ricebridge
ricebridge: Taket läcker, utan tvivel.
2 svar · 874 läst
·
O
Oster: [citat] Nej ingen lukt från öppningen.Känns lite som lotteri .
2 svar · 425 läst
Andreas Hamne
Andreas Hamne: [citat] Hej. Tack för ditt svar. Gräver lite i kutterspån och tidningspapper som idag är isoleringen. Befintlig djup är ~140-150mm. Planen är att lägga på en 45X45 utvändigt för ytterligare isolering följt av ytterpanel (luftspalt osv). Så om inte innervägg ska plockas ned landar vi på en total isolering om 200mm då troligt.
2 svar · 461 läst
·
G
gaia: [citat] Man kan låta bli att göra något... huset kommer inte att kollapsa :). Bubblorna brukar minska på vintern och bli uppblåsta igen när det är varmt.
18 svar · 1,3k läst
·
F
Fäladen: Det är målat med vattenbaserad färg senaste gången. Metal Pro Rosthindrande Primer och Finish.
4 svar · 627 läst
oski89
oski89: Vi ska sätta upp ett gäng vertikalmarkiser hemma. Behöver då montera vertikala skenor på båda sidor om varje fönster. På vissa ställen ligger inte panelen helt ”flush” så vi behöver antingen sätta distanser eller bygga på en klädselbräda utanpå de redan befintliga. Det senare alternativet känns såklart mer aktuellt. Så nu till min fråga. Finns det någon nackdel med att
0 svar · 353 läst
·
L
ludvig_svensk: Jag har en liknande fråga: måste man ha glapp mellan bottenpanelen? Det blir ju en ingång för möss.
9 svar · 32,6k läst
N
neo11: https://lanark.se/murfarg/ Hitta den direkt efter första goggling, din färg är den till vänster. Dock är ju färgen cementbaserad, inget fel alls. Men vill man hellre köra kalkbaserad kan man använda denna https://www.se.weber/fasad-puts-och-murbruk-produkter-och-system/kalkbruk-kalkfarg/webercal-246-kalkfarg-vat
1 svar · 728 läst
·
N
neo11: Skulle gissa kc puts. Man borde gjort en sockel under putsen 20-30 cm upp 2014, och målat den med sockelfärg. Den sockeln skulle ju bestått av cementbruk A. Tvätta, sätt en tejp 20-25 cm upp, och måla med alcro sockel.
1 svar · 476 läst
·
N
neo11: https://www.beijerbygg.se/privat/sv/produkter/byggmaterial/isolering/stenull/stenullsskiva-therm-321-serporoc https://www.beijerbygg.se/privat/sv/produkter/byggmaterial/bindemedel-bruk/tillbehor-fasadputs/putsnat-323-25m
9 svar · 641 läst
Johnny Beebo
Johnny Beebo: [citat] Du har rätt i det, men nu är detta ett hus vi tänkt sälja. Det var så nära att vi gjorde fasaden då vi hade firma vi jobbat med tidigare i bostadsrättsföreningen vi bodde i. De hade kunnat fixa samma gammeldags stenar osv, men när vi rivit bort nästan hela träpanelen på den sämsta sidan så gick företaget under jorden utan ett knyst.. Riktigt weird. Så har den svindåliga
44 svar · 15,4k läst
·
Jonatan79
Jonatan79: [citat] Måla innan montering pga att det är mycket rinnigt. Det blir ränder med strö men det försvinner. Färsk torka utan strö om du har möjlighet.
4 svar · 857 läst
T
Timmermannen77: Sida 36 gäller betongpannor, de saknas fotplåt (skyddsplåtarna) på ditt tak, vilket en seriös firma med kompetens hade monterat.
26 svar · 19,1k läst
·
P
plan-g: Ingen som har erfarenhet av att bygga till ett reveterat hus? Hur konstruerar man ens en putsfasad på trästomme i dagens läge? Går det att få till på ett vettigt sätt? Man använder väl knappast vassmattor... Blir det komplicerat att ha tillbyggnaden i puts jämfört med träpanel?
