Hur en Kenwood överbelastas
 
arneri68 arneri68 skrev:
Hur en Kenwood överbelastas
[media]
:rofl:
Han tog haveriet med fattning.
Verkar som att man bör hålla sig en bit från gränsen med den där maskinen...

/Höghus
 
Redigerat:
B Bubblaren skrev:
Kenwood från 70talet är oslagbar. Vi hade en när jag växte upp köpt 77, gjorde minst en större bröddeg (4limpor) i veckan till 95. + bullbak, korvtillverkning m.m. Efter 95 gick den inte lika frekvent men användes.
När motorn gav upp 2012 så köpte vi en beg på blocket som jag räknar med att ha många år framöver.
Samma här! Min mamma har en orange och brun koloss som låter som en jävla anläggningsmaskin men den har gått felfritt sen tidigt 70-tal. Urstark och klarar vad fan som helst egentligen. Vi har förutom det som redan nämnts malt kött, stoppat korv etc. med arbetshästen. Eller koloss är kanske fel benämning eftersom den inte är överdrivet stor. Däremot är den blytung!

Samma modell är faktiskt ganska eftertraktad på beg. marknaden.
 
  • Gilla
Bubblaren
  • Laddar…
Johan Gunverth Johan Gunverth skrev:
Bjørn Teddy Varimixer degblandare är en riktigt bra maskin. Dock utan tillbehörsuttag. Jag har en själv och degknådning fick en helt ny dimension efter bytet från tidigare maskin.

Angående effekt så anger det endast motorns effektuttag, inte kraften i verktyget. Det är stor skillnad på en en borstfri motor och en gammaldags. Ovanstående maskin har 500W borstfri motor.
Har gått samma väg.
Uppväxt med en riktigt gammal Electrolux Assistenthelt utan varvtalsreglering och jag och min fru fick hennes mormors något nyare Assistent som hade varvtalsreglering. Då yrde det i alla fall mindre mjöl i köket när man drog igång, innan det blev blött.
Tillräckligt blöta degar funkade i dessa, men allt tenderade att klättra över kanten och man fick bulta ner degen hela tiden. Lite fastare degar satt som en klump och studsade runt.
Efter att ha läst spaltkilometer på allehanda forum insåg jag att det var en planetarisk blandare jag ville ha och först tittade jag på Kitchen Aid, men insåg att de vanliga är för pyttedegar och de större var rejält dyra och jag blev inte övertygad om förträffligheten.
Jag kikade även på några spiralmixers. Många sådana gick inte att ta loss skålen på och då kändes det väl omständigt att diska.
Till slut hittade jag Björns minsta Varimixer, Teddy.
Priset sved, men den knådade som inget annat jag sett och dessutom var den tyst. "Har du bakat" sa barnen som tittat på film en liten bit därifrån i den öppna planlösningen. De reagerade inte när den gick.
Första modellen jag hade hemma hade dock ingen låsning av bunken och den tenderade att lossna. Men jag fick en ny med en spak med en excenter som låser framför bunken och den har gått i ca 10 år nu och producerat det mesta brödet vi käkat.
Tyst, stark, tung och stabil och står still på bänken och knådar som ingen annan jag sett. Klarar ca 2.5 kg deg.
 
  • Gilla
tunellm och 2 till
  • Laddar…
Varimixern ser ut att vara en bra maskin.
Känns lite dyr för mitt sporadiska bakande bara...
Jag har börjat testa att nattjäsa en liten deg för två frukostfrallor. Jag har då använt degkrokarna på en handhållen visp. Att se hur degen förändras när man smiskar den i 10 minuter, har gett mig en ny insikt om hur mycket man behöver arbeta med degen. Assistenten kommer inte ens i närheten här.
Ska man få det bra behövs nog en dedicerad blandare, som jag redan fått till svar här.

/Höghus
 
Höghus Höghus skrev:
Varimixern ser ut att vara en bra maskin.
Känns lite dyr för mitt sporadiska bakande bara...
Jag har börjat testa att nattjäsa en liten deg för två frukostfrallor. Jag har då använt degkrokarna på en handhållen visp. Att se hur degen förändras när man smiskar den i 10 minuter, har gett mig en ny insikt om hur mycket man behöver arbeta med degen. Assistenten kommer inte ens i närheten här.
Ska man få det bra behövs nog en dedicerad blandare, som jag redan fått till svar här.

