1 178 636 läst · 11 303 svar
1179k läst
11,3k svar
Saker som vi glömt bort att de har funnits
Medlem
· Funäsdalen
· 1 161 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 468 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 468 inlägg
Verkar som min fortfrande är relevant och säljsFredrikR skrev:
https://www.kitchentime.se/p/glassm...RVeBwg12mQEUVBCU5bdM_5uFPpz8QaloaAnQ0EALw_wcB
Har två glassmaskiner .. en gammal med en sån där hink man frös in funkade bra men den där hinken var man ju tvungen att ha i frysen hela tiden.. om man liksom skulle ha nytta av den! .. och där tog den en jäkla plats!
Så var det rea på en större maskin där man inte behövde frysa in nån hink.. så den köpte vi! Dock är det, som med många köksmaskiner, en sak vi tar fram och anv periodvis.. resten av tiden bor den i skåpet!
Så var det rea på en större maskin där man inte behövde frysa in nån hink.. så den köpte vi! Dock är det, som med många köksmaskiner, en sak vi tar fram och anv periodvis.. resten av tiden bor den i skåpet!
Renoverare
· Stockholm
· 18 468 inlägg
Då har du en med kompressorSnigla skrev:Har två glassmaskiner .. en gammal med en sån där hink man frös in funkade bra men den där hinken var man ju tvungen att ha i frysen hela tiden.. om man liksom skulle ha nytta av den! .. och där tog den en jäkla plats!
Så var det rea på en större maskin där man inte behövde frysa in nån hink.. så den köpte vi! Dock är det, som med många köksmaskiner, en sak vi tar fram och anv periodvis.. resten av tiden bor den i skåpet!
Jonas Persson
Intresserad
· Stockholm
· 2 725 inlägg
Jonas Persson
Intresserad
- Stockholm
- 2 725 inlägg
Vi har en med frysblock som ligger i frysen. Fungerar, men man måste hålla koll då frysblocket tinar och vid en punkt blir inte glassen kallare utan börjar tina oavsett om man anser den fryst nog eller inte.Snigla skrev:Har två glassmaskiner .. en gammal med en sån där hink man frös in funkade bra men den där hinken var man ju tvungen att ha i frysen hela tiden.. om man liksom skulle ha nytta av den! .. och där tog den en jäkla plats!
Så var det rea på en större maskin där man inte behövde frysa in nån hink.. så den köpte vi! Dock är det, som med många köksmaskiner, en sak vi tar fram och anv periodvis.. resten av tiden bor den i skåpet!
Blir glassem bättre med kompressor då man kan fortsätta att frysa ner den eller har den andra brister? Utöver att den tar plats mm.
Se där. ICAnder och monICA. Alltså är påsarna från före 90-talet.Jonas Persson skrev:Fryspåsar i papp. De ersattes av en tunn plastpåse snarlik den som fanns tills nyligen vid frukt och grönt. (Den har jag inte glömt och den saknar jag.)
Ok, en plastpåse isolerar lite då den håller kvar ett isolerande luftlager, men i praktiken måste skillnaden vara minimala jämfört med att inte ha en påse.
Någon som vet historien bakom dess försvinnande?
[bild]
Hade inga glassiga problem med den gamla.. hehe.. alltså jag kan nog tycka de är jämförbara i "hårdhet" när man gjort glassen.. men i den där skålan (den gamla) så satte man ju en visp/rörgrej uppepå för att veva runt "glassen" i skålen och få den att frysa till..Jonas Persson skrev:Vi har en med frysblock som ligger i frysen. Fungerar, men man måste hålla koll då frysblocket tinar och vid en punkt blir inte glassen kallare utan börjar tina oavsett om man anser den fryst nog eller inte.
Blir glassem bättre med kompressor då man kan fortsätta att frysa ner den eller har den andra brister? Utöver att den tar plats mm.
.. och våran började alltid hoppa "ur" (inte glassen.. utan rörgrejen..) så fort glassen började bli lite hård eller hade fastnat längs sidorna. Var ett himla passande och skrapande på sidorna.. (vågade inte direkt lämna den ensam)
Den här nya maskinen jobbar mer självständigt.. man vågar lämna den och man slipper som sagt något som tar plats i frysen (även om den istället tar mer plats i hyllan).
Glassen blev god i bägge.. och konsistensen bra (snäppet bättre i den nyare.. kanske pga den jobbade mer smärtfritt..)
Jonas Persson
Intresserad
· Stockholm
· 2 725 inlägg
Jonas Persson
Intresserad
- Stockholm
- 2 725 inlägg
Och så lärde man sig något nytt, Clovve och glassen pajaspinne.tensiden skrev:
GB-gubben, även kallad Glassgubben, som egentligen heter Clovve, är symbolen för GB Glace. Från början var GB-gubben inte tänkt som en symbol för hela företaget utan enbart för en enda glass. 1965 infördes en glass som hette Pajaspinne, och i samband med detta skapades GB-gubben av Uno Hattling på Tessab reklambyrå som en symbol för just denna glass. Pajaspinnen levde inte kvar i så många år men GB-gubben överlevde glassen och med tiden blev den en symbol för hela företaget.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder