Renoverare
· Stockholm
· 18 388 inlägg
För att lagra vin brukar man ha ett vinlagringsskåp som säkerställer rätt temp(12 grader) och rätt fuktighet. Fuktigheten vete fan hur de lyckas med dock, men konstant temp är väl det viktigaste. Vinkyl som man har i köket är ju inte för lagring utan mer att ha viner på rätt temp nära till hands.
Renoverare
· Stockholm
· 18 388 inlägg
Man kan ha lagringskyl i köket. Se bara till den inte har genomskinligt glas. Viner som ska långtidslagrats mår inte bra av ljus
Ok, trodde det var väldigt noga.J Jonobe skrev:
Dricker inte så mycket vin själv men det kunde ju vara intressant.
Har 2 kylar med tempstyrning men dom har jag till ölbryggning och där ändras ju tempen från 0 till 20 grader beroende på var man är i jäsningen.
Vanligt kylskåp då eller är det för kallt?
On man inte har något brinnande vinintresse så är nog garderoben fullt tillräcklig. Det finns ju vinlagringsskåp med. Kylskåp är nog ok men viner utvecklas ju långsammare om det är kallt, och är man novis så är man ju ofta otålig - för att inte tala om platsfrågan. Snabba temperaturskiftningar och ljus ska man undvika.nino skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 388 inlägg
Kompressorn i en vanlig kyl vibrerar det är heller inte bra.
Medlem
· Blekinge
· 10 481 inlägg
Medlem
· Blekinge
· 10 481 inlägg
Om detta med vibrationer finns nu tydligen också forskning:J Jonobe skrev:
Legenden der Weinlagerung (weinkellerschweiz.ch)
Enligt artikeln finns inga vetenskapliga bevis för att vibrationer påverkar vinets egenskaper märkbart.
: