J
jonaserik: Finns det inga hålrum i väggen eller att det ligger spånor på utsidan, som kan indikera att dom fräser upp frigoliten för att få plats med transport till utsidan eller hålrum. Har frigolit på utsidan poolen och har svartmyror där någonstans. Vid tillfälle kommer det upp flera tusen som ska flyga iväg och många hamnar i poolen. Det varar bara ett par dagar, sen är dom borta. Vet
9 svar · 5,1k läst
AXS
AXS: Husfix och lite ny färg löser det där.
11 svar · 677 läst
·
J
Jo-han: Normalt sett så går det att montera tunglaster i lättbetong och då är bland det absolut viktigaste att få så mycket ”fästyta” som möjligt. Antingen använder man LÅNGA lättebetongsskruvar Tex. https://sv.sormat.com/products/9640075155/ eller så sätter man rostfria gängstänger (med så långt instick som möjligt) med ankarmassa tex.
3 svar · 319 läst
·
Totte_S
Totte_S: För att tänka lite brett så kan ett alternativ vara att sätta en kontrastpanel under fönstret.
1 svar · 169 läst
·
MG_88
MG_88: Framöver skulle jag behöva måla om mitt hus. Problemet är att jag inte vet till 100 % vilken färg det är målat med sedan tidigare. Var till en färghandlare som analyserade färgen och bedömde det som en akrylat-alkyd hybridfärg. Tror det är ca 10 år sedan huset är ommålat. Panelen är från mitten 90-tal. Färgen som det är målat med nu kritar tydligt om man drar fingret på den.
0 svar · 265 läst
·
Matti_75
Matti_75: Ja precis och oljan skyddar fasaden. Har tyvärr inga bilder
38 svar · 5,4k läst
·
A
Anders890: Min skorsten börjar bli sliten i fogarna framförallt från 2 sidor, (se bild) Håller på och lagar fogarna för fullt, och skulle behöva en huv ovanpå. Jag håller på och begär in offerter, en yrkeskunnig tyckte att man skulle riva och laga hela skorstenen, foga, näta in, lägga på puts, med en ny huv. Pris 45 000 inkl rot. Tycker det är lite mycket pengar att lägga på en skorsten som
0 svar · 346 läst
·
I
InsidersUnited: Hur stort takutsprång har du? Har man en ställe på takslutet (exvis plåt är vikt) och det droppar på samma ställe på fasaden varje gång solen kommer fram på vintern så kan det bli som hos dig.
1 svar · 496 läst
·
H
heimlaga: Det finns bara ett sätt att få ordning på inbyggda hängrännor. Riv bort rännan och skarva ut taket så det täcker där rännan har varit och häng dit en vanlig utanpåliggande ränna. Det borde skapad tydlig lagstiftning med straffpåföljd per löpmeter för "byggande av inbyggd hängränna".
1 svar · 456 läst
·
H
hakefor: Tack för svar.
15 svar · 4,1k läst
·
Skogspromenix
Skogspromenix: Jag kör en Senco SGT90i (gas/batteri). Kom över den för 2000:- på blocket. Både gas och batteri håller länge, gjorde en gavel på ca 75m² med 3st gaspatroner. Man märker rätt fort när gasen börjar ta slut då spikarna inte kommer ända in. Enkel att justera slagdjup osv. [bild]
4 svar · 530 läst
·
P
Philemonkey: [citat] Tack för svar! Det är egentligen varken kostnad eller tidsåtgång som är haken, utan handlar endast om en ovilja att bygga ut panelen för mycket; vill inte att fönstren ska sjunka in. Tar med din synpunkt i mitt betänkande helt enkelt 🙂
2 svar · 366 läst
Naok
Naok: Hej! Har nyligen köpt en någorlunda välbevarad Huss byggt på 30 talet i 20 tals stil. Det finns några platser där fasad behöver lagas eller där tidigare arbeta har haft flera fogar i rad. och jag vill veta vad är mest hållbart sätt att göra det. Ffa vill jag veta hur jag ska byta ut fasad delar som har ruttnat eller behöver ersättas. Har kommer lite bilder på hur den tidigare
0 svar · 288 läst
·
F
fribygg: Jag ser skador på både båge och karm. Vad har du använt för färg?
