117 072 läst · 1 279 svar
117k läst
1,3k svar
Gottetråden!
Det var svårt med tunnt.. hade velat ha snäppet tunnare.. men jag måste nog införskaffa en pizzaspade för att få över en tunnare till plåten .. misslyckades lite redan med dessa.. som var lite tjockare!Mikael_L skrev:Jag måste tusan baka hönökaka igen, det var flera år sedan sist. 👍
Själv kör jag med morsans modell, = mycket tunnare, de var kanske 1/2 cm tjocka färdigbakade, och därmed hårdare, segare, lite mer brända osv.
Men jag har alltid gillat den modellen, troligen för att det var det som jag fick som liten, men även för att det då skiljer sig rätt bra från köpesbröd.
Jag tyckte dina såg jättefina ut, skulle hur gärna som helst tagit en, brett på ordentligt med smör och njutit.
..meeen de var goda ändå.. mmm.. i flera dagar 😃👍
Sprang på denna granola på APOTEA 😳 och kunde inte motstå att prova … 🤶 jag gillade den!
Jul på påse.. hehe.. inte för söt och det var ”lite tuggmotstånd” 👍
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Jul på påse.. hehe.. inte för söt och det var ”lite tuggmotstånd” 👍
Igår bakade vi lite TEKAKOR 👍De blev riktigt bra.. trots (tack vare?) att vi följde receptet hehe..
LÄNK RECEPT: https://www.ica.se/recept/tekakor-729946/
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
LÄNK RECEPT: https://www.ica.se/recept/tekakor-729946/
NATTJÄST limpa stod på tapeten igår, då vi inte hade något bröd till frukost! Denna gång skulle det jäsa framme på bänken.. och sedan gräddas på morgonen (45 min - så lite längre tid än de nättjästa frallorna)
Men det var mumsigt med nybakat... värt de där minutrarna hehe 👍🙂
Receptet såg jag i en fb-grupp:
Här är det om ni vill testa!
Men det var mumsigt med nybakat... värt de där minutrarna hehe 👍🙂
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Receptet såg jag i en fb-grupp:
Här är det om ni vill testa!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Igår blev det lite ”jul-bräck” gjorda..
Evigt stirrande på termometern.. 140 grader skulle jag upp i!
Äntligen klart.. blev hård och fint. Kommer bli perfekt o krasa sönder..
Japp, det blev gott och perfekt hårt..
SMAKSÄTTNINGEN?
Ja, det blev Habanerosalt, kanel och en gnutta vaniljpulver 👌😊
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Evigt stirrande på termometern.. 140 grader skulle jag upp i!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Äntligen klart.. blev hård och fint. Kommer bli perfekt o krasa sönder..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Japp, det blev gott och perfekt hårt..
SMAKSÄTTNINGEN?
Ja, det blev Habanerosalt, kanel och en gnutta vaniljpulver 👌😊
Mer ROCKY ROAD till folket..
I år "smaksattes" den med bitar/hackade:
- Dumle
- Cashewnötter
- Minimarshmallows
- En handfull skumtomtar
Första gången jag skippade pistagenötter.. brukar kosta på mig pistagenötter en gång om året (dyra! likaså cashew..) och det brukar bara i samband med min Rocky Road.. (hälften till RR och hälften till mig som snacks..). Men i år skippade jag det.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
I år "smaksattes" den med bitar/hackade:
- Dumle
- Cashewnötter
- Minimarshmallows
- En handfull skumtomtar
Första gången jag skippade pistagenötter.. brukar kosta på mig pistagenötter en gång om året (dyra! likaså cashew..) och det brukar bara i samband med min Rocky Road.. (hälften till RR och hälften till mig som snacks..). Men i år skippade jag det.
Vet inte om jag lagt upp det tidigare år.. men det är ett påhittat godis jag gjorde för en 5-6 år sedan (för första gången).. det är en korsning mellan godisar jag gillade.. närmare bestämt mellan rocky road och Snickers typ Därav det fyndiga namnet haha.
SNICKERRO
Sandras recept:
SNICKERRO
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Sandras recept:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Världens lättaste recept.. KAVRING 😊 provade göra en limpa (receptet var eg för två, men jag gjorde om.. och la till hehe)
Ett bröd som inte behöver jäsa! Bara blanda ihop ingredienserna och ”kasta in” i ugnen en timme.. klart!
Recept: https://recept.se/recept/lattbakad-kavring
(Jag gjorde ”halv sats” .. en limpa alltså.. och som förändring från receptet: jag tog bara 1,5 dl sirap och la til 1/4 tsk kanel)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ett bröd som inte behöver jäsa! Bara blanda ihop ingredienserna och ”kasta in” i ugnen en timme.. klart!
Recept: https://recept.se/recept/lattbakad-kavring
(Jag gjorde ”halv sats” .. en limpa alltså.. och som förändring från receptet: jag tog bara 1,5 dl sirap och la til 1/4 tsk kanel)
DUMLEGROTTOR a la choklad..
Har aldrig gjort några grottor.. och jag tror inte jag räknar detta bak till det heller! Kakorna blev just.. kakor hehe.. mycket mycket goda.. så jag klagar inte.. men de jäste inte upp direkt.. blev platta!
Men perfekt sega.. nom nom..
