1 025 043 läst · 13 861 svar
1025k läst
13,9k svar
Vad blir det för mat?
Miss i köket. Man ska inte jämföra äpplen och päron.
Jag kokar ofta fruktsoppor, vanligast är på rabarber eller äpplen, ibland torkade aprikoser, gott att ha till lunchmackorna.
Grannen kom med en massa päron, stora och goda.
Kokade soppa som vanligt med samma mängd socker jag brukar ha till äpplen, 1 dl per liter vatten....Heeeeelvete vad sött det blev, så sött att det sved i munnen 😮
Kokade upp den igen med dubbla mängden vatten, funkar men fortfarande väldigt sött.
Jag kokar ofta fruktsoppor, vanligast är på rabarber eller äpplen, ibland torkade aprikoser, gott att ha till lunchmackorna.
Grannen kom med en massa päron, stora och goda.
Kokade soppa som vanligt med samma mängd socker jag brukar ha till äpplen, 1 dl per liter vatten....Heeeeelvete vad sött det blev, så sött att det sved i munnen 😮
Kokade upp den igen med dubbla mängden vatten, funkar men fortfarande väldigt sött.
Trädgårdsfixare
· Småland
· 174 inlägg
Har just varit ut en sväng och plockat lite färska champinjoner och varit över till grannen och fått lite ägg så det får bli en champinjonomelett (ugnsomelett) till lunch.
Vi kokade saft på våra päron EN GÅNG.. det blev som sockervatten.. helt odrickbart.. snopet! I övrigt funkar päron till samma saker.. med bra smak ju!Isakare skrev:Miss i köket. Man ska inte jämföra äpplen och päron.
Jag kokar ofta fruktsoppor, vanligast är på rabarber eller äpplen, ibland torkade aprikoser, gott att ha till lunchmackorna.
Grannen kom med en massa päron, stora och goda.
Kokade soppa som vanligt med samma mängd socker jag brukar ha till äpplen, 1 dl per liter vatten....Heeeeelvete vad sött det blev, så sött att det sved i munnen 😮
Kokade upp den igen med dubbla mängden vatten, funkar men fortfarande väldigt sött.
Släng i en chili eller två och koka upp igen så blir du nog av med den värsta sötman 😀Isakare skrev:Miss i köket. Man ska inte jämföra äpplen och päron.
Jag kokar ofta fruktsoppor, vanligast är på rabarber eller äpplen, ibland torkade aprikoser, gott att ha till lunchmackorna.
Grannen kom med en massa päron, stora och goda.
Kokade soppa som vanligt med samma mängd socker jag brukar ha till äpplen, 1 dl per liter vatten....Heeeeelvete vad sött det blev, så sött att det sved i munnen 😮
Kokade upp den igen med dubbla mängden vatten, funkar men fortfarande väldigt sött.
Idag blev det lite fryskoll i innefrysen (som är näst på tur att frosta av).. lättare o bära ut grejerna om de är färre..
Hittade två kycklingfiléer och så hade jag tre mindre skivor av stekfläsket kvar (sen fläskpannkakan) i kylen.. så vad kunde man hitta på av det? tjaaa... pastasås kändes lockande.. så jag tog en burk krossade tomater med basilika.. och hackade lite lök och paprika.. och hade en skvätt kycklingfond blandat med 1 dl vatten i stekpannan.. sen blev det påfyllning av kryddor.. (paprika, salt, peppar, timjan, rosmarin.. och så fryst mer basilika.. från frysen)
Blandade ner (kokt) färsk pasta.. och la på lite ruccola.. 👍
Tog också in lite vitlöksbröd från frysen ute. och gräddade som tillbehör...nom nom!
Hittade två kycklingfiléer och så hade jag tre mindre skivor av stekfläsket kvar (sen fläskpannkakan) i kylen.. så vad kunde man hitta på av det? tjaaa... pastasås kändes lockande.. så jag tog en burk krossade tomater med basilika.. och hackade lite lök och paprika.. och hade en skvätt kycklingfond blandat med 1 dl vatten i stekpannan.. sen blev det påfyllning av kryddor.. (paprika, salt, peppar, timjan, rosmarin.. och så fryst mer basilika.. från frysen)
Blandade ner (kokt) färsk pasta.. och la på lite ruccola.. 👍
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Tog också in lite vitlöksbröd från frysen ute. och gräddade som tillbehör...nom nom!
Va kinkiga ni är nog för jag oftast köper "klassiskt".. men tycker de flesta funkar.. kul med variation.. har tom köpt (!) Frisco-brödet som jag från början avskydde när det kom till världen.. (har inte provat potatisbrödet än. eller vad det nu är för nått.. brukar se det skymta förbi i reklam ibland).. brioche var också lite speciellt/konstigt när det började bli trendigt.. men det är helt okej det med nu (som sagt, kul med variation)
MEN!
Bäst måste ju vara hembakat egegjort såklart (även om jag själv misslyckas var trejde gång jag försöker baka sådana *grr* ).. där man vet vad som är i och det inte bara är tillsatser av olika slag för hållbarhet..
Nu har jag gett mig fasiken på att jag dessutom ska prova baka hamburgerbröd (nån gång) i pizzaugnen.. med samma mjöl som pizzadegen.. o lång jästid (fix ide bara)
MEN!
Bäst måste ju vara hembakat egegjort såklart (även om jag själv misslyckas var trejde gång jag försöker baka sådana *grr* ).. där man vet vad som är i och det inte bara är tillsatser av olika slag för hållbarhet..
Nu har jag gett mig fasiken på att jag dessutom ska prova baka hamburgerbröd (nån gång) i pizzaugnen.. med samma mjöl som pizzadegen.. o lång jästid (fix ide bara)
Finns en del mystiska människor som inte tycker hamburgare är "riktig mat".. utan "bara" en varm macka med kött.. (lite samma med pizza.. speciellt om man man råkar ha osten på toppen ist för på botten.. som tydligen är superduperviktigt.. )Alfredo skrev:
De kanske har fått fel bröd?
(jag gillar varma mackor också.. så jag är inte fullt lika kinkig med vad/var jag lägger saker..nöjd o glad om det är gott)