7 svar · 625 läst
·
X
xxargs: det där ser ut som en luftinsug - inte en rökrör. rökrör från kamin som har använts är svarta invändigt av sot och för att få någon drag så måste de gå uppåt genom huset - in i murstock eller med egen rör upp genom våningarna och taket.
1 svar · 203 läst
·
G
Girp: Hej, Behövs mögeltvätt på denna vägg med falu rödfärg. Oborstat till vänster i bilden. Borstat till höger.
0 svar · 185 läst
·
H
heimlaga: Jag brukar hänga dit brädan med en spik så att den är på sin plats men för lågt med ändan mot avväxlingen. Sedan för jag över mått och form med vattenpass, smygvinkel och vinkel. Tar loss brädan och sågar litet på knappare sidan. Provar och finjusterar det sista med yxan.
8 svar · 367 läst
·
N
neo11: Man kan ju aldrig få rätt kulör. Men med cementbruk, som inte innehåller kalk, blir kulören ännu sämre, mörk. Bättre att köpa 1 säck c bruk eller kalkbruk, och foga med.
5 svar · 449 läst
·
N
neo11: Kanske kontakta en byggfirma. Eller har du tänkt göra allt själv med råd från bygghemma?
1 svar · 319 läst
Johan Gunverth
Johan Gunverth: [citat] Ta med dig detta som ett mantra i framtiden. 😄
7 svar · 12,8k läst
·
Viktor.J
Viktor.J: Om du hittar spikläkten så kan du kanske, om du har träväggar bakom, tra lång skruv in i trävägen. skärmtaket kommer trycka mot fasaden men har du spikläkt väl utbrett så är det lugnt. Om du inte har spikläkt på rätt ställen så riskerar du att trycka sönder panelen. En bild hade inte skadat...
8 svar · 565 läst
A
Argastesnickaren: Skrivit detta i andra trådar. Sätt i glasblock. Inget underhåll och om inte det är ett helt tätt trädäck så kommer du få in lite ljus utifrån. Har gjort det själv och rummet känns inte lika instängt ut.
5 svar · 561 läst
·
L
LarsDennis: [citat] Tack för att du bekräftade min idé med skruv. Exakt därför jag skapade tråden. Till andra halvan av ditt svar: Hade målningsarbete mer varit som att bygga duplo och haft direkt återkoppling på utfallet utan någon större konsekvens så hade jag naturligtvis gasat på än mer. Alla har vi varit gröna, även du.
10 svar · 612 läst
·
R
Rejäl: Ja den behöver ni inte vara oroliga för😉 Här kan ni läsa om den ifrån en av dom större tillverkarna.. https://hunton.se/produkter/vagg/hunton-vindtat/
3 svar · 310 läst
F
fribygg: Det borde funka, men det är kanske bättre att montera en ny luftad stående panel på fasaden och stryka den med slamfärg för enkelt framtida underhåll?
1 svar · 201 läst
L
Lazzeman: [citat] Verkar vara en baspanel (byggmax) eller falspanel /Xl-bygg) Stående
4 svar · 293 läst
plåtrickard
plåtrickard: Det är möjligen inte bin eller getingar i takfoten...
3 svar · 459 läst
·
Jonatan79
Jonatan79: [citat] Förstod det. Alla hus behöver fläktar i badrum/kök och ventiler i övriga rum.
6 svar · 445 läst
·
E
Emil Olofsson1: Har själv målat med Auson Tjärvitrol. RIktigt nöjd med resultatet. Detta är 3 år gammal. Första året gjorde jag lager ett och sedan lager två andra året. Var ganska mörk i början men blektes fort och nu verkar den inte blekas mer men det återstår att se. (Ser lite ljusbrun ut på garaget men är grå)
3 svar · 525 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.