/Höghus
Man kan alltid baka mer.... så jag får man ju det bröd man vill också

Flertalet nybakade bröd på galler och handduk, inklusive runda och avlånga limpor.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
hus520 och 1 till
  • Laddar…
Jag har ju gått den billiga resan från en elvisp med ställning och plastbunke (som var väldigt trevlig för vispgrädde, pannkakor och våfflor men inget tyngre) till att få ärva först en Kitchen Aid och sedan en Assistent. Steget från plastvarianten till Kitchen Aid var inte så stort som det hade kunnat vara är väl sammanfattningen... Böjde och vred på sig och var inte så förtroendeingivande som dess prislapp gav sken av. Så den hamnade hos svärsystern och deras nyrenoverade kök när jag fick Assistenten. Visserligen är den inte superbra på just degar, men tillräckligt bra för mig och det underlättar att det var en flyttkartong som var fylld med en massa tillbehör utöver maskinen. Dessutom hittade jag en bunke på loppis så jag har en extra när det behövs.
Jag tror dessutom att det ska finnas en Kenwood ståendes någonstans hos min mor som jag ska försöka testa och jämföra med framöver?
Sammanfattning är: undvik Kitchen Aid för deg.
 
Kenwooden tror jag mer på. Möjligen går kroken lite för långt från bunkens kanterna och den väsnas, med bland konsumentmaskiner ligger den nog rätt högt i listan.
 
J johfo skrev:
Man kan alltid baka mer.... så jag får man ju det bröd man vill också

[bild]
Ser smaskigt ut!
Jo så är det ju.
Vi är två i familjen så det går inte åt jättemycket bröd. Och det är tråkigt att lägga goda nybakta bröd i frysen och äta dom senare.

/Höghus
 
Höghus Höghus skrev:
Ser smaskigt ut!
Jo så är det ju.
Vi är två i familjen så det går inte åt jättemycket bröd. Och det är tråkigt att lägga goda nybakta bröd i frysen och äta dom senare.

/Höghus
Visst är det bäst nybakta och varma, men jag tycker ändå de blir mycket bättre än köpe-fluff även efter att ha varit fryst.
 
VidarH VidarH skrev:
Jag har ju gått den billiga resan från en elvisp med ställning och plastbunke (som var väldigt trevlig för vispgrädde, pannkakor och våfflor men inget tyngre) till att få ärva först en Kitchen Aid och sedan en Assistent. Steget från plastvarianten till Kitchen Aid var inte så stort som det hade kunnat vara är väl sammanfattningen... Böjde och vred på sig och var inte så förtroendeingivande som dess prislapp gav sken av. Så den hamnade hos svärsystern och deras nyrenoverade kök när jag fick Assistenten. Visserligen är den inte superbra på just degar, men tillräckligt bra för mig och det underlättar att det var en flyttkartong som var fylld med en massa tillbehör utöver maskinen. Dessutom hittade jag en bunke på loppis så jag har en extra när det behövs.
Jag tror dessutom att det ska finnas en Kenwood ståendes någonstans hos min mor som jag ska försöka testa och jämföra med framöver?
Sammanfattning är: undvik Kitchen Aid för deg.
Ja, till en tvåfrallor-deg funkar elvispen jättebra. Tyvärr är de billigaste maskinerna inte gjorda för att gå mer än 10 minuter åt gången. Min gamla Hugin gick faktiskt sönder igår mitt i frallbaket. Den ännu äldre Krupsen fick rycka in.

/Höghus
 
  • Gilla
VidarH
  • Laddar…
Höghus Höghus skrev:
Min gamla Hugin gick faktiskt sönder igår mitt i frallbaket.
Och även om maskinen orkar med så gör inte alltid degkrokarna det… mina Dualitkrokar gick av. Men då körde jag iof rätt mycket tunga degar som jag väl borde plockat fram Assistenten för.
 
S Svante Svenson skrev:
Och även om maskinen orkar med så gör inte alltid degkrokarna det… mina Dualitkrokar gick av. Men då körde jag iof rätt mycket tunga degar som jag väl borde plockat fram Assistenten för.
Oj!
Jag trodde Dualit var bra grejor.

/Höghus
 
  • Gilla
Svante Svenson
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.