pacman42 skrev:
Jo, men sträckan som denna klipparen spårade på är inte i rak linje mot laddstationen utan en bit bort, så det är verkligen osannolikt att detta har med saken att göra.
Det har inget med raka linjer att göra, om roboten känner att laddstationen är i närheten så minskar den själv ner korridorbredden till noll och grenlsar guidekabeln. Därmed inte sagt att det är det som är felet, men det skulle kunna vara det.
 
Trannel50, hur har du lagt begränsningsslingan från laddstationen?
Jag har en liknande installation och la kabeln åt sidorna ganska långt bak på laddstationen, men då är ju klipparen inne o kör på plattorna också, intressant att veta hur du har gjort.
 
Hej Naoj , till att börja med la jag kabeln ca 70 cm ifrån båda sidor + jag genade lite med kabeln det sista in mot själva ladd?enheten. Men fick ändra för roboten tvekade det sista så jag lyfte upp stenar och flyttade kabeln ännu mer åt sidorna + kabeln fick gå ännu mer bakåt/inåt för att till slut vika av inåt.
Ja , ibland är den inne och vänder och klipper under tiden men det får man acceptera. Inte lätt för roboten veta om det finns gräs under honom eller ej.
Är just nu sommarstugan Mellbystrand men väl hemma ikväll skall jag testa Gimbal förslag att sänka signalen från laddare till o-läge. Skall bli mycket intressant.
 
Gimbal ! Ett stort tack för ditt tips ! Funkade perfekt. Satte signalen från laddaren på min. Nu ikväll efter en lååång väntan och otaliga tittningar var han var så gick han in för laddning - och nu ca en meter bredvid guidelinan! Och så fint han gick in i laddaren!
Kanske nåt för dig Naoj ?
 
Det ska jag testa. Ska lägga ner en guidekabel också. Har inte hunnit det ännu. Har öppet på ena sidan om laddaren och hinder på ena sidan. Inbland fastnar den en stund vid hindret innan den hittar laddaren. Ska testa om de blir bättre med dessa ändringar.
 
Jag kör min "Styrbjörn" ( namnsdag ) på just läge 5 för att klippa gräset. Min tomt har lätt för att torka ut därför vill jag ha gräset lite högre. Vilket läge kör ni med ?
330X skall kunna klara av 135 m2 / timma - är det ett snitt på den totala tiden/dag eller enbart ren klipptid ?
Jag har 1700 vilket ger c:a 12,5 tim körning / dag. Tillämpar just nu den högmoderna metoden 5:2 , där två står för vilodagar. Kör ni tuffare ? Jag tänkte att det vore bra om gräset kunde vila 2 dgr/vecka.
 
Hrrmf. Da vil ikke vår nye 330X starte... Står bare 330X i dispalayet og der henger den. Den hverken klipper eller lager alarm lyd. Har forsøkt å slå av, ta den ut av arbeidsområde, og alle opplagte triks. Null respons....

Er vi beta testere for Husquarna?

Dobbelt Hrrmf...

Noen som vet om magiske tastetrykk for å resette den?
 
Tomtkarta i Paint 3.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Hej,

Har ni förslag på hur man drar 2 guide kablar på en tomt som min till en 330X? Kommer fysiskt stänga av framsida och sidorna på huset och lyfta roboten dit pga av hund. Hur lägger jag smartast guide kablen på baksidan (vänster halva i bilden)? Har 2 korta men kraftiga slänter på upp till 40%. Alla mellanrum är på 1 meter eller mer.

Kommer placera laddaren i mitten längst ner i bild

//Lasse
 
Redigerat:
T
Mitt förslag är att du struntar i guiden, låter klipparen gå några dagar så ser du om den missar nånstans. Gör den det så bär dit klipparen en eller två gånger och se om den hittar dit igen själv. Skrället påstås ju ha gps för att skapa en karta över trädgården.

Funkar inte det - då kan du börja fundera på en guide - och då vet du ju vart den behöver hjälp.

Jag har min i en ingefär lika komplicerad trädgård fast med färre öar och kör utan guide och klipparen håller gräset i schack utan problem, de enda ställena som funkar sämre är på sådana ställen som manualen nämner under rubriken "don't" :) men det blir klippt där också, oftast.
 
  • Gilla
Mats Dahlberg
  • Laddar…
en_dator skrev:
Mitt förslag är att du struntar i guiden, låter klipparen gå några dagar så ser du om den missar nånstans. Gör den det så bär dit klipparen en eller två gånger och se om den hittar dit igen själv. Skrället påstås ju ha gps för att skapa en karta över trädgården.
Schyst, då testar vi så.
 
Stingray - håller med föregående talare ang dina guidekablar. Högst upp vid övre uthuset skulle du event kunna dra en
kabel till för att få hem honom snabbare vid laddning.

Kallagtunet - hur gick det ? Fanns det ngn återställningsknapp eller fick du hjälp via nån ÅF ?
 
sander10 skrev:
PROBLEM!!!
Igår blev jag klar med installationen av min 330x. Laddade den och lät den starta igång sig. Testade båda guidkablarna och allt gick lysande. Sedan lät jag den klippa på fabriksinställningen under eftermiddagen och jag lät den även jobba under natten och i morse var den ute på klippning. Efter ett tag gick den till laddstationen för att ladda. Eftersom vi skulle åka bort över dagen så ställde jag in timern så att den skulle vila till kl. 19.00, och sedan börja klippa.
När vi kom hem kl. 19.30 så var den kvar i laddstationen och när jag trycker på stopknappen för att öppna locket så står de i displayen: "Automower 330x" och inget händer ( förutom att lyset tänds i displayen) oavsett vilken knapp jag trycker på. Det händer inget ens när jag stänger av med strömbrytaren på undersidan, utan det står kvar samma text i displayen. Den har alltså "hängt" sig. Jag vet inte vad jag ska göra. Är det någon som råkat ut för något liknande eller någon som vet hur man kan komma runt problemet? Kan man göra en reset av maskinen eller programvaran?
Nu har min hängt sig på samma sätt. Hur fick du ordning på det?
 
Trannel50 skrev:
Kallagtunet - hur gick det ? Fanns det ngn återställningsknapp eller fick du hjälp via nån ÅF ?
Måtte til ÅF.. Ingen knapp.
 
Hej! Är på väg att beställa en 330X nu och installera kring midsommar. Har ca 1400 kvm rent gräs på tomten och en hel del träd och buskar som får klara påkörningar. En ganska brant vall på ett par meter hoppas jag den klarar av samt ett par smalare passager. Prestandan ihop med grova gps-navigeringen gör den intressant.

Någon som testat lamporna?

Dom ska kunna vara igång "kväll/natt" vilket kanske betyder att dom använder gps-informationen för att veta när det blir mörkt.

Återkommer med mina erfarenheter av installationen när det är gjort.
 
Vet någon hur "vädertimern" fungerar? Går den på luftfuktighet som andra klippare eller på motståndet i gräset när den klipper?

Reklamen och handboken är luddiga på den fronten: "Arbetstiden anpassas efter hur snabbt gräsmattan växer, vilket innebär att Husqvarna Automower® maximerar klipptiden under perioder när gräset växer mycket. Vid soligt eller torrt väder, eller mot slutet av säsongen, klipper den inte lika länge och ofta, vilket innebär mindre slitage på såväl gräsmatta som klippare."

Hur snäva hörn kan jag ha på begränsningsslingan? 90 grader? Mindre än 90? (Blir som att den kör in i en strut)
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.