1 057 025 läst · 14 160 svar
1057k läst
14,2k svar
Vad blir det för mat?
Dagen var en enda lång kohandel.
-Jag kan tänka mig att fira nyår i stan (fastän jag sagt aldrig mer!) om jag får göra göra lunchen i skogen.
-Bara om du gör krabbelurer!
-och sen vill jag gå upp på utsiktsberget för att se fyrverkerierna.
- bara om jag får varm choklad.
Alla fick sina önskningar uppfyllda. Och jag säger det igen. Aldrig mer. Efter 12 år med skotträdda hund har jag utvecklat en avsky för fyrverkerier. Oavsett om de är vackra, för det är som ju. Men ändå...nej tack.
Middagen var en ordinär tillställning med en inte särdeles vacker fördrink men den rann ner och var god. snittar gjorda av barnet, kräftristotto med pilgrimsmussla och citronmarinerad fänkål, sen utan bild en långkokt högrev i rödvinssås med rösti och stekt grönkål, sen avslutades med glass, dumleflarn, hallon och vad som skulle vara hallongele men blev tjock hallonsås.
-Jag kan tänka mig att fira nyår i stan (fastän jag sagt aldrig mer!) om jag får göra göra lunchen i skogen.
-Bara om du gör krabbelurer!
-och sen vill jag gå upp på utsiktsberget för att se fyrverkerierna.
- bara om jag får varm choklad.
Alla fick sina önskningar uppfyllda. Och jag säger det igen. Aldrig mer. Efter 12 år med skotträdda hund har jag utvecklat en avsky för fyrverkerier. Oavsett om de är vackra, för det är som ju. Men ändå...nej tack.
Middagen var en ordinär tillställning med en inte särdeles vacker fördrink men den rann ner och var god. snittar gjorda av barnet, kräftristotto med pilgrimsmussla och citronmarinerad fänkål, sen utan bild en långkokt högrev i rödvinssås med rösti och stekt grönkål, sen avslutades med glass, dumleflarn, hallon och vad som skulle vara hallongele men blev tjock hallonsås.
Redigerat:
NYÅRSAFTON
Ostbricka (desserten som blev lunch..)
Förrätt: Skagencoctail med hummer & räkor + ett par bitar finncrisp
Huvudrätt: Oxfilé (enligt maken perfekt, enligt mig lite under hehe men jättegod!) rostade rotsaker och vitlökspenslad hasselbackspotatis 😍
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ostbricka (desserten som blev lunch..)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Förrätt: Skagencoctail med hummer & räkor + ett par bitar finncrisp
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Huvudrätt: Oxfilé (enligt maken perfekt, enligt mig lite under hehe men jättegod!) rostade rotsaker och vitlökspenslad hasselbackspotatis 😍
Kyckling med gnocchi. https://www.arla.se/recept/kycklingfile-i-ugn/
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Blev ingen bild på räksåsen och pastan igår.. men blidde både rom och räkor kvar i burkarna.. så idag lagade vi - UGNSSTEKT LAX, kokt potatis, sallad & romsås med räkor..
Nu har vi räkor till en varsin räkmacka kvar - sedan är alla rester sedan jul och nyår slut! (Vi har dock fryst in en oxfilebit.. men that’s it.. allt annat har kommit till nytta! Alla småslattar av gräddfil, rom, räkor osv ..som blivit över på annat både vid tillagning och som rester..;
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Nu har vi räkor till en varsin räkmacka kvar - sedan är alla rester sedan jul och nyår slut! (Vi har dock fryst in en oxfilebit.. men that’s it.. allt annat har kommit till nytta! Alla småslattar av gräddfil, rom, räkor osv ..som blivit över på annat både vid tillagning och som rester..;
Lite pyttigt med potatis, morot, blomkål och rödlök i ugnen. Toppade med spenat och timjan. Egentligen skulle det varit vegetariskt med halloumi men en schnitzel är inte fel heller. Pepparrotskräm och remouladsås som tillbehör.