203 981 läst · 2 522 svar
204k läst
2,5k svar
Vedtråden för oss alla som tillverkar och eldar
😂 ja sen är det kanske bra att ha koll på tempmätaren. Tycker det funkar ganska bra med en vedeldad köksspis , men smak och förutsättningar är ju olika.SågspånPappspikEternit skrev:
Att elda för att få varmvatten mitt i sommaren har vi inte behövt göra som
tur är.
Övning ger färdighet 😀galento skrev:
Men ärligt talat så är vi för det mesta för lata för att använda ugnen i vedspisen. Bidragande orsak är att vi saknar termometer och plåtar som passar bra
Onekligen, kasta in lite ved med snö på, fräste bara till sen brann allt igen 😂
Nu dundrar nog dom där 8,8kw ut. Måste köpa en termometer till spisen dock. Och ett par kaminfläktar. Det blir oerhört varmt i rummet den står.
Nu dundrar nog dom där 8,8kw ut. Måste köpa en termometer till spisen dock. Och ett par kaminfläktar. Det blir oerhört varmt i rummet den står.
Ja jösses.N Niq skrev:
Nu ville sambon steka bröd bakugnen. Det ska hon få, för jag har gjort upp eld i den. Vanligtvis om jag eldar lite hårdare nere, så hamnar tempen i bakugnen på max 150 grader. Lite dåligt för stekning av bröd.
Vanlig eldning ger typ 100 grader. Perfekt att torka kött, tjälknöl o sånt.
Men nu blir det allvar.
Huk Er kärringer o göbber, för nu laddar hon upp.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Kanon till matlagning...
Men det funkar här också.
Men det funkar här också.