231 963 läst · 790 svar
232k läst
790 svar
Renovering Röda Grind
Renoverare
· Kalmar län
· 2 596 inlägg
Ett annat projekt var att vi körde en kvartersloppis i början av hösten. Förutom att bli av med en massa barnsaker blev det även ett café Röda Grind där barnen sålde hembakad fika. Vi gjorde alltihop tillsammans med en annan härlig familj som också är byggare utan gränser. Projektledarna från respektive familj bestämde att man måste ha en tjusig cafévagn så helgen innan loppisen la vi två dagar på att bygga en sådan. Riktigt skojigt projekt med mycket improviserande, grillande och några enheter.
Loppisen och i synnerhet fikat blev en succé
Här är inspobilden vi fick av cheferna. Hold my beer!
Loppisen och i synnerhet fikat blev en succé
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Här är inspobilden vi fick av cheferna. Hold my beer!
Bjuder på en bild av ovan nämnda infällda hylla.Bernieberg skrev:
En bild säger mer än tusen ord osv… 🙂bygg_katt skrev:
Renoverare
· Kalmar län
· 2 596 inlägg
Nu är vi hyfsat ikapp nutid! Det som står på agendan nu är att äntligen ta tag i ett nytt kök. Vi kommer att bygga köket i ett annat rum vägg i vägg med det gamla. Praktiskt att ha ett fungerande kök och slippa micra Billys i källaren medan vi håller på. Rummet där det ska bli kök har stått tomt ett tag. Eller ja, inte tomt för det har använts till diverse aktiviteter. Först huserade kvartersloppisen där och @FruB levde ut butiksdrömmen och gjorde det så fint att vi knappt ville sälja prylarna. Sen blev det ett Harry Potter-kalas för lilleman och även då pimpades rummet till tusen, @FruB la ner ett himla jobb på att fixa med varje detalj. Mycket av HP-temat kunde sedan återanvändas till ett halloween-rum där alla barn som knackade på fick gå in och ta för sig av godisbuffé.
Efter alla festligheter tömdes rummet och nu är första spadtagen till bygget av kök gjorda. Vi har lyft det gamla brädgolvet, nästan riktat färdigt bjälklaget och ska snart lägga golvspån. Samtidigt pågår febril aktivitet för att komma fram till hur vi vill att köket ska se ut med alla tusen detaljer man behöver ta ställning till.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Efter alla festligheter tömdes rummet och nu är första spadtagen till bygget av kök gjorda. Vi har lyft det gamla brädgolvet, nästan riktat färdigt bjälklaget och ska snart lägga golvspån. Samtidigt pågår febril aktivitet för att komma fram till hur vi vill att köket ska se ut med alla tusen detaljer man behöver ta ställning till.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Fantastikt roligt att se era projekt som vanligt. Så genomtänkt och snyggt!!!
Hej!
Nu behöver vi lite hjälp i köksrenoveringsbesluten. Vi har planerat för ett L-kök med köksö. Högskåp längs med en vägg och bänkskåp utan överskåp längs med andra väggen. Önskan är att köket blir klassiskt men ändå lite modernt, elegant men med lite attityd och så en liten känsla av lyx.
Så till frågan..vi har svårt att bestämma oss för vilken typ av indelning av lådorna vi ska ha. Vi kommer ha lådor på båda sidor av spisen och vi har kommit fram till att det rent funktionsmässigt skulle bli bäst med två låga lådor överst (kryddor, knivar och redskap) och en högre låda nederst på var sida (grytor och stekpannor). I köksön skulle det dock rent funktionsmässigt vara bäst med en smal låda upptill (bestick) och två mellanhöga nertill (tallrikar, glas, skålar, formar etc) i varje stomme.
Hur skulle ni göra?
Nu behöver vi lite hjälp i köksrenoveringsbesluten. Vi har planerat för ett L-kök med köksö. Högskåp längs med en vägg och bänkskåp utan överskåp längs med andra väggen. Önskan är att köket blir klassiskt men ändå lite modernt, elegant men med lite attityd och så en liten känsla av lyx.
Så till frågan..vi har svårt att bestämma oss för vilken typ av indelning av lådorna vi ska ha. Vi kommer ha lådor på båda sidor av spisen och vi har kommit fram till att det rent funktionsmässigt skulle bli bäst med två låga lådor överst (kryddor, knivar och redskap) och en högre låda nederst på var sida (grytor och stekpannor). I köksön skulle det dock rent funktionsmässigt vara bäst med en smal låda upptill (bestick) och två mellanhöga nertill (tallrikar, glas, skålar, formar etc) i varje stomme.
Hur skulle ni göra?
