T TypRätt skrev:
Sollentuna är ju tacksamt nog en av de smartaste kommunerna som inte sålde ut sitt elnät utan äger det själva. Allt överskott går tillbaka till kommunen och fokus ligger inte på att maximera vinsten på varje möjligt och omöjligt vis.
Yes. Det vore katastrof om kommunen sålde bort elnätet till Ellevio, EON eller någon annan aktör.

Även om avgifterna är rimliga så blir det en fet vinst som kommer kommunen tillgodo.
 
M Mr Stirling skrev:
Har passat på att ladda batterier och elbil m.m vid minuspriser, men det kanske är kört nu med effektavgiften, blir till att räkna på det!
Det är inte lika självklart att tokförbruka vid låga elhandelspriser pga effektavgiften. Med Ellevio så kan du ändå förbruka mellan 2200-0600 utan effektavgift så det bivillkoret får tas med jämfört med tidigare. Förmodligen är elhandelspriserna oftast lägre nattetid så det behöver inte bli jättekomplicerat att anpassa sig.
 
M Mr Stirling skrev:
Har passat på att ladda batterier och elbil m.m vid minuspriser, men det kanske är kört nu med effektavgiften, blir till att räkna på det!
Jag missade att Ellevio tar ut halva effektavgiften nattetid så det går ju inte att brassa på urskillningslöst. Med ditt batteri kan du ju kapa toppar dagtid vilket kan vara gynnsamt, men det bygger på att batteriet räcker hela dagen 06-22 alla dagar i månaden. Några enstaka missar drar upp snittet direkt.
 
  • Gilla
Mr Stirling
  • Laddar…
ClasseClas ClasseClas skrev:
Jag missade att Ellevio tar ut halva effektavgiften nattetid så det går ju inte att brassa på urskillningslöst.
Nej, de kommer inte att ta ut halva effektavgiften utan de halverar effekttoppen mellan kl 22-06. Och räknar ut effektavgiften utifrån medelvärdet av månadens tre högsta toppar.
 
  • Gilla
Fairlane och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.