Lägger till det ursprungliga receptet nedan: Observera att jag gjorde som sagt en chokladvariant, så jag bytte ut 0.5 dl vetemjöl mot kakao!
Har aldrig gjort några grottor.. och jag tror inte jag räknar detta bak till det heller! Kakorna blev just.. kakor hehe.. mycket mycket goda.. så jag klagar inte.. men de jäste inte upp direkt.. blev platta!
Men perfekt sega.. nom nom..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Lägger till det ursprungliga receptet nedan: Observera att jag gjorde som sagt en chokladvariant, så jag bytte ut 0.5 dl vetemjöl mot kakao!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag är inte så bra på att baka men ibland får jag för mig att jag kanske är det ändå 😅
Planen var att göra såna här fina julgransbiskvier.
Men jag tänkte att jag kanske ändå skulle öva nån gång innan och göra vanliga minibiskvier eftersom jag aldrig gjort det innan.
Smakerna sitter men jag får nog öva några fler gånger på designen 😆
Har du lust att dela med dig av receptet på julbräck @Snigla?
Ser enkelt och gott ut 🤗
Planen var att göra såna här fina julgransbiskvier.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Men jag tänkte att jag kanske ändå skulle öva nån gång innan och göra vanliga minibiskvier eftersom jag aldrig gjort det innan.
Smakerna sitter men jag får nog öva några fler gånger på designen 😆
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Har du lust att dela med dig av receptet på julbräck @Snigla?
Ser enkelt och gott ut 🤗
Biskvier är pyssligt .. därför jag kört långpannemodellen! Skära fyrkanter kan jag 😜😊 ibland iaf 😜Lill72 skrev:Jag är inte så bra på att baka men ibland får jag för mig att jag kanske är det ändå 😅
Planen var att göra såna här fina julgransbiskvier.
[bild]
Men jag tänkte att jag kanske ändå skulle öva nån gång innan och göra vanliga minibiskvier eftersom jag aldrig gjort det innan.
Smakerna sitter men jag får nog öva några fler gånger på designen 😆
[bild]
Har du lust att dela med dig av receptet på julbräck @Snigla?
Ser enkelt och gott ut 🤗
Så dina är jättefina!
..oh.. bråcket hm återkommer det är ett ganska vanligt knäckrecept men man kokar till iaf 140 grader (blir då hårdare och brytbar). Skrev upp det på en lapp, ska kika efter den 👍🤶
Ska nog hålla mig till långpanne-biskvier 👍😆Snigla skrev:Biskvier är pyssligt .. därför jag kört långpannemodellen! Skära fyrkanter kan jag 😜😊 ibland iaf 😜
Så dina är jättefina!
..oh.. bråcket hm återkommer det är ett ganska vanligt knäckrecept men man kokar till iaf 140 grader (blir då hårdare och brytbar). Skrev upp det på en lapp, ska kika efter den 👍🤶
Kanske kan skära dem i trianglar och slänga på något grönt och rött juligt strössel så det ser ut som granar 🌲🤪
Fick inspiration härifrån och en slags längtan efter tekakor. Tidigare har vi alltid fått nybakta tekakor på julaftonsmorgon av vår granne men nu finns hon inte bland oss längre så då får jag testa att baka dem själv. Hon penslade dem med vatten och sirap när de kom ur ugnen så det gjorde jag också, de blev goda men hennes var bättre ❤️
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Hittade lappen med "bräck-receptet" (var en knäckrecept tror jag)Lill72 skrev:Jag är inte så bra på att baka men ibland får jag för mig att jag kanske är det ändå 😅
Planen var att göra såna här fina julgransbiskvier.
[bild]
Men jag tänkte att jag kanske ändå skulle öva nån gång innan och göra vanliga minibiskvier eftersom jag aldrig gjort det innan.
Smakerna sitter men jag får nog öva några fler gånger på designen 😆
[bild]
Har du lust att dela med dig av receptet på julbräck @Snigla?
Ser enkelt och gott ut 🤗
Anpassade mängden till det jag hade hemma och det som verkade vara lämplig mängd (gav bort några småpåsar och behöll lite själv)
Innehåll:
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl ströckoer
40 gram smör
Vår smaksättning:
- 1/2 msk habanerosalt i från början (en del hetta kokade bort med tiden märkte vi, så vi tror att man ska ha i det mot slutet istället och kanske börja med lite mindre.. och provsmaka styrkan)
- En knivudd vaniljpulver
- 1 tsk kanel
Koka allt till 140-142 grader (ska som sagt bli lite hårdare så det går att "knäcka" i skärvor), häll upp på en plåt med bakplåtspapper på.. låt svalna innan ni har sönder kakan.. (ska vara ganska tunn.
Går såklart att dekorera med allt möjligt om man vill, vi hade inget!
Orginal receptet hade ca 1 msk havssalt.. som ströddes på som smak o dekoration efter.. (när man hällt upp på plåten).
VARNING: De klibbar gärna ihop om de ligger mot varandra en längre stund.. jag hade bråttom att ge bort mina påsar.. för det var snyggare att inte ha bakplåtspapper mellan skärvorna.. när jag lagt dem i snygga cellofanpåsar hehe I burkan vi har själva.. i kylen.. ligger papper emellan