116 779 läst · 1 278 svar
117k läst
1,3k svar
Gottetråden!
Vi gjorde falafel (hustrun) och fick-bröd (jag), serverade med sallad och vitlökssås.
Som ni ser ligger inte bröden perfekt staplade - det blev... Det lutande tornet av pita.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Som ni ser ligger inte bröden perfekt staplade - det blev... Det lutande tornet av pita.
När vi hade några semesterfirare härnere för några veckor sedan passade vi på att gå till "grannen" (närmsta restaurang) och käka plankstek
Ofta när man beställer plankstek så blir det massa mos kvar, för de alltid gör den lite klassiskt sådär på brickan.. spritsar moset runt hela.. trots att man sällan orkade äta upp det (antingen var det fejkmos och då är det inte så gott att äta mycket.. och ibland var det riktigt mos och då orkar man inte hehe).
Iaf tyckte jag att de var lite smarta här.. där de helt enkelt gjort en annorlunda planksteksuppläggning.
Om man nu mot förmodan skulle vilja ha mer, så fick man nog det! Men det där var en lagom (fortfarande redig) portion upplagt.
(de har också en twist på att servera planka med lökringar och sweetchilidoppade räkor)
Ofta när man beställer plankstek så blir det massa mos kvar, för de alltid gör den lite klassiskt sådär på brickan.. spritsar moset runt hela.. trots att man sällan orkade äta upp det (antingen var det fejkmos och då är det inte så gott att äta mycket.. och ibland var det riktigt mos och då orkar man inte hehe).
Iaf tyckte jag att de var lite smarta här.. där de helt enkelt gjort en annorlunda planksteksuppläggning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Om man nu mot förmodan skulle vilja ha mer, så fick man nog det! Men det där var en lagom (fortfarande redig) portion upplagt.
(de har också en twist på att servera planka med lökringar och sweetchilidoppade räkor)
Jag gör filbunkar, osäker om ni har denna sort av fil i Sverige, men man kan dryga ut en burk till många och jag tycker dom är godare. Det är något vi brukar göra ganska ofta men det brukar gå åt plast då man måste linda in skålarna annars börjar de suga åt sig smak ur kylen vilket inte är gott. Så jag hittade dessa skålar med lock på en webbsida och köpte några olika stilar, perfekt för att göra filbunkar. De där runda fick man faktiskt lite mera i enligt vikt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Du gör vad.. ?DennisCA skrev:Jag gör filbunkar, osäker om ni har denna sort av fil i Sverige, men man kan dryga ut en burk till många och jag tycker dom är godare. Det är något vi brukar göra ganska ofta men det brukar gå åt plast då man måste linda in skålarna annars börjar de suga åt sig smak ur kylen vilket inte är gott. Så jag hittade dessa skålar med lock på en webbsida och köpte några olika stilar, perfekt för att göra filbunkar. De där runda fick man faktiskt lite mera i enligt vikt.
[bild]
Hurdå.. ?
Jag gör fil, kallas viili på finska, jag tror det närmaste man kommer i Sverige är långfil. Filen kommer i små filbunkar:
Man kan ta en sånhär fil och klickar ut den i flera behållare, fyll på med mjölk och låt den stå 24 timmar i ett mörkt skåp i rumstemp. Sen in i kylen och om nån dag har man fil.
Man kan ta en sånhär fil och klickar ut den i flera behållare, fyll på med mjölk och låt den stå 24 timmar i ett mörkt skåp i rumstemp. Sen in i kylen och om nån dag har man fil.
richardtenggren
Ingen-gör
· Norrlandet
· 6 589 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
- Norrlandet
- 6 589 inlägg
Hade du inte fil från början?DennisCA skrev:Jag gör fil, kallas viili på finska, jag tror det närmaste man kommer i Sverige är långfil. Filen kommer i små filbunkar:
[bild]
Man kan ta en sånhär fil och klickar ut den i flera behållare, fyll på med mjölk och låt den stå 24 timmar i ett mörkt skåp i rumstemp. Sen in i kylen och om nån dag har man fil.
Äter du mustamakkara till frukost också? Inget som föll mig i smaken men hyllat av många kollegorna
Jo men nu har jag åtta fil, och dom är godare än köpta, färskare i smaken, fast ju längre dom står desto likare blir dom afffärens. Vi blandade också i lite grädde som höll på att gå ut, så blir det ännu godare!
Låter lite som en släkting till filbunke. Gjorde vi hemma men sällan då man bör ha opastöriserad mjölk. Tid tog det men gott var det med socker och kanel.Snigla skrev:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Filbunke
Filbunke brukar jag göra på vanlig 3% mjölk. Fantastiskt god med socker och kanel!a.o.f skrev:
Annars avslutades dagens trädgårdsarbete med att vi åt upp delar av "skörden". Kirskålstopping och egna tomater