114 160 läst · 1 240 svar
114k läst
1,2k svar
Gottetråden!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Recept: https://www.koket.se/mannerstroms-julkokbok/leif-mannerstrom/mannerstroms-saftiga-lussekatter
Har bakat iaf nått..!
Receptet är här nedan:
Dock förändrade jag receptet:
- 1 dl mindre socker.
+ en påse saffran till.
+ 1 tsk vaniljsocker.
- 1 tsk vatten också (blandade i saffranet på annat vis..)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Receptet är här nedan:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Dock förändrade jag receptet:
- 1 dl mindre socker.
+ en påse saffran till.
+ 1 tsk vaniljsocker.
- 1 tsk vatten också (blandade i saffranet på annat vis..)
VARNING FÖR GODSAKER
Skulle ha gjort julgodis med Dulce de leche, men blev inte så mycket julstök i,år - så jag ville göra nått annat med den! Det blev detta.. maken kallade det ett bra initiativ,, och jag håller med!
Den blev perfekt som ”julig”
————————————————
RECEPT
————————————————
BOTTEN:
100 g smör
1/3 dl strösocker
150 gram digestivekex
50 gram pepparkakor
- Vrid på ugnen på 175 grader (varmluft)
- Smält smör i en kastrull och blanda i sockret.
- Krossa digestivekexen och pepparkakorna i en bunke (mixa gärna) tills de är småsmulor..
- Häll på smör- och sockerröran. Blanda allt till en liten ”deg”.
- Tryck ut ”degen” i en pajform (el rund springform).
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter, tills den fått lite färg/yta.
- Ta ut och låt pajen svalna på bänken.
FYLLNING:
2 bananer
3-4 dl vispgrädde 40%
1 burk dulce de leche
Flingsalt
- Öppna burken med dulce de lechen och bred ut över pajbotten (när den svalnat).
- Ta en nya flingsalt och strö över kolasåsen
- Skiva bananerna i 3-4 mm tjocka skivor och lägg ut dem jämnt över kolasåsen.
- Vispa grädden lagom hård och bred den över bananerna.
GARNERING:
30-40 gram mörk choklad
2 st pepparkakor
- Krossa pepparkakorna till smulor med handen och strö över grädden.
- Ta chokladen, riv den över pajen.. fördela jämnt.
Ät och njut
Skulle ha gjort julgodis med Dulce de leche, men blev inte så mycket julstök i,år - så jag ville göra nått annat med den! Det blev detta.. maken kallade det ett bra initiativ,, och jag håller med!
Den blev perfekt som ”julig”
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
————————————————
RECEPT
————————————————
BOTTEN:
100 g smör
1/3 dl strösocker
150 gram digestivekex
50 gram pepparkakor
- Vrid på ugnen på 175 grader (varmluft)
- Smält smör i en kastrull och blanda i sockret.
- Krossa digestivekexen och pepparkakorna i en bunke (mixa gärna) tills de är småsmulor..
- Häll på smör- och sockerröran. Blanda allt till en liten ”deg”.
- Tryck ut ”degen” i en pajform (el rund springform).
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter, tills den fått lite färg/yta.
- Ta ut och låt pajen svalna på bänken.
FYLLNING:
2 bananer
3-4 dl vispgrädde 40%
1 burk dulce de leche
Flingsalt
- Öppna burken med dulce de lechen och bred ut över pajbotten (när den svalnat).
- Ta en nya flingsalt och strö över kolasåsen
- Skiva bananerna i 3-4 mm tjocka skivor och lägg ut dem jämnt över kolasåsen.
- Vispa grädden lagom hård och bred den över bananerna.
GARNERING:
30-40 gram mörk choklad
2 st pepparkakor
- Krossa pepparkakorna till smulor med handen och strö över grädden.
- Ta chokladen, riv den över pajen.. fördela jämnt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ät och njut