dof
dof: Kolla här tex: https://www.byggahus.se/forum/threads/byggstaellning-i-trae.62651/
1 svar · 371 läst
D
DE73: [citat] Inte svar på din fråga men jag tycker inte du ska laga innan du pratat med styrelsen.
6 svar · 891 läst
·
J
JonJon78: Hej, Har en tegelfasad som prytts av en klätterhortensia sedan huset byggdes 1976. Nu ska den bort men den lämnar små "fästen" som är omöjliga att få bort. Fasaden bakom kommer att behöva tvättas oavsett men finns något medel som lämpar sig extra bra för en generell tvätt och samtidigt kanske kan hjälpa till att få bort resterna av hortensian samtidigt? Jape Grön-Fri? Eller är
0 svar · 495 läst
B
Bilal K: [citat] Stort tack för råd och hjälp!
2 svar · 560 läst
·
pacman42
pacman42: Sänksåg använde jag, lånade av grannen och blev så kär i den att jag direkt köpte mig en egen.
6 svar · 734 läst
J
Jan Andersson8: [citat] Det blev tjockputs på 10cm miniralull. Svårt att veta om det var rätt val, det märks nog med tiden. Än så länge verkar allt ok. Båda systemen verkar ha sina fördelar. Valet på tjockputs blev främst för att det verkade tåla mer slag/åverkan utan skada. Själva stommen i huset är tegel som var putsat (men helt utan isolering). Så teglet revs inte för då hade det inte
34 svar · 14,1k läst
S
SandyP: tack för svar och tips! Låter som något jag kan göra själv?
2 svar · 410 läst
·
U
Ullafur: [citat] Hur löste du problemet? Blev det förlängning med betong eller fogade du trapp mot vägg? Har liknande situation mellan trapp och vägg även om jag inte ser någon indikation på fult på insidan. Sitter idag någon form av sliten fog av oklart slag. Tack
4 svar · 4,6k läst
·
H
hanson#16: [citat] Hej, tiden går. Efter mkt velande fram och tillbaka så blev det puts för vår del. Namnet på panelen listade jag aldrig ut tyvärr.
8 svar · 2,6k läst
·
ClasseClas
ClasseClas: [citat] Jag har kört med mellanstruken panel senaste gångerna och ser ingen anledning att använda grundad eller omålad panel överhuvud taget. Det finns röd mellanstruken panel som du ska använda, inte vit. Till och med Byggmax har/hade det som lagervara.
3 svar · 756 läst
H
Hankloose: [citat] Ha ha ordlistan e vansklig…sorry
2 svar · 404 läst
·
S
Shyvana: Står i valet och kvalet mellan Alcro 166 Gråval och Alcro 153 Blygrå. Någon som målat fasaden i några av dessa färger och vill dela med sig? Letar såklart på nätet också. Gillar den blå tonen i Gråval, men är orolig att den känns för blå på hela fasaden. Är ute efter en mjuk grå, och någon av dessa. Inga andra kulörer är aktuella. :)
0 svar · 312 läst
B
blumenthal: Det går även att "kakla" muren med tunna tegelstenar, så kallade brick slips. Billigare och enklare än riktiga tegelstenar. Samt platsbesparande förstås.
2 svar · 735 läst
·
N
neo11: Man högtryckstvättar ju alltid fasaden innan med förslagsvis 50 grader varmvatten. Går ju med kallvatten också, men blir inte lika rent. Fönstren ska ju först täckas, så det inte läcker in så mycket. Lagar upp fasaden där putsen är dålig. Färgar med weber 246 kalkfärg.
10 svar · 926 läst
S
solroslucia: [citat] Tack snälla för svar! Då är min största oro övriga fasaden som ”bara” spricker och på en del ställen flagnar färg. (Se tidigare bilder utan bubblor). Är det till att göra samma där - ta bort allt och börja om med annat än akrylat? Himla stort projekt… 😬
8 svar · 1,0k läst
·
R
Rejäl: Det är näst intill omöjligt att hitta exakt samma bränning om du inte har världens tur och hittar gammalt tegel..
10 svar · 842 läst
·
Johan Gunverth
Johan Gunverth: [citat] Ah! Jag förstår hur du tänker och jag skrev utan att läsa ordentligt. 🙄
9 svar · 1,6k läst
·
Dowser4711
Dowser4711: Listerna behöver du absolut inte slipa, tvärt om, slipar du så måste du måla och du får troligtvis inte lika bra finnish som målningen från fabrik. Tvätta och skrubba med en borste styv som en nagelborste ungefär och något bra tvättmedel, typ målartvätt, men Yes fungerar nog utmärkt så ska du nog se att det där försvinner. Och det är allt du behöver göra i grund och botten.
5 svar · 643 läst
·
H
heimlaga: Skall du lappa så är det samma slags bruk som det gamla. Troligen antingen kalkcementbruk eller kalkbruk. Fast det är troligen som Stefan N säger och då lär hålen bli fler.
2 svar · 652 läst
·
B
Bouwer Bob: Hej. Tänka byta träpanel på hela huset då delar av panelen är rutten och målning skedde längesedan. De förra ägarna tilläggsisolerade huset för länge sedan (80 talet?). När jag tog bort en panelbräda såg jag att pappen var väldigt spröd. Den har säker gått sönder på sina ställen. Är inte jättesugen på att plocka med att spikläkt och isolering. Är det okej att lappa till
0 svar · 364 läst
K
Kristina J: [citat] Tusen tack för ett utförligt svar. Då går jag på med Prick-fri där det behövs, och inte mer än så. Därefter använder jag målningstvätt, sedan hoppas jag på att värmen kommer, så att jag inte behöver vänta alltför länge.
2 svar · 641 läst
Jonatan79
Jonatan79: [citat] Finns i grått, svart och rött har jag för mig
5 svar · 599 läst
·
H
Helen111: Hej! Jag är i läget där jag har två väggar där hela eller delar av fasaden ska bytas ut, förhoppningsvis i sommar, samt en vägg som behöver tvättas (inte målas detta år). Den 4:e väggen kommer jag inte vare sig tvätta eller måla i år. Mitt dilemma är att jag har väldigt svårt för höjder och att jag dessutom är lite rädd för att jag klantar mig uppe på stegen på något
0 svar · 373 läst
·
N
neo11: Fullt görligt, tvätta, näta, grunda, stocka/putsa, färga.
3 svar · 2,0k läst
·
N
neo11: Hugg upp sprickan med en murarhammare. stocka och putsa med 3 mm b burk. Måla med sockelfärg.
5 svar · 766 läst
·
M
Mjärn: [citat] Tack! Vanlig träskruv? Musband?
35 svar · 1,7k läst
·
nino
nino: Går ju att putsa tegelhus så även ett putsat borde gå. Problemet är att färgen troligen behöver bort först.
2 svar · 509 läst
G
Ganescha: [citat] Köper nya och sparar dessa till något annat projekt längre fram. Enligt HappyHomes så ska jag bara olja in ändarna innan grundstrykning med Lycke grund. Skulle naturligtvis ha kollat det innan.
2 svar · 458 läst
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.