Glutenfria lingonmuffins med pepparkakssmak och gräddig topping dekorerade med lingon och gröna blad, serverade i rödvit randiga formar.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Har bakat iaf nått..! :D(y)

Hembakt kaka med saffran och mandelspån, modifierat recept med mindre socker och extra vanilj.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Hembakade saffransrutor med mindre socker och extra vanilj, pudrade med florsocker.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Hembakad kaka i form täckt med mandelflarn, mindre socker och tillsatt saffran och vaniljsocker.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Receptet är här nedan:
Nybakade saffransrutor med mandel och florsocker, bakats med modifierat recept, placerade på bakplåtspapper.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Dock förändrade jag receptet:
- 1 dl mindre socker.
+ en påse saffran till.
+ 1 tsk vaniljsocker.
- 1 tsk vatten också (blandade i saffranet på annat vis..)

:cool:
 
  • Gilla
Alfredo och 2 till
  • Laddar…
De var goda och uppskattades av de som fick smaka :)
 
  • Gilla
Alfredo
  • Laddar…
Snigla Snigla skrev:
De var goda och uppskattades av de som fick smaka :)
Blir det några över kan du väl skicka dem som PM. :p
 
  • Haha
Snigla
  • Laddar…
:D
Alfredo Alfredo skrev:
Blir det några över kan du väl skicka dem som PM. :p
Tänk om det faktiskt hade fungerat.. en god kaka, en grillad biff eller en motorsåg - när man behövde eller/och var sugen…
 
Snigla Snigla skrev:
Tänk om det faktiskt hade fungerat.. en god kaka, en grillad biff eller en motorsåg - när man behövde eller/och var sugen…
Är lite rädd att jag fått en eller annan handgrant dock. :surprised::poop:
 
  • Wow
Snigla
  • Laddar…
Per Eskilsson Per Eskilsson skrev:
Vet inte det här receptet platsar i denna tråd.

[bild]
Självklart - det är ju fredag!
 
rampante rampante skrev:
Självklart - det är ju fredag!
Hade du koll på att 2015-10-23 också var en fredag eller hade du barra tur? :thinking:;):crysmile:

Bild av textinlägg på forum som diskuterar relevansen av ett recept i en tråd.
 
En saffranskladdkaka med hallonfrosting toppad med färska hallon på ett svart kakfat, omgiven av juldekorationer.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Julligt tips, har dock inte hunnit göra den själv än :)
 
  • Älska
MultiMan
  • Laddar…
Hade planerat att göra denna kola också, men det får jag nog skjuta på!

Men den lät spännande!

Bitar av saffranskola med lime på bakplåtspapper bredvid en öppen presentask.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Prova med att riva ner mandelmassa i smeten när du gör saffranskladdkaka. Den gör, förutom att det blir en god smak av mandel, att kakan blir lite kladdigare.
 
  • Gilla
Snigla och 1 till
  • Laddar…
VARNING FÖR GODSAKER

Skulle ha gjort julgodis med Dulce de leche, men blev inte så mycket julstök i,år - så jag ville göra nått annat med den! Det blev detta.. maken kallade det ett bra initiativ,, och jag håller med!

Den blev perfekt som ”julig”

Hembakad banoffeepaj med vispgrädde och krossade pepparkakor på mörk bänk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


————————————————
RECEPT
————————————————

BOTTEN:
100 g smör
1/3 dl strösocker
150 gram digestivekex
50 gram pepparkakor

- Vrid på ugnen på 175 grader (varmluft)
- Smält smör i en kastrull och blanda i sockret.
- Krossa digestivekexen och pepparkakorna i en bunke (mixa gärna) tills de är småsmulor..
- Häll på smör- och sockerröran. Blanda allt till en liten ”deg”.
- Tryck ut ”degen” i en pajform (el rund springform).
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter, tills den fått lite färg/yta.
- Ta ut och låt pajen svalna på bänken.

FYLLNING:
2 bananer
3-4 dl vispgrädde 40%
1 burk dulce de leche
Flingsalt

- Öppna burken med dulce de lechen och bred ut över pajbotten (när den svalnat).
- Ta en nya flingsalt och strö över kolasåsen
- Skiva bananerna i 3-4 mm tjocka skivor och lägg ut dem jämnt över kolasåsen.
- Vispa grädden lagom hård och bred den över bananerna.

GARNERING:
30-40 gram mörk choklad
2 st pepparkakor

- Krossa pepparkakorna till smulor med handen och strö över grädden.
- Ta chokladen, riv den över pajen.. fördela jämnt.

En hemlagad paj med krossade pepparkakor och digestivebotten, dulce de leche, bananskivor och vispad grädde toppad med choklad.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Ät och njut
 
  • Gilla
  • Älska
mexitegel och 2 till
  • Laddar…
Uppföljning av ovanstående.. ville prova med chokladkräm ist för Dulce de leche!

En chokladbananpaj med vispad grädde och hackad choklad på toppen, texten "chokobanpaj" överst.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Glas med lager av Baileyskräm toppad med stekt fruktsallad och riven choklad på en mörk bordsyta.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Inte bästa fotot.. men gjorde ”Baileyskräm” tidigare idag.. och så fixade jag lite stekt fruktsallad med riven choklad i.. och la på topp (fanns mer fruktsallad) (y)
 
  • Älska
MultiMan
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.