innan på kvällen,
och det går även att spola förbi reklamen
jag tror inte det har något med minne i tv-apparaten att göra efter som jag har två danska kanaler från telia oxså och där är man tvungen att se det när det sänds
Besserwisser
· Västra Götalands
· 10 003 inlägg
Ja, och det är ju precis vad en "modern" TV (eller TiVo eller motsvarande) gör. Dvs spelar in s.a. du iaf får vissa funktioner från riktiga "on demand"-tjänster. Det råder ingen principiell skillnad mellan dessa sätt att spela in.F frasen_36 skrev:
Det har dock inget med hur TV-tjänsten levereras. Nu har vi tyvärr inget lika bra ord som "broadcast", eller kringkasting för den delen i svenskan, så vi får använda mindre precisa ord; LinjärTV.
Hobbyelektriker
· Värmland, Molkom
· 24 721 inlägg
Kommer ni ihåg när SVT bytte plats på kanalerna, på 90-talet tror jag. Aktuellt kl 21 sändes i TV2, rapport kl 19:30 flyttades till TV1 osv... Var det årtusendets mest korkade idé?
AndersMalmgren skrev:
Har ytterst svårt att tro att lampans slitage inte påverkar bilden, karaktäristiken lär förändras och den lär dra åt något håll vartefter.
Allt annat än inbyggd kalibrering är halvmesyrer, sen behövs i många fall en separat colorimeter för att genomföra kalibreringen men att inbyggd kalibrering skulle vara en gimmick är skitsnack eller okunskap. Eizos skärmar är industristandard och dom har ett flertal modeller i toppskiktet med inbyggd sensor för kalibrering.
Det var för att de kom på tricket att blåsa in en massa luft i glassblandningen, ett sätt att göra glassen billigare. En sorts krympflation.Jonas Persson skrev:
Jonas Persson
Intresserad
· Stockholm
· 2 725 inlägg
Jonas Persson
Intresserad
- Stockholm
- 2 725 inlägg
Tror inte vikten gått ner mycket. Tricket är att frysa glassen så att inga iskristaller bildas.T TowaTei skrev:
Oavsett hur de gör tycker jag mycket bättre om den mjukare konsistensen.
Jonas Persson
Intresserad
· Stockholm
· 2 725 inlägg
Jonas Persson
Intresserad
- Stockholm
- 2 725 inlägg
Fryspåsar i papp. De ersattes av en tunn plastpåse snarlik den som fanns tills nyligen vid frukt och grönt. (Den har jag inte glömt och den saknar jag.)
Ok, en plastpåse isolerar lite då den håller kvar ett isolerande luftlager, men i praktiken måste skillnaden vara minimala jämfört med att inte ha en påse.
Någon som vet historien bakom dess försvinnande?
Ok, en plastpåse isolerar lite då den håller kvar ett isolerande luftlager, men i praktiken måste skillnaden vara minimala jämfört med att inte ha en påse.
Någon som vet historien bakom dess försvinnande?
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Jämför vikten på billig glass och finare glass så ser du skillanden, det är betydligt mer luft i billigare glass vilket både gör den mjukare och mer snabbsmält. Jag säger inte emot din teori om iskristaller, det är säkerligen en bidragande faktor, men jag vet att man medvetet började trycka in mer luft för att göra glassen såväl mjukare som "billigare".Jonas Persson skrev:
TV'n kan ju spela in alla kanaler i samma MUX, typ 4-8 stycken beroende på bildkvalitet. Alla SVT-kanaler ligger i samma MUX t ex, så rent teoretiskt kan TV'n spela in allt och man kan zappa, pausa och spola fritt så länge man bara byter kanal inom MIX'en.F frasen_36 skrev:
Skogsägare
· Stockholm och Smålands inland
· 19 006 inlägg
Ja, det var mycket konstigt. Svarta prickar i den fina vita glassen.Jonas Persson skrev:
För egen del växte jag upp med föreställningen att vanilj betydde typ ”utan smak”. För det fanns ju färgglad glass som smakade något, vare sig det var päron, jordgubb, choklad eller krokant (och i värsta fall rom-russin). Och så fanns det den vita glassen utan smak, eller vanilj som det visst hette i glassammanhang.
Oklart hur gammal jag var innan jag accepterade att vanilj var en krydda, inte avsaknad av kryddning.
Jonas Persson
Intresserad
· Stockholm
· 2 725 inlägg
Jonas Persson
Intresserad
- Stockholm
- 2 725 inlägg
Den berömda träsmaken, precis som med vanillinglassem en liknelse till päron, jordgubb och vanilj.Nötegårdsgubben skrev:Ja, det var mycket konstigt. Svarta prickar i den fina vita glassen.
För egen del växte jag upp med föreställningen att vanilj betydde typ ”utan smak”. För det fanns ju färgglad glass som smakade något, vare sig det var päron, jordgubb, choklad eller krokant (och i värsta fall rom-russin). Och så fanns det den vita glassen utan smak, eller vanilj som det visst hette i glassammanhang.
Oklart hur gammal jag var innan jag accepterade att vanilj var en krydda, inte avsaknad av kryddning.
Sen kom GB med "lyxglassen" Rocky rod, Texas peacan mfl.
Det har hänt en del.
Renoverare
· Stockholm
· 18 468 inlägg
Jag skrev ju att på två år hinner det inte påverka lampan. Beror så klart på hur mycket du tittar. Du har ingen koll inbyggd kalibrering utan fotoanalys externt är gimmick.J jonko skrev:Har ytterst svårt att tro att lampans slitage inte påverkar bilden, karaktäristiken lär förändras och den lär dra åt något håll vartefter.
Allt annat än inbyggd kalibrering är halvmesyrer, sen behövs i många fall en separat colorimeter för att genomföra kalibreringen men att inbyggd kalibrering skulle vara en gimmick är skitsnack eller okunskap. Eizos skärmar är industristandard och dom har ett flertal modeller i toppskiktet med inbyggd sensor för kalibrering.