108 244 läst · 680 svar
108k läst
680 svar
Bahnhof är banditer med ful prisstrategi till trogna kunder
Starlink är väl tämligen mycket dyrare ?jonmo skrev:
Själv har jag tjänat in min fiber för länge sen, jag tror jag gick break even för drygt ett år sedan, alltså jämfört med vad jag betalade för mitt ADSL 10/1 hos telia innan, vilket var det snabbaste jag kunde få då.
Och då ignorerar jag att jag troligen höjde fastighetsvärdet mer än de ~20k jag betalade för fiberinstallationen, utan räknar det som en ren kostnad.
Som du såg i mitt exempel är det flera faktorer som påverkar totalkostnaden hur man vill byta leverantör för enskild tjänst. Så jag räknar aldrig på en hundralapp för enskild tjänst och i totalen kan en hundralapp vara värd för att bara köra på utan att behöva ändra något i lösning/funktioner.GlennB skrev:
Sedan verkar ju dina dryga 5000 kr i timlön beskattas med 75% vilket kanske inte är så vanligt om det är vanlig marginalskatt på inkomst.😉
Ett dygn har jag hört skall fungera hos Telenor. I alla fall under Black Week.kisumisu skrev:
När jag förhandlade med Telia för någon vecka sedan kunde man inte bli ny kund "någonsin" om man redan varit trogen kund där. Det gick emellertid utmärkt för ett par år sedan.
Redigerat:
När jag och en kollega kollade på priserbjudanden på bredbandsval för någon vecka sedan kunde han t.ex. få ca 50 kr billigare än vad jag kunde få (vi tittade på Halebop 250/250). Han bor fågelvägen ett par hundra meter bort och vi har samma stadsnät (Telia).
Och kan även vara beroende av vilka andra tjänster man har. När jag haft dialoger kring priser brukar jag ge förutsättningar för fiber, tv, mobilt, etc, vad vi värderar och att jag ser till totalen. Man t.ex. få 6 månader på en tjänst till lägra pris.A Arne_Planka skrev:
Jag får inte IPv6 av Bahnhof, men det beror på svag efterfrågan för detta i fiberleverantörens nätverk. Dvs, kunderna till Telia, Bahnhof m.fl. väljer i så liten grad publika IPv4-adresser så att de klarar sig med NATad IPv4 till de flesta.
bredbandsval presenterar bara de alternativen dom har ett samarbete med (i.e får betalt av), vilket gör att många operatörer inte är med, exempelvis bahnhof.kashieda skrev:
bredbandsval ska man undvika.
De flesta använder väl maxkapaciteten relativt sällan, men många använder en hygglig baskapacitet relativt ofta (några timmars streamande på kvällarna, tex.). Så man behöver nog inte boka så mycket extra utrymme för högre kapacitet som man först skulle kunna tro.MathiasS skrev:
Jag kollade priser från Bahnhof hos mig (Öppen fiber), och skillnaderna för att gå upp i kapacitet är pyttesmå:
- 100/100 Mbit/s : 529 kr/mån
- 150 : 539
- 250 : 569
- 300 : 579
- 500 : 589
- 600 : 599
- 1000 : 629
Inlägget du svarade på och invände mot med att priserna var hutlösa, var just "400kr/månad är väl en ganska normalt pris för enskilda villafastigheter 100/100 idag, generellt sett. Inget jag reagerar över i prisnivå."MathiasS skrev:Jag har inte hävdad något om normalpris. Det skulle underlätta om du läser inläggen i tråden innan du börjar posta.
Här jämförs priser för anslutna villor, ena fallet ett öppet nät där konkurrensen härjar fritt, andra fallet ett stängt nät utan konkurrens. Jag påstår att prisskillnaden är orimlig och jag har visat vad myndigheten behöver göra för att få ordning på problemet. Man ska inte kunna plocka ut bredbandsstöd i miljardklassen och sedan hissa nätavgifter enligt eget tycke, ej heller låsa in kunder i bredbandsstödda nät.
Du diskuterar sedan gruppanslutna fastigheter vilket inte är relevant i sammanhanget.
Jag menar fortfarande att han har rätt.