22 129 läst · 45 svar
22k läst
45 svar
Ballingslöv, kvalitet?
Du måste alltid ha en minimal glipa i bakkant (gångjärnssidan), annars kommer luckan inte att stänga helt.J jocke31 skrev:
Och har du flera skåp sida vid sida så glöm inte att alla luckor ska liva i nederkant så att det inte blir några "trappsteg" mellan luckorna på olika skåp.
Kör lite "try and error" ett tag så ska du se att du får in snitsen efter ett tag, det är inte helt lätt det här första gångerna, men det brukar lossna efter ett tag ;-)
Tack för bra tips! Ska ta fram skruvmejslar och en god portion tålamod och försöka igen.Mats-S skrev:
Du måste alltid ha en minimal glipa i bakkant (gångjärnssidan), annars kommer luckan inte att stänga helt.
Och har du flera skåp sida vid sida så glöm inte att alla luckor ska liva i nederkant så att det inte blir några "trappsteg" mellan luckorna på olika skåp.
Kör lite "try and error" ett tag så ska du se att du får in snitsen efter ett tag, det är inte helt lätt det här första gångerna, men det brukar lossna efter ett tag ;-)
Exakt så kände vi också. Det var i bredd de hade modulertänket när vi ritade hos dom.J jocke31 skrev:
Jag jobbar på beställningssidan (arkitektkontor) och här har jag lärt mig att Ballinglöv är näst nedersta klassen tillsammans med Marbodal och Kvänum två klasser upp. Priset är nästan dubbla men som många sagt, kvaliteten är inte heller där dubbelt.
J jocke31 skrev:Hej!
vi köpte hus för fyra år sedan, det var ett visningshus så det var mer eller mindre nybyggt (2016) I huset sitter ett kök från Ballingslöv. Helt Ok, utseendemässigt men inget speciellt märkvärdigt. Nu, några år senare så börjar det hända små, men irriterande saker. En bänkskiva på köksön som släppt från stödet under, luckor som är mer eller mindre omöjliga att justera, flisor som gått i lacken och lite andra saker. Dessutom en del lösningar där vi upplever att man har valt en för enkel/billig väg helt enkelt.
Det kan sägas att vi varken har barn elker djur hemma, så vårt slitage är tämligen lågt.
I vårt förra boende satte vi in ett Kvänumkök och jag upplever att kvalitetsskillnaden är rätt stor, i ärlighetens namn. I Kvänumköket var allt perfekt injusterat och hade mycket bättre passform, stadigare och bättre lådor i massiv ek, bättre lack, bättre lådinredning med perfekt passform osv. Känns som om det i varje liten detalj håller betydligt högre kvalitet än köket från Ballingslöv.
Hur är er upplevelse av Ballingslöv, anser ni att kvaliteten är på topp?
Hmm, så här har det gått med skruvhålen för en av luckorna. Det är sånt här som gör att jag inte är imponerad av kvaliteten.

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Det som verkar hända är att gångjärnen för lådor skapar högre belastning i höjdled pga hävstångseffekten. Det är dessa gångjärn/luckor vi har problem med. Det kan i sammanhanget sägas att vi är två 50-plussare, inga barn eller husdjur som sliter på grejorna. Det här är alltså hur det ser ut efter knappt ett års användning…
Tycker inte det är OK.
Tycker inte det är OK.
Nä, det där ser inget vidare ut. En gissning är att köksmontören körde med skruvdragare och drog skruvarna för hårt.J jocke31 skrev:Det som verkar hända är att gångjärnen för lådor skapar högre belastning i höjdled pga hävstångseffekten. Det är dessa gångjärn/luckor vi har problem med. Det kan i sammanhanget sägas att vi är två 50-plussare, inga barn eller husdjur som sliter på grejorna. Det här är alltså hur det ser ut efter knappt ett års användning…
Tycker inte det är OK.
Kan dock säga att våra >20 år stommar har laminerat ytskikt som förvisso var tillval och spånskivorna har ljusare färg.
Har ni varit i kontakt med Ballingslöv? Spontant tror jag att det är enklare att förstärka hålen än att byta stommar.
Ja, det tror jag också. Typiskt nog så är det här den knepigaste sidan att byta. Fullhöjd med lådskåp, ugn, micro + två överskåp.arneri68 skrev:
Nä, det där ser inget vidare ut. En gissning är att köksmontören körde med skruvdragare och drog skruvarna för hårt.
Kan dock säga att våra >20 år stommar har laminerat ytskikt som förvisso var tillval och spånskivorna har ljusare färg.
Har ni varit i kontakt med Ballingslöv? Spontant tror jag att det är enklare att förstärka hålen än att byta stommar.
Det där har också hänt med våra köksstommar från Marbodal - efter 20+ år.
Jag hällde epoxi i hålen och skruvade dit halva gångjärnet.
Luckan hängde jag upp dagen efter.
De som gick sönder först har hållt runt 10 år.
Men de kommer inte att byta skåpsidan, de kommer att reparera skåpet på något sätt, det finns lite olika sätt, jag har berättat hur jag gör.
Jag hällde epoxi i hålen och skruvade dit halva gångjärnet.
Luckan hängde jag upp dagen efter.
De som gick sönder först har hållt runt 10 år.
Men de kommer inte att byta skåpsidan, de kommer att reparera skåpet på något sätt, det finns lite olika sätt, jag har berättat hur jag gör.