N
neo11: Förvattna lite, o dra på 3-5 mm. Sen dagen efter, förvattna lite igen o dra på resten.
13 svar · 766 läst
·
mk82
mk82: Vi har en baspanel (eller z-panel som det också verkar kallas) där några av brädorna har släppt och börjat bukta ut. Mäter jag bredden på panelen så ser det inte ut som ett standardmått vilket verkar vara 120mm. Kan trät ha krympt från 120 till 105 genom åren? Vart kan man vända sig för att få tag i nya panelbrädor som inte är standardbredd? Jag har inte möjlighet just nu att
0 svar · 245 läst
·
R
Rejäl: Cellplast fungerar fint som isolering runt ett källare som i detta fall..
35 svar · 3,4k läst
·
L
lukewalker: Hyr en färgspruta, gärna med värmepaket, sätt på ett linjemunstycke, måla med lågt tryck, efterstryk. Det går snabbt som fan. Eller så gör du samma fast med en färg som ej behöver efterstrykas. Det finns en sådan på marknaden i år.
2 svar · 439 läst
M
MTar: [citat] Jag hade använt tätningstejp, har lyckats göra något mindre hål i asfaboarden, dock ej så det blivit helt genomslag. I de fallen har jag struntat i att tejpa och bara dragit på panel, anser att det blir såpass tätt ändå, det är ju trots allt ingen boendemiljö.
3 svar · 770 läst
·
N
neo11: Högtryckstvätt kanske? Aldrig fel med bilder.
1 svar · 338 läst
J
johan_p: När jag bytte panel hängde jag upp en presenning när huset var öppet. Fäste in med en lockläkt och några skruv högst upp under takfoten och på sidorna, och la en stege i nederkant när det såg ut att bli regn.Men det var ju när det var helt öppet, har du panelen kvar så kan du lämna det utan vidare. Vet inte vilka förutsättningar du har, men att tvätta nu och måla nästa sommar
2 svar · 711 läst
S
Smyken1000: Hej Under vintern märkte jag att färgen släppt på detta begränsade område. Vad kan jag göra åt det? Behöver jag måla om hela väggen? Hur hindrar jag att färgen släpper igen? Huset är byggt 1949 och finns i Ystad. Väggen ifråga är i söderläge. När jag köpte huset satt paraboldisken kvar i det fäste som syns men jag tog bort disken förra sommaren. / Micke
0 svar · 265 läst
·
robbannnnn
robbannnnn: Hej, Finns det något annat smidigt man kan använda sig utav istället för reviteringstegel?
3 svar · 390 läst
·
J
Julle71: [citat] Alltså den gamla färgen flagar lite överallt. Ytan är 360 kvm att skrapa… dessutom stockpanel som vi verkligen inte gillar så att lägga pengar på att skrapa den är inte intressant nästan oavsett.
2 svar · 313 läst
N
neo11: Högtryckstvätta, sen weber rep 05, sen rep 25, sen rep995. Sen får ni en fin trappa som håller i flera år. Rep 995 kan vara lite bökig, måste gå vått i vått, inge regn o inge sol. Förvattna försiktigt, och man måste späda lite mer än vad det står för att få flyt, inget vatten får användas till spädning.
1 svar · 394 läst
·
J
jonaserik: [citat] Knölen som du kallar den, det är säkert en stolpe bakom som stöttar upp överdelen, ser ut som plåtskoning där och kan vara antingen tegel eller en trästolpe bakom.
5 svar · 386 läst
·
G
goosen: Har murat igen min garageport med Skalblock. Garageporten är i källaren på huset med nedfart från gatan. Denna nedfart ska fyllas igen och detta är tänkt att göras om 4 dagar i samband med dränering. Till min fråga. Måste man putsa skalblock som befinner sig under markytan(utsidan)? Blocken är ju fyllda med betong så hela konstruktionen är tät. Om det måste putsas, finns det någon
0 svar · 180 läst
G
Gabsson: [citat] Är det mindre ytor behöver du ingen form skulle jag säga lite beroende på skadorna. Men större ytor krävs någon typ av underbärande form/plywood. Det blir ju en helt annan operation är att bara laga lite. Du kan ju alltid putsa skadorna och sen skruva fast en tunn skiva för att minska risken bruket faller ned. Slammar du med korrohäft så blir ytan perfekt för att gjuta
33 svar · 24,4k läst
·
T
Thealternative: Menade inte att själva produkten var något märkvärdigt utan mer att det är oroligt jobbigt att arbeta med det, kanske beror på att det är gammalt. Fibrerna bryts sönder till fint glasdamm som kommer överallt. Fick ha helkroppsdräkt och mask.