1 svar · 361 läst
L
lidagard: Långa skruvar rätt genom alltihop!
1 svar · 464 läst
·
B
BSOD: Känn med kniv eller skruvmejsel. Det måste ju vara någorlunda friskt i panelen om man ska kosta på sig ny färg. Byta delar av panelen är väl inget konstigt? Ibland sätter man en offerbräda nertill för att inte behöva byta hela. Är det dåligt i närheten av stuprör så bör man se över att de fungerar ordentligt, att de inte är igensatta eller läcker på fasaden osv.
1 svar · 389 läst
·
M
Murjo: [citat] Tack för infon!
4 svar · 921 läst
·
MathiasS
MathiasS: Jag skulle nog ta multimaskinen och såga bort det dåliga, sedan skruvlimma nytt trä på plats. Går ju alltidbatt förstärka med en bit plyfa på sidan av regeln du sågat i.
4 svar · 1,1k läst
·
M
Martin Hedberg2: [citat] Lär inte kunna putsa den då resten blir i panel? Eller tänker jag galet?
2 svar · 778 läst
·
N
neo11: Ja, jag har gjort det, flera gånger. Vi har dock hårdplast som mallar då, men nu var det några år sen. Men tror inte TS är intresserad, då han inte ska hugga ner.
7 svar · 813 läst
·
N
neo11: Använd cementbruk A
2 svar · 595 läst
·
L
louii: [citat] Hur vet jag skillnaden? Ska jag skrapa bort till trärent runtom där man ser kådan/oljan och se om det är relaterat till kvistar bara?
2 svar · 1,3k läst
·
N
neo11: Ser ut som hela kakan släppt. Tror inte EF bruk är rätt väg.
1 svar · 483 läst
·
B
Bessy: Tack för alla kloka inlägg. Vi får ta oss en rejäl funderare och kolla vidare. Vi anlitar troligen en hantverkare/målare/snickare i byn för delar av jobbet och måste höra med honom och undersöka vilka krav det ställer på ställningen i så fall. Frågorna tar aldrig slut🤔
8 svar · 842 läst
·
namnbyte
namnbyte: [citat] Jäkligt lite regn ni får där ni bor eller? Den diametern ser inte ut att vara så imponerande... Men om det är för regnvatten vart tar det sedan vägen, ut på plattorna och blir där stående tills det sugs upp av marken mellan gliporna? Är ingen konstruktör men låter som gjort för problem.
5 svar · 587 läst
·
J
jonaserik: Plastfärg som inte sugit in och ligger bara på ytan. Sen att måla eternit ( fattiglappar ) är en styggelse i kolosalformat, dom är outslitliga i normal utförning på en fasad och tål allt som finns i naturens nyckfullhet. Blir genomblöta men torkar snabbt, samt släpper igenom fukt. Det är brukligt att det är en luftspalt bakom. Men hur du ska förfara med det som är nu är nog svårt
1 svar · 537 läst
·
H
Hasselhagen: Tack!
16 svar · 11,2k läst
·
N
Nyfiknanicke: Vet inte riktigt hur den är fäst i teglet men tycker det ser ut som expander bultar. man skulle kanske försöka dra in skruvarna lite som sitter i snedsträvorna. tack för input!
3 svar · 584 läst
·
J
jonaserik: Gjorde lika, men ingen aktivator. Fixade en balja som tog hela längden på en panelbräda. Fyllde baljan med vitrol och tryckte ner brädan under ytan. Borstade av med en stor pensel på båda sidorna, det gäller att få bort luften som är mellan småstickorna på råsidan ( utsidan ) Hängde upp på spikar ovanför baljan så det rann av och torkade, plaskade faktiskt 2 ggr för att mätta
1 svar · 500 läst
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.