- Blanda och ge? Dvs köra på den indelningen som funkar bäst på respektive plats och strunta i linjer osv. (Jag är orolig för att detta kommer skava i mig som är lite symmetrisk och fyrkantig av mig.)
- Köra på två stora lådor med låda i låda där behovet finns? Dvs man har två lådor bakom den övre lådfronten. Man får samma linje överallt men man får göra sig omaket att öppna två lådor när man behöver något i den övre lådan. (Min man ör superanti detta pga hur jobbigt det kommer vara att behöva öppna två lådor.)
- Gå på ett av alternativen och leva med att det inte är optimal förvaring överallt?
Medlem
· Funäsdalen
· 1 162 inlägg
Min första tanke är att fuska med lådfronter, på en djup låda sätter man två fronter så blir det symmetri.
Annars funkar säkert en stil På ön och en annan på bänken. Vi har bruten linje eller vad man ska säga på var sin sida om diskmaskinen.
Annars funkar säkert en stil På ön och en annan på bänken. Vi har bruten linje eller vad man ska säga på var sin sida om diskmaskinen.
Så länge det är på "olika sidor" av köket/köksö så tycker jag det går bra att blanda antal lådor per skåp.
Slänger in ytterligare en köksfundering när jag ändå håller på. 🙂
Vi har planerat för en 90-spis i det nya köket . Det har kikats på lite olika alternativ, men vi har nog landat i att det blir en sk range cooker från Ilve. Tanken har alltid varit att ha en spis med två ugnar för att kunna tillaga på två olika gradantal samtidigt. Nu när vi klämt och känt lite på ovan nämnda spis, så känns ugnarna lite små. Den stora ugnen är mindre än en ”normal” 60-spis, vilket vi har nu, och med en man som tränar hårt och två pojkar på tillväxt, så är ugnsplåten redan nu fylld till bredden. Ilve säljer också samma spis men med en stor ugn..alltså 90 bred.
Frågan är vilket man har mest användning för?
Vad tänker ni? Erfarenheter och goda råd mottages tacksamt.
Vi har planerat för en 90-spis i det nya köket . Det har kikats på lite olika alternativ, men vi har nog landat i att det blir en sk range cooker från Ilve. Tanken har alltid varit att ha en spis med två ugnar för att kunna tillaga på två olika gradantal samtidigt. Nu när vi klämt och känt lite på ovan nämnda spis, så känns ugnarna lite små. Den stora ugnen är mindre än en ”normal” 60-spis, vilket vi har nu, och med en man som tränar hårt och två pojkar på tillväxt, så är ugnsplåten redan nu fylld till bredden. Ilve säljer också samma spis men med en stor ugn..alltså 90 bred.
Frågan är vilket man har mest användning för?
- Ska vi köra på två ugnar och om man inte får plats på en plåt i 60-ugnen så kan vi köra två plåtar med varmluft. Då har vi kvar möjligheten till skilda gradantal.
- Ska vi köra på 90-alternativet för att få en rejäl ugn som inte riskerar att laga ojämnt pga varmluft och flera lager. Men då tappa funktionen med dubbla gradantal.
Vad tänker ni? Erfarenheter och goda råd mottages tacksamt.
På den första frågan säger vi att höga lådor blir tunga lådor. Fundera på att använda ex vis en mjölpåse som tolk för att få lämplig lådhöjd. Det blir lätt lager på lager annars i lådorna.
På den andra säger vi, hur ofta lagar du hela spädgrisar? När matkonsumtionen var som störst här hemma fungerade det bra med flera ugnsplåtar och varmluft på.
Lycka till i beslutet.
På den andra säger vi, hur ofta lagar du hela spädgrisar? När matkonsumtionen var som störst här hemma fungerade det bra med flera ugnsplåtar och varmluft på.
Lycka till i beslutet.
Haha..inte onödigt många spädgrisar till söndagsmiddagen här hemma. 😅S Senior skrev:På den första frågan säger vi att höga lådor blir tunga lådor. Fundera på att använda ex vis en mjölpåse som tolk för att få lämplig lådhöjd. Det blir lätt lager på lager annars i lådorna.
På den andra säger vi, hur ofta lagar du hela spädgrisar? När matkonsumtionen var som störst här hemma fungerade det bra med flera ugnsplåtar och varmluft på.
Lycka till i beslutet.
Där kanske borde in ett par alternativ till. Hel ugn men smalare..typ 70-80..och dubbelugn men med 100-bredd. Jag har förstått att den lilla ugnen i en 90-spis upplevs smal och att man i princip inte får in en vanlig klassisk rund springform. Då kan man ju fråga sig om den lilla ugnen i 30-bredd kommer bli använd överhuvudtaget.