114 158 läst · 1 240 svar
114k läst
1,2k svar
Gottetråden!
Gjorde en tårta, vankades ett par födelsedagar..
Jordgubbar, hallon, grädde, banan, lemoncurd, vaniljkräm, citronmeliss.. och kakan bakades med kokos och riven vitchoklad!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Jordgubbar, hallon, grädde, banan, lemoncurd, vaniljkräm, citronmeliss.. och kakan bakades med kokos och riven vitchoklad!
Blev oxå matjessill o färskpotatis + tillbehör .. till lunch!
… och Brisket (BBQ)
… rökt i 7 timmar under dagen
Serverades med sallad, coleslow, krämiga majs (första gången vi gjorde egna), bröd, picklad rödlök och potatismos
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
… och Brisket (BBQ)
… rökt i 7 timmar under dagen
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Serverades med sallad, coleslow, krämiga majs (första gången vi gjorde egna), bröd, picklad rödlök och potatismos
MultiMan
Medlem
· Västernorrland
· 5 495 inlägg
MultiMan
Medlem
- Västernorrland
- 5 495 inlägg
Jo jo nu har han varit ut på en myr tänker ni...?
Nej, nej, i fredags när jag var och hämtade paket på Hemköp stod en kvinna och sålde kantareller, och jag frågade om hjortron, varpå hon plockade upp 2 lådor och bedyrade att dessa 2 var de sista, sen var det slut, för varmt, behövs regn!
Sagt och gjort, jag fick feeling och köpte båda lådorna.
En i frysen och en numera i burk
Nej, nej, i fredags när jag var och hämtade paket på Hemköp stod en kvinna och sålde kantareller, och jag frågade om hjortron, varpå hon plockade upp 2 lådor och bedyrade att dessa 2 var de sista, sen var det slut, för varmt, behövs regn!
Sagt och gjort, jag fick feeling och köpte båda lådorna.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
En i frysen och en numera i burk
Redigerat:
Renoverare
· Uppsala
· 1 799 inlägg
PÄRONKAKA MED KARDEMUMMA:
Recept: https://www.koket.se/mitt-kok/christina-gyllner/paronkaka-med-kardemumma/
Våra augustipäron har äntligen börjat mogna har ätit massor och nu blev det en kaka.. ska serveras med vaniljsås el glass!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Recept: https://www.koket.se/mitt-kok/christina-gyllner/paronkaka-med-kardemumma/
Våra augustipäron har äntligen börjat mogna har ätit massor och nu blev det en kaka.. ska serveras med vaniljsås el glass!
Brände min första paj också.. fick lite för mycket tid i ugnen..
Men ja, den gick och äta ändå sas det.. det var inte det brända de uttryckte sig om, möjligen surheten hehe
KRUSBÄRSPAJ! (Våra röda krusbär är färdiga)
Men ja, den gick och äta ändå sas det.. det var inte det brända de uttryckte sig om, möjligen surheten hehe
KRUSBÄRSPAJ! (Våra röda krusbär är färdiga)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Köpte och rensade 10kg med B-klass gubbar igår, dom är mindre och billigare, ca 500kr för 10kg.
8-9 kg syltades resten frystes hela. Jag krossar gubbarna med en potatisstöt och lägger typ 50ml vatten i botten i början bara så det inte ska bränna i botten. Bara vanligt hushållssocker istället för syltsocker. Konsistensen blir ganska bra ändå, tycker syltsockret ger nån viss bismak, är inte hundra det är konserveringsmedlet. Lade lite Atamon i sylten men den ska frysas ändå.
Vissa hamnade i glasburkar, vissa i sånahära fryslådor.
Plockade en 10l blåbär förra veckan men ska nog ut igen denna vecka för lite till.
I år ska vi också köpa en saftmaja, bärbuskarna börjar ge större skördar nu, speciellt svarta vinbär.
8-9 kg syltades resten frystes hela. Jag krossar gubbarna med en potatisstöt och lägger typ 50ml vatten i botten i början bara så det inte ska bränna i botten. Bara vanligt hushållssocker istället för syltsocker. Konsistensen blir ganska bra ändå, tycker syltsockret ger nån viss bismak, är inte hundra det är konserveringsmedlet. Lade lite Atamon i sylten men den ska frysas ändå.
Vissa hamnade i glasburkar, vissa i sånahära fryslådor.
Plockade en 10l blåbär förra veckan men ska nog ut igen denna vecka för lite till.
I år ska vi också köpa en saftmaja, bärbuskarna börjar ge större skördar nu, speciellt svarta vinbär.
Köpte äntligen en saftmaja, har varit utan i många år, brukat låna av släkten.
Jag provade ett experiment, att göra svartvinbärsdryck från bladen. Man ska egentligen koka upp i en kastrull och låta stå i flera dar, men ville prova med saftmajan... Använde lime istället för citron då jag inte hade citron.
Blev inte så mycket koncentrat, eftersom det var ett experiment fick det åka i en passande kontainer. Jag hade köpt en massa kemiglas från sagitta för många år sen, små bägare och sånt är väldigt användbara för matlagning. Och så är det ju lite udda... Det blev även att göra lite svartvinbärsgele, i augusti plockar jag resten av bären och gör saft. Tidigare gjorde jag också gele på förra årets frusna havtornsbär.
Men det blev ju helt OK, lite annorlunda smak men inte dåligt
Jag provade ett experiment, att göra svartvinbärsdryck från bladen. Man ska egentligen koka upp i en kastrull och låta stå i flera dar, men ville prova med saftmajan... Använde lime istället för citron då jag inte hade citron.
Blev inte så mycket koncentrat, eftersom det var ett experiment fick det åka i en passande kontainer. Jag hade köpt en massa kemiglas från sagitta för många år sen, små bägare och sånt är väldigt användbara för matlagning. Och så är det ju lite udda... Det blev även att göra lite svartvinbärsgele, i augusti plockar jag resten av bären och gör saft. Tidigare gjorde jag också gele på förra årets frusna havtornsbär.
Men det blev ju helt OK, lite annorlunda smak men inte dåligt