M
Santos N° 18 är en "pétrin à axe oblique". De anses bättre än en spiralblandare (trodde dock a rotation av behållaren var motoriserad).

 
P
M MathiasFr skrev:
Santos N° 18 är en "pétrin à axe oblique". De anses bättre än en spiralblandare (trodde dock a rotation av behållaren var motoriserad).

[media]
Skum lösning...
Verkar bygga på att få rätt friktion mellan deg och skål för en bra bearbetning av degen, dvs samma nackdel som Assistent som inte blandar för "blöta" eller "torra" degar på ett bra sätt.
 
M
Jag gissar att det går att ställa friktionen med ratten/skruven under skålen
 
M MathiasFr skrev:
Jag gissar att det går att ställa friktionen med ratten/skruven under skålen
en friktionsbroms behöver nog justeras kontinuerligt under knådning i så fall.
Jag är inte helt övertygad om den blandarens förträfflighet eller fransk ingenjörskonst...
En planetblandare gör ett rätt bra jobb och kräver inte justering av annat än hastighet. Enkelhet vinner ofta i längden.
 
  • Gilla
Anonymiserad 137805
  • Laddar…
Jag övertog en gammal Kenwood Chef som skulle skrotas, gammal men fungerande.
Den verkar betydligt bättre på att blanda, planetblandning ser bra ut. Jag gjorde ett provbak med en ganska fast vetedeg på 1l mjöl och den hade inga som helst problem. Enligt bruksen ska den klara dubbelt så stor deg men jag har inte provat än.
Hittar jag en mixer till den är det stor risk att Assistenten åker ut. Åtminstone tills jag får råd att köpa en Teddy.

/Höghus
 
Klicka här för att svara
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.