408 509 läst · 7 650 svar
409k läst
7,7k svar
Den stora öltråden!
Absolut. Under den alkoholhalten är det i princip bara lager som smakar bra i min mening, annars väljer jag hellre vatten. Har väldigt svårt för modern humle utan alkohol... session IPA...nino skrev:
Är det? Jag har känt mig rätt övertygad om att det primärt är humlen, men jag kan absolut ha fel i detta.nino skrev:
Skogsägare
· Stockholm och Smålands inland
· 19 092 inlägg
Fett, socker eller alkohol behövs för att lyfta fram många andra smaker. Hur mycket kan man förstås tvista om.
själv kan jag mycket väl uppskatta en session IPA, men förstår inte varför det inte bara kan kallas ale.
själv kan jag mycket väl uppskatta en session IPA, men förstår inte varför det inte bara kan kallas ale.
Det är malten som ger öl dess färg.J Jonobe skrev:
Vidhåller att jästen spelar roll också, torrhumlade en neipa och den blev inte alls så där apelsinjuice gul utan mer åt gul brun orange hållet.L lassebrun skrev:
Tex jästen imperial yeast a38
Nej oxidering var det inte, svårt att beskriva en färg, men har slagit ur oxiderad öl och vet hur den såg ut. Den ölen jag menade var helt färskL lassebrun skrev: