Kanske dags att prova igen? En Lambrusco i Bologna eller Modena till någon lättare italiensk rätt kan vara fantastiskt. Speciellt bra på sommaren. Av någon anledning är ofta den Lambrusco man hittar i Tyskland betydligt sämre eller så är det kanske miljön som skiljer.T Thomas_Blekinge skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 597 inlägg
Medlem
· Blekinge
· 10 615 inlägg
Det är möjligt. Av någon anledning förknippar jag vissa vinnamn eller provenienser med dåliga upplevelser och det går inte bort så lätt. Första gången jag stötte på Zinfandel var det en så erbarmlig soppa att jag aldrig komma att köpa det namnet igen. Kanske orättvist men det finns ju massvis med andra.A Andreas_jti skrev:
Österrikisk vin låter för alltid glykol i mina öron. Schweiziskt vin: jag har varit på en del vinprovningar där och Schweizarna är ju lyriska men det är inte jag.
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 498 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 498 inlägg
Håller med dig i sak, men inte nödvändigtvis gällande druvsorterna och vinländerna du nämner. Beyaz, Matteus och Spanskt lantvin har för alltid skrämt mig från vissa "sorters" vin, men sen är det trevligt att bli positivt överraskad som jag senast blev av ett vin från Georgien. Tur att vi gillar olika!T Thomas_Blekinge skrev:Det är möjligt. Av någon anledning förknippar jag vissa vinnamn eller provenienser med dåliga upplevelser och det går inte bort så lätt. Första gången jag stötte på Zinfandel var det en så erbarmlig soppa att jag aldrig komma att köpa det namnet igen. Kanske orättvist men det finns ju massvis med andra.
Österrikisk vin låter för alltid glykol i mina öron. Schweiziskt vin: jag har varit på en del vinprovningar där och Schweizarna är ju lyriska men det är inte jag.
(Schweizarna ska dock hålla sig till att tillverka klockor).
Ikväll blev det en verdejo från Spanien köpt i vin- och spritaffär i Helsingör. Riktigt trevlig, men en av mina favoritproducenter av röda viner så förväntade mig inte annat. Verdejo börjar bli en av favoriterna bland vita viner, rejält fylliga och med tanke på ursprunget i regel (alltid?) ekade.
Noterade för övrigt att denna släpptes i tillfälligt sortiment i fredags. Protos såklart. 259:-. Fick tyvärr bara tag i en flaska... och kör man bil till systemet vid öppning så är tydligen polisen där och låter en blåsa 🫡
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Noterade för övrigt att denna släpptes i tillfälligt sortiment i fredags. Protos såklart. 259:-. Fick tyvärr bara tag i en flaska... och kör man bil till systemet vid öppning så är tydligen polisen där och låter en blåsa 🫡
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Renoverare
· Stockholm
· 18 597 inlägg
Får jag prova. Älskar ekade vita viner. Undrar hur en ekad med bret skulle smakaJ Jonobe skrev:Ikväll blev det en verdejo från Spanien köpt i vin- och spritaffär i Helsingör. Riktigt trevlig, men en av mina favoritproducenter av röda viner så förväntade mig inte annat. Verdejo börjar bli en av favoriterna bland vita viner, rejält fylliga och med tanke på ursprunget i regel (alltid?) ekade.
[bild]
Noterade för övrigt att denna släpptes i tillfälligt sortiment i fredags. Protos såklart. 259:-. Fick tyvärr bara tag i en flaska... och kör man bil till systemet vid öppning så är tydligen polisen där och låter en blåsa 🫡
[bild]
Renoverare
· Stockholm
· 18 597 inlägg
Ej testat. Ser spännande ut.U Uffe A skrev:
Återkom med recension
Dåligt med vin nu, är i Tokyo och har försökt testa lite japanska viner men är helt omöjligt att hitta restauranger som serverar det. Testat ett par småflaskor från affärer och det är minst sagt märkligt... Det blir nog saké och umeshu i bagaget istället...
Renoverare
· Stockholm
· 18 597 inlägg
Det finns en anledning varför sushi sho säljer europeiska viner och inte japanskaJ Jonobe skrev:Ej testat. Ser spännande ut.
Återkom med recension
Dåligt med vin nu, är i Tokyo och har försökt testa lite japanska viner men är helt omöjligt att hitta restauranger som serverar det. Testat ett par småflaskor från affärer och det är minst sagt märkligt... Det blir nog saké och umeshu i bagaget istället...
Provat den nu
Djupt röd färg, öppnade den ca en timme innan middagen var färdig.
Smakade lite meddetssamma, lite skarp men lovande.
Efter luftning hade den rundats av, komplex doft och mjuk lång smak.
Inte så tung och oassade utmärkt till vildsvinskotletter med potatisgratäng.
Varken maten eller vinet tog över.
Är ingen vinexpert men min upplevelse var mycket smak av bär och inslag av lite mörkare toner.
Kort sagt ett ypperligt vin.
Ett av de bästa jag smakat.
Tror inte det hade passat lika bra till en tyngre maträtt.
Ligger i en prisklass som är högt över mina resurser så tyvärr så är det nog enda tillfället för mig.
Kan rekommenderas 🤗
Djupt röd färg, öppnade den ca en timme innan middagen var färdig.
Smakade lite meddetssamma, lite skarp men lovande.
Efter luftning hade den rundats av, komplex doft och mjuk lång smak.
Inte så tung och oassade utmärkt till vildsvinskotletter med potatisgratäng.
Varken maten eller vinet tog över.
Är ingen vinexpert men min upplevelse var mycket smak av bär och inslag av lite mörkare toner.
Kort sagt ett ypperligt vin.
Ett av de bästa jag smakat.
Tror inte det hade passat lika bra till en tyngre maträtt.
Ligger i en prisklass som är högt över mina resurser så tyvärr så är det nog enda tillfället för mig.
Kan rekommenderas 🤗
Renoverare
· Stockholm
· 18 597 inlägg
Jag har lagt de pengarna på franska viner men inte spanska. Kanske får testa någon gång ska till Spanien om mindre än vecka så får se vad man plockar med sigU Uffe A skrev:Provat den nu
Djupt röd färg, öppnade den ca en timme innan middagen var färdig.
Smakade lite meddetssamma, lite skarp men lovande.
Efter luftning hade den rundats av, komplex doft och mjuk lång smak.
Inte så tung och oassade utmärkt till vildsvinskotletter med potatisgratäng.
Varken maten eller vinet tog över.
Är ingen vinexpert men min upplevelse var mycket smak av bär och inslag av lite mörkare toner.
Kort sagt ett ypperligt vin.
Ett av de bästa jag smakat.
Tror inte det hade passat lika bra till en tyngre maträtt.
Ligger i en prisklass som är högt över mina resurser så tyvärr så är det nog enda tillfället för mig.
Kan rekommenderas 🤗
Varför dricker ni inte svenska viner?AndersMalmgren skrev:
För att druvorna inte växer så bra på Östermalm?
Lägg gärna upp löpande från vingårdarna, kan bli intressant. 👍