L lob skrev:
Fasen. Född på 60-talet, uppvuxen med Killinggängets ironi osv har jag ingen aning om Nötegårdsgubben inlägg är ironiskt eller om det är så att civilingenjören slagit huvet på spiken här.

Haha. Men när det tas upp så är det ändå så självklart! Det är väl sällan det används just rör i gjutning på senare dar. TS har ju iaf nämt 20-tal även om det aldrig bekräftats att aktuell gräns tillkom/bestämdes då. Men nej, det där är inte säkert ett gränsrör, nu när glasögonen är på.
 
  • Gilla
lob och 2 till
  • Laddar…
Hehe. Man måste ju fråga när man är osäker på sin fattningsförmåga. När man är forumoholic kan man ofta känna sig osäker..
 
C
E elmont skrev:
Är det undersidan så saknas dom två "ankare" som ska sticka ut åt sidorna, som man slår ut efter att röret sitter i marken.
TS kan, efter att ha fotograferat gjutningen från andra hållet, slå sönder gjutningen med en slägga och se om det fanns ankare ingjutna. Vanligen brukar gjutningen gå upp till marknivån, men möjligen kan någon har grävt ned ett riktigt gränsrör med ankare, hällt en skvätt överbliven betong i gropen och sedan fyllt med jord. Borde vara lätt att få isär gjutningen och förmodligen kunna utesluta det alternativet.
 
L lob skrev:
Hehe. Man måste ju fråga när man är osäker på sin fattningsförmåga. När man är forumoholic kan man ofta känna sig osäker..
Inte mer än rätt. Funderade faktiskt när jag skrev det på om det kunde missförstås. En av nackdelarna med att vara en dryg jävel ibland, men man får ta det onda med det goda. :cool:
 
  • Gilla
lob och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.