O
Olf Oggler: Jag inser nu att cuprinols lasyr är en akrylatlasyr. Frågan är om det blir mindre diffusionstätt än en alkydlasyr? Det är små fasadytor som saknar luftspalt.
6 svar · 630 läst
N
neo11: Ja lite problem. Jag hoppas du eftervattnat. Men filta sprickorna med152 och orange filtbräda, medium. Så kommer det funka.
3 svar · 570 läst
·
N
neo11: Självklart går det inte ge ett svar utan bilder.
2 svar · 359 läst
N
neo11: Jag skulle inte oroat mig för det. Vet ni om det är tunnputs eller tjockputs? Är bra att veta, tycker att det ser ut som tunnputs. Då färgen inte ser kalkbaserad ut. Men lite svårbedömt av bilden. Är det tunnputs föreligger det ju ingen direkt risk för frysskada.
3 svar · 444 läst
·
plåtrickard
plåtrickard: [citat] Det är ju "bara" att borsta ner den gamla färgen till trärent... Vi tog en högtryckstvätt på svärfars hus då det var gränsfall på panelbyte.... Men det har klarat i över 10 år nu..
13 svar · 23,3k läst
·
N
neo11: Funkar bra, bara fel kulör.
2 svar · 1,1k läst
·
Kibbe1993
Kibbe1993: Hej alla! Har haft problem med BI nu två år i rad och dom bygger liksom bo i vårt tegel vid fönsterna på övervåningen. Ja dom är snälla osv men vill inte ha dom där, kan inte ha fönstren öppna då jag inte vill ha in dom. Vill inte iheller ha Honung i fönstret och teglet... Någon annan som har såna här problem? Inte bara ett fönster iheller utan har ockuperat alla.. vad ska man
0 svar · 319 läst
J
JLindeman: Vi är igång och tar ner panelen på vårt gamla timmerhus. Visar sig att syllstocken är så pass dålig att den måste bytas, vilket även för med sig mer jobb än planerat. Huset kommer stå utan fasad samt dörr-och fönsterfoder under en rätt lång tid. Hur skyddar jag bäst gliporna vid dörr och fönster under tiden? Häfta upp byggplast? Eller är det risk för kondens då?
0 svar · 257 läst
Hipp
Hipp: Tackar tackar
29 svar · 12,3k läst
·
Globetrot
Globetrot: [citat] Ja, absolut. Vad innebär det? Att glapp är ok? Vår erfarenhet säger ändå att själva hantverket är relevant för om det spricker. Det är inte bara pga träets egenskaper. Torkar skarvar oftast och blir större? Eller sväller? Eller vad brukar hända?
18 svar · 995 läst
·
surris
surris: [citat] Absolut kan man ha liggande panel. Brukar vara bättre mot slagregn och att man inte har ändträ som suger vatten samt att det har fördelen att man lättare kan byta de nedersta brädorna om de blir dåliga. Men först och främst är det en smaksak vad man tycker är estetiskt bäst.
1 svar · 430 läst
·
N
neo11: Du behöver inte slipa bort den, måla bara med alcros färg. Man brukar måla ner så långt man kan, för utseendes skull, ta bort lite jord. Men men du behöver inte måla lägre än 5 cm under jord/etc.
12 svar · 851 läst
·
BirgitS
BirgitS: Du borde väl kunna se om fasaden är putsad och/eller har stående träpanel/plåt. Om inte så får du be om förtydligande och normalt går det att ringa besiktningsmannen för mer upplysningar. Lättbetong kan vara blåbetong i alla fall och all blåbetong innehåller inte radon. Förutom det som syns så kommer ju sånt i besiktningsprotokollet direkt från säljaren (säljarens papper). Det
1 svar · 267 läst
A
Awesome_Pat: [citat] Inga gubbgrannar med privata snickerier tyvärr. 😂 Tänker att om det inte är vansinnigt dyrt så blir det två stycken. Annars får jag gerkapa två lämpliga lister och limma/stifta ihop innan jag spikar upp det.
6 svar · 523 läst
·
Karrock
Karrock: En plåt som kan stickas upp litegrann kanske? Övergången mellan dörrarna och den spikade panelen blir ju lite lurig. En plåtslagare löser det säkert, men med färdiga plåtar kanske nåt i stil med dessa: https://www.lindab.se/produkter/byggprodukter/vagg--fasad/vaggplat/tillbehor_byggplat/trbl/?sort=popularity&display=16&page=1 Eller om du ska fästa upp en trall på så kan ju ett grunt
1 svar · 417 läst
·
David G
David G: Hej, Vad för tips på paneler har ni ifall jag önskade få liknande form av stående panel? Moelven är ju slut överallt och behöver 450 st 3 meters om 4 veckor...! Lite smått panik :) Super tack för hjälp, Mvh David
0 svar · 325 läst
·
surris
surris: [citat] En som är diffusionsöppen
1 svar · 377 läst
I
Igelknorr: Hej! Jag hoppar in i tråden. En fasad med Coloroc, kan den högtryckstvättas som vanligt? Jag har för mig att någon sagt att man ska undvika det och Marmoroc (som företaget nu heter?) skriver bara om andra tillvägagångssätt? Bifogar en bild med en sten borttagen.
16 svar · 11,5k läst
·
Arvster
Arvster: Har en sockel som börjat flagna. Det ser ut som ren betong under men undrar lite hur ni hade valt att göra här? Knacka loss, spackla ny yta och sen måla (tex grått). Kanske inte ens behövs spackla?
0 svar · 334 läst
·
X
xxargs: Det där får du leva med - surt regnvatten som har tagit med sig lite av kalket på gjutskinnet/ytan av betongen och börja lämna sandkornen nakna på ovansidan. Mönstret bestäms av hur regnvattnet har flutit på ytan och försökt hitta vägen ned och ju mer vatten, ju mer kalk har det tagit med. med tiden så kommer ytan att bli helt sandig och tom. att det går att gnugga loss sandkorn.
1 svar · 356 läst
·
L
Lindlind: [citat] Tack men jag bor i Småland. Jag kontaktar färgaffären imorgon så får jag reda ut det då.
6 svar · 547 läst
K
KaLnAk: Tack för tipsen. Så här blev det. Lägger upp före och efter bild. Inte helt färdig men vilket lyft det blev.
9 svar · 809 läst
·
P
Putteman: Vi behöver byta lite panelbrädor, och det är en z-panel. Någon sa att den hette "z-panel 80-85"? Gissar att den heter antingen 80 eller 85. Det verkar vara skitsvårt att hitta en så smal z-panel, lyckas inte alls. Var ska man söka det? Bor i Malmös utkant, så dom flesta kedjor finns tillgängligt. Tack
0 svar · 249 läst
U
Utsliten och utdömd: [citat] Jo om huset inte är diffusionstätt på insidan så ökar det behovet av mer diffusionsöppen fasad. Men nu pratar vi ett nybygge med plastad insida och regelstomme. Inte en otät plankstomme eller timmerstuga. Mitt största bekymmer är att TS sa att huset saknade ventilation. Det är en bra mycket större grogrund, risk för mögel och dåligt lukt kopplat till.
30 svar · 3,3k läst
·
MVJK
MVJK: Hej! Ska sätta in tre fönster i sutterängdelen av huset och undrar huruvida jag ska avväxla för tegelväggen. Förutsättningar: -Hålstensbetongvägg -Liggande regel ovanpå samt stående regel (blå och grön markering), sedan tegel utanpå det (röd markering) och reglar sitter mot hålstensbetongen. De befintliga reglarna bör klara att bära upp golvet samt väggarna innanför teglet
0 svar · 267 läst
·
S
Sheppan: Beställde direkt, tack!
16 svar · 1,3k läst
·
plåtrickard
plåtrickard: [citat] Höger ytterkant...
11 svar · 10,1k läst
·
O
oskar.wigstrom: Hej! Bor i ett hus med puts på sockel samt "väggen" på trappan ner till källaren. Dessa börjar bli lite slitna på sina ställen, specielt "väggen" vid trappan. [bild] Tänkte ge mig på att reparera/renovera själv och skulle vara tacksam för tips. Från bygglovshandlingarna så är det betånghålsten med "murningsklass: 1, kvalitet: b-bruk", det smular lätt och ser ut att ha mindre
0 svar · 383 läst
·
J
Jascher91: [citat] Vad letar man efter? En faktisk myra eller något annat?
3 svar · 508 läst
·
makhno_
makhno_: [citat] Ja det kan ju vara så att något med hur vi bygger ökar risken. Färg, detaljer virkeskvalitet etc. En tråkig konsekvens av skarvrädslan är att folk sätter fula plåtar när de måste skarva som på gavlar. Det är givetvis också en fabrikshus grej men jag har sett det användas som standarddetalj där det inte behövs.
9 svar · 819 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.