110 860 läst · 1 224 svar
111k läst
1,2k svar
Gottetråden!
Vår buske har blåbär nu också men den är inte så vidare stor. Har tagit många år för den att växa till sig.
Fast vårt plommonträd har en massa fina gula plommon, smakar bra gör dom också.
Jo och smakade första filen, brukar äta med lite sylt.
Fast vårt plommonträd har en massa fina gula plommon, smakar bra gör dom också.
Jo och smakade första filen, brukar äta med lite sylt.
Bakade knäckiga ”småkakor” (tillhör inte vanligheterna) idag..hade lite center låg..
Gick inte helt lysande (degen fick stå kallt ett tag.. och sedan lite längre tid i ugnen.. de var typ rinnande.. min center smälte.. omkakorna flöt ut lite mer), men i slutänden blev det helt ok - och goda är de..
RECEPT: https://www.koket.se/kolakakor-med-center
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Gick inte helt lysande (degen fick stå kallt ett tag.. och sedan lite längre tid i ugnen.. de var typ rinnande.. min center smälte.. omkakorna flöt ut lite mer), men i slutänden blev det helt ok - och goda är de..
RECEPT: https://www.koket.se/kolakakor-med-center
ÄPPELPAJ TILL EFTERMIDDAGSFIKAT:
Recept: https://www.koket.se/knackig-appelpaj-2
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Recept: https://www.koket.se/knackig-appelpaj-2
Preppar för födelsedagsfest imorgon, bjuder på BBQ i amerikansk stil.
Pulled pork
Högrev
Får vila i kylen tills ikväll, ska rökas över natten.
Bakar bröd till, man lägger köttet mellan två brödskivor.
Tror det blir att baka lite mera, ska göra några större modeller också. Dessa är jättegoda och mjuka, detta recept har jag använt i 10 år:
https://www.kingarthurbaking.com/recipes/golden-pull-apart-butter-buns-recipe
Pulled pork
Högrev
Får vila i kylen tills ikväll, ska rökas över natten.
Bakar bröd till, man lägger köttet mellan två brödskivor.
Tror det blir att baka lite mera, ska göra några större modeller också. Dessa är jättegoda och mjuka, detta recept har jag använt i 10 år:
https://www.kingarthurbaking.com/recipes/golden-pull-apart-butter-buns-recipe
Några hemgjorda bbq såser, en tomat och vinäger baserad och den andra senapsbaserad. Och vanlig baby rays. Coleslawen smakar bra men ser för jävlig ut, lägger till rödlök och riven morot så den får lite snyggare utseende, inte på bild dock.
Bakade mera bröd, större, för säkerhets skull, blev 12 st till:
Lägger igång röken, regnar nu som då, så den får stå i dörröppningen till förrådet.
Bönor med bacon längst nere:
Denna morgon
Nötköttet fortsätter i ugnen
Grisköttet lindades i folie och sen en handuk och sen i en kylväska. Ska vila några timmar innan det rivs.
Bönorna efter jag skimmat bort fettet. Skulle ha lämnat det om jag gjorde åt mig själv, bara smak. Men vet det inte är i allas smak med fett (bara att doppa bröd i det)
Bakade mera bröd, större, för säkerhets skull, blev 12 st till:
Lägger igång röken, regnar nu som då, så den får stå i dörröppningen till förrådet.
Bönor med bacon längst nere:
Denna morgon
Nötköttet fortsätter i ugnen
Grisköttet lindades i folie och sen en handuk och sen i en kylväska. Ska vila några timmar innan det rivs.
Bönorna efter jag skimmat bort fettet. Skulle ha lämnat det om jag gjorde åt mig själv, bara smak. Men vet det inte är i allas smak med fett (bara att doppa bröd i det)
Det väldigt gott ut!DennisCA skrev:Några hemgjorda bbq såser, en tomat och vinäger baserad och den andra senapsbaserad. Och vanlig baby rays. Coleslawen smakar bra men ser för jävlig ut, lägger till rödlök och riven morot så den får lite snyggare utseende, inte på bild dock.
[bild]
Bakade mera bröd, större, för säkerhets skull, blev 12 st till:
[bild]
Lägger igång röken, regnar nu som då, så den får stå i dörröppningen till förrådet.
[bild]
Bönor med bacon längst nere:
[bild]
Denna morgon
[bild]
Nötköttet fortsätter i ugnen
[bild]
Grisköttet lindades i folie och sen en handuk och sen i en kylväska. Ska vila några timmar innan det rivs.
[bild]
Bönorna efter jag skimmat bort fettet. Skulle ha lämnat det om jag gjorde åt mig själv, bara smak. Men vet det inte är i allas smak med fett (bara att doppa bröd i det)
[bild]
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 612 inlägg
Just nu står en morots och kokosmjölkssoppa på spisen.
Hemodlad lök, vitlök och 2.6kg hemodlade morötter.
Igår gjorde vi denna lasagne:
https://www.coop.se/recept/kyckling-och-paprikalasagne/
Tog dubbla mängden plattor, skulle gärna haft lite mer, men är nog enklast att laga som en lasagnette istället.
Ny familjefavorit!
Hemodlad lök, vitlök och 2.6kg hemodlade morötter.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Igår gjorde vi denna lasagne:
https://www.coop.se/recept/kyckling-och-paprikalasagne/
Tog dubbla mängden plattor, skulle gärna haft lite mer, men är nog enklast att laga som en lasagnette istället.
Ny familjefavorit!