22 svar · 2,1k läst
·
S
Sisen: [citat] Kanske fel av mig att säga flagna (helt ny på det här 🤭) men mellan panelerna ser man att det inte ser så fint ut i kanterna. Kollade lite mer noga och kanske har tidigare ägaren bara haft alldeles för mkt färg för är bara färg som lossnar? Svårt att få bra bild va det också. 😅 Men helt säker på att det målats med Falu rödfärg.
3 svar · 426 läst
·
F
fixaallt: Hej Flyttade hit ett par år sedan.Största delen av huset är putsfasad, men ett tillbygg är träpanel som är laserad. Jag vill gärna tackmåla med något träfasadfärg. Så tanken var att tvätta, skrapa och måla, men med vad :)
0 svar · 223 läst
H
Helen111: [citat] Tack för intressant information! Ramsågade brädor borde jag haft då men både ekonomi och tidsaspekt får tyvärr styra denna gång. Men jag ska tänka på att inte byta ut fler brädor än nödvändigt i alla fall.
4 svar · 521 läst
·
N
neo11: Ingen kanske hade kunskap för ett svar att ge.
2 svar · 3,2k läst
Ludvig1987
Ludvig1987: Hej. Håller på att byta ut en hel del panel på kåken, 2 sidor tänkte jag byta ut allt på men vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga vid uterummet. Hur ska jag göra vid slutet när det är byggt på knutbrädan? Se bild. Ideer hade uppskattats.
0 svar · 230 läst
·
F
fribygg: Jag skulle provat Biltemas tralltvätt, GrönFri eller Fulstopp för att få eterniten snyggare igen, lagat/'bytt trasiga delar och levt lycklig med den befintliga fasaden resten av mitt liv.
5 svar · 363 läst
·
A
ArneTW: Håller med att man inte behöver överanstränga sig med att få "bort" gammal rödfärg... tror egentligen inte att rödfärg pigment åldras. Det enda problemet jag kan tänka mig är att om man har mycket löst rödfärgdamm är att det påverkar konsistensen på den rödfärg man målar med dvs den blir lokalt för torr/tjock. /ATW
13 svar · 652 läst
·
B
barkborraren: Hej! Jag funderar på att måla vårt nya bostadshus med röd tjärfärg. Vi ville ha röd linoljefärg först, men blev avrådda på grund av risk för mögelväxt på just röd linoljefärg. Så hittade jag tjärfärgen, men jag har noll erfarenhet av det. Så jag undrar vad era erfarenheter av den är. Blir den helt torr? Hur lång tid tar det? Är det risk att den klibbar när det är varmt?
0 svar · 331 läst
N
neo11: rödalger
3 svar · 372 läst
·
N
neo11: Kalkbruket eller kc bruket är det som är på väggen bakom det vita bruket som lossnar. Ser ut som någon målat med fel färg på stänkputs.
29 svar · 887 läst
·
R
Rubus_Arcticus: Hittar inget forum som hanterar murade skorstenar så det får bli 'Fasad'. Jag står inför att hjälpa dottern med att renovera en murad skorsten där delar behöver fogas om. Skorstenen är stor, total längd för alla sidor är ca: 4m för ett varv. Den innehåller 8 ventilationskanaler samt 3 rökkanaler. De blir både omfogning och ommurning av några varv. Söker man på omfogning av
0 svar · 266 läst
J
Joellernej: Tack för svar här. Nu har själva balkongen fått en egen tråd: https://www.byggahus.se/forum/threads/balkong-renovera-eller-byta-ut-naer-var-hur.520292/ .
8 svar · 630 läst
·
MultiMan
MultiMan: Alldeles för liten bild med låg kvalitet och upplösning för att iaf jag ens ska kunna börja gissa.
1 svar · 311 läst
·
Kosyer
Kosyer: Tack Neo! Ska ge mig på detta 😀
3 svar · 479 läst
·
H
Harald Blåtumme: Spindlar är generellt nyttodjur och inget att vara bekymrad över. Osannolikt att de orsakar någon skada vare sig på huset eller er bekvämlighet etc. Men aldrig fel att ringa tex Anticimex och höra vad de har att komma med, om det nu är så att du upplever detta som ett bekymmer.
2 svar · 464 läst
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.