BirgitS
5 50procent skrev:
Nu blev jag ju nyfiken på riktigt.
Nöff säger de på svenska, hur låter de på spanska?
oic eller oinc på katalanska i alla fall
https://ca.wiktionary.org/wiki/oinc
 
  • Gilla
50procent
  • Laddar…
5
BirgitS BirgitS skrev:
oic eller oinc på katalanska i alla fall
[länk]
Tack! :rofl:
 
BirgitS
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Ni bönder har aldrig hört talas om iberico?
Något som kommer från iberiska halvön.

Har det blivit en språktråd nu? :D
 
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Den där hittar du bara på spanska landsbygden ;)
Fast då är du ju inte i city...
 
  • Haha
  • Gilla
Uffe A och 3 till
  • Laddar…
harry73
Du vet att du bor i city när man har ett dyrt designerkök, men inte kan laga mat.
 
  • Gilla
BirgitS och 1 till
  • Laddar…
harry73
Jag bor för övrigt på lander och har aldrg ätit en flintastek och vet knappt hur man tillagar den
 
Claes Sörmland
harry73 harry73 skrev:
Jag bor för övrigt på lander och har aldrg ätit en flintastek och vet knappt hur man tillagar den
Inte så komplicerat, du slänger den på teppanyakihällen och steker den till 68° C.
 
  • Gilla
  • Haha
Nyfniken och 4 till
  • Laddar…
harry73
Jag misstänkte att man slängde den på grillen tills den är lagomsvart. Men det är väl ungefär samma sak som ditt sätt.

Bara att den är marinerad gör att den får stanna i affären för min del.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
5
harry73 harry73 skrev:
Jag misstänkte att man slängde den på grillen tills den är lagomsvart. Men det är väl ungefär samma sak som ditt sätt.

Bara att den är marinerad gör att den får stanna i affären för min del.
Ähh arsle som arsle, du äter väl julskinka?
 
  • Haha
harry73
  • Laddar…
Claes Sörmland Claes Sörmland skrev:
Inte så komplicerat, du slänger den på teppanyakihällen och steker den till 68° C.
Ja iberico ska inte till några 68 grader iallafall den ska vara medium rare.
 
harry73
5 50procent skrev:
Ähh arsle som arsle, du äter väl julskinka?
Vet inte precis hur jag ska svara på detta :)
 
J
5 50procent skrev:
Ähh arsle som arsle, du äter väl julskinka?
Malngrens iberico är troligen Pata Negra, så det är nog svårt att hitta hemma. Om inte bondens grisar hittat lite ekollon.
 
  • Gilla
AndersMalmgren
  • Laddar…
J Jocke Best skrev:
Malngrens iberico är troligen Pata Negra, så det är nog svårt att hitta hemma. Om inte bondens grisar hittat lite ekollon.
Det är precis vad det är ;)
 
  • Gilla
Jocke Best
  • Laddar…
5
Ähh sluta vara såna jäkla finsmakare :crysmile:
 
Claes Sörmland
Fast just med gris så är det rejäl skillnad på kvalitetskött jämfört standardvarianten. Den lokala bonden matar sina frigående grisar med vassle. Vilket kött! Men det mesta köttet säljs uppe i Stockholm till de bättre krogarna ska sägas.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.