Om man jämför hur Assistenten blandar deg.

Med en Kenwood
ser den senare lite bättre ut

/Höghus
 
Höghus Höghus skrev:
Om man jämför hur Assistenten blandar deg.
ser den senare lite bättre ut
När jag turbogooglar så verkar Chapathi ha betydligt mer vätska än Bagels. Vad är det du bakar? Och hur mycket mjöl har du? Jag tycker att Assistenten funkar finfint inkl. till bageldeg, men man måste låsa rullen på lämplig plats. (Min assistent är från strax innan övergången från Electrolux till Ankarsrum, den är synnerligen ful, svag och noll extrafunktioner som timer som var vanligt då.)
 
S Svante Svenson skrev:
När jag turbogooglar så verkar Chapathi ha betydligt mer vätska än Bagels. Vad är det du bakar? Och hur mycket mjöl har du? Jag tycker att Assistenten funkar finfint inkl. till bageldeg, men man måste låsa rullen på lämplig plats. (Min assistent är från strax innan övergången från Electrolux till Ankarsrum, den är synnerligen ful, svag och noll extrafunktioner som timer som var vanligt då.)
Vad jag bakar är lite olika. Som jag skrev, lösare råg-degar funkar hyfsat bra.
Fastare vetedegar liknar videon, en stor klump som far runt.

/Höghus
 
Höghus Höghus skrev:
Vad jag bakar är lite olika. Som jag skrev, lösare råg-degar funkar hyfsat bra.
Fastare vetedegar liknar videon, en stor klump som far runt.

/Höghus
Har senast idag gjort en hyfsat fast vetedeg 900g mjöl till 550g vätska) och det går utmärkt, det tar en stund innan degen går ihop ordentligt men det är bara låta maskinen göra jobbet. Skulle jag önska någon förändring så är det lite annan position på degkniven så den delar degen oftare annars är det svårt att gnälla på en maskin som slitit hårt i 60 år.
 
  • Gilla
Dilato
  • Laddar…
Jag hr haft lite olika varianter. Växte upp med en Electrolux assistent, har haft en KitchenAid och nu sen 8-10 år en Kenwood Major (tycks heta Chef XL nu). Den senare är helt klart överlägsen. Urstark, med stor skål och bra tillbehör. Bakar mycket och ofta. Har inga problem med degar på 1L degspad, eller mer. Kan varmt rekommenderas. Har tyvärr ramlat/skakat ner i golvet några gånger vid för ivrigt knådande men funkar lika bra ändå.
 
Höghus Höghus skrev:
Om man jämför hur Assistenten blandar deg.
/Höghus
Det finns många brittiska youtubefilmer som visar hur Assistenten bör jobba. Jag körde många år med för mycket mjöl och en boll som resultat.
 
Jag växte upp med en Hugin. Vilket var en om märkt Kenwood. Den ärvde jag när vi fick barn.
Den gjorde jobbet, men man behövde hörselskydd i köket. Den var säkerligen ordentligt sliten för det bakades mycket när jag var liten. Den har gått vidare till nya ägare.
Nu har vi en Asistent, typ sista årgången av Elektrolux. Min fru kör hellre för hand efter som hon tycker att den gör för hårda degar. Jag gör sällan degar under en liter degspad, jag gillar den. Men jag kör i mjölet i omgångar. Inte mycket på en gång.
 
arneri68 arneri68 skrev:
Det finns många brittiska youtubefilmer som visar hur Assistenten bör jobba. Jag körde många år med för mycket mjöl och en boll som resultat.
[media]
Jo, som jag skrev funkar det bra med lösare degar. Men jag skulle gärna ha en maskin som klarar vad jag slänger i den, inte behöva anpassa receptet efter maskinen.
Kenwoods maskiner, som jobbar mer likt proffsmaskinerna, verkar vara lite okänsligare.

/Höghus
 
Höghus Höghus skrev:
Jo, som jag skrev funkar det bra med lösare degar. Men jag skulle gärna ha en maskin som klarar vad jag slänger i den, inte behöva anpassa receptet efter maskinen.
Kenwoods maskiner, som jobbar mer likt proffsmaskinerna, verkar vara lite okänsligare.

/Höghus
Det är precis min uppfattning. Jag bakar många olika sorters degar och den fixar allt jag försöker i alla fall. Med hårda och stora degar hoppar maskinen runt en del (och ramlar ibland i golvet) men det har den tålt så här långt.
 
På Americas test kitchen finns massor av bra testet av hushållsapparater. I denna video tester de flera mixers mot varandra.

 
Jag tycker faktiskt att degkroken fungerar bra.
Men man ska komma ihåg att det skett lite produktutveckling.
På nya maskiner kan man montera både degkrok och bunke-skraparen. Det finns två hål längst upp.
Äldre maskiner har bara ett hål. Därför går det inte att montera både degkrok och skrapa samtidigt. Närbild på en degkrok med två fästhål för montering på köksmaskin.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Jo, det går att montera både degkrok och skrapa om man väljer rätt degkrok.
För degkrok för äldre maskin har ett fäste för skrapan påsvetsad.
 
  • Gilla
hapazard och 1 till
  • Laddar…
electroluxaren skrev:
ska man blanda deg så gäller en sådan här eller motsvarande
alla hushållsprodukter är jämförelse skit
[länk]
"Maximal mjölblandningskapacitet: 0,8 kg"

Det kan inte stämma?
 
A
Stefan Bengtsson Stefan Bengtsson skrev:
"Maximal mjölblandningskapacitet: 0,8 kg"

Det kan inte stämma?
Nä knappast
 
electroluxaren skrev:
Nä knappast
Jo.

Från hemsidan:

Maximum dry flour load: 0.8 kg / max. dough load: 1.3 kg.



Från manualen:


Teknisk specifikation
Artikelnummer: 222829
Operation voltage och frekvens: 220- 230V~ 50/60Hz
Nominell ingångseffekt: 650W
Skyddsklass: klass I
Vattentät skyddsklass: IP21

Maximal kapacitet: 7 liter (800 g mjöl + 500 g vatten)
 
  • Wow
  • Gilla
Stefan Bengtsson och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.