Storsockret
Nduja, burrata, ruccola och rostade valnötter fick pryda kvällens pizza. Det var gott, men skulle haft mer Nduja, men fick höra att ta det lite varsamt. Nu vet jag :)

Pizza med tomat, mozzarella, valnötter, rucola på snöig träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Sista bollen får bli en fryspizza för skojs skull. Blir en pizzafri helg 😂
 
  • Gilla
  • Älska
Snigla och 10 till
  • Laddar…
S
Grillat i regnet. Tjocka revben.
Blev ingen grillöl tyvärr men det blev gott ändå. Grillat kött och grönsaker på en kolgrill utomhus med gräsmatta i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Lill72 och 9 till
  • Laddar…
Mini kräftskiva

Mysig balkongmiddag med skaldjur, ostpaj, grönsallad och vin i en lugn stadsmiljö omgiven av grönska.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
HenricLindholm och 10 till
  • Laddar…
Storsockret Storsockret skrev:
Nduja, burrata, ruccola och rostade valnötter fick pryda kvällens pizza. Det var gott, men skulle haft mer Nduja, men fick höra att ta det lite varsamt. Nu vet jag :)

[bild]

Sista bollen får bli en fryspizza för skojs skull. Blir en pizzafri helg 😂
Perfektion 👌🤌🍕
 
  • Älska
Storsockret
  • Laddar…
Lite kantareller till förrätt

En skål med stekta trattkantareller på ett bord, någons arm i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Sen en macka

Skaldjursrätt med räkor, citron, dill och picklad rödlök på en skärbräda; person fotograferar maten.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
BengtH och 11 till
  • Laddar…
Storsockret
FredrikR FredrikR skrev:
Perfektion 👌🤌🍕
Nja, så långt vill jag nog inte gå 😉. Klantade mig rejält vid utbaket av denna, men den blev ju fin till slut ändå :) Men jag börjar få lite mer kläm på hur jag ska snurra runt pizzorna i ugnen iaf.
 
  • Gilla
  • Älska
Kramla och 2 till
  • Laddar…
Storsockret Storsockret skrev:
Nja, så långt vill jag nog inte gå 😉. Klantade mig rejält vid utbaket av denna, men den blev ju fin till slut ändå :) Men jag börjar få lite mer kläm på hur jag ska snurra runt pizzorna i ugnen iaf.
Klanteriet syns inte på det färdiga resultatet. 👍😎
Jag har lärt att mig att rotera tidigare än jag egentligen tror är bra för ett bra resultat 😇
Köpte en "turning peel" ihop med lite annat på nån rea. 😚
 
  • Gilla
Storsockret
  • Laddar…
Storsockret
FredrikR FredrikR skrev:
Klanteriet syns inte på det färdiga resultatet. 👍😎
Jag har lärt att mig att rotera tidigare än jag egentligen tror är bra för ett bra resultat 😇
Köpte en "turning peel" ihop med lite annat på nån rea. 😚
Ja, det är främst första rotationen som jag tyckte var svår eftersom pizzan inte riktigt blivit fast än. Får säkert in tekniken till slut men nu kör jag första roteringen utanför ugnen på stora spaden. Men ja nog har jag såklart gått all in med turning peel också, gör inget halvdant 😅
 
  • Älska
  • Gilla
Kramla och 1 till
  • Laddar…
Maria T
Storsockret Storsockret skrev:
Nduja, burrata, ruccola och rostade valnötter fick pryda kvällens pizza. Det var gott, men skulle haft mer Nduja, men fick höra att ta det lite varsamt. Nu vet jag :)

[bild]

Sista bollen får bli en fryspizza för skojs skull. Blir en pizzafri helg 😂
Så vackert, och säkert ljuvligt gott! När vi inte hittat 'Nduja så har den färska Salsicciafärsen gjort susen, dock inte på hemlagad/bakad i specialugn som din men väl i "vanlig" ugn.
 
  • Gilla
  • Älska
Storsockret och 1 till
  • Laddar…
Storsockret Storsockret skrev:
Nduja, burrata, ruccola och rostade valnötter fick pryda kvällens pizza. Det var gott, men skulle haft mer Nduja, men fick höra att ta det lite varsamt. Nu vet jag :)

[bild]

Sista bollen får bli en fryspizza för skojs skull. Blir en pizzafri helg 😂
Fina grejor! Nästa gång testa att även göra egen Stracciatella. Det är pricken över iet!
 
  • Gilla
Storsockret och 1 till
  • Laddar…
Här gjorde 80-talet sig påmint, igen.
Kina-kyckling.

Grillad kyckling.
Kinamix.
Ananas.
Curry.
Grädde, vispad enligt original receptet från mitten av -80.
Jordnötter (så klart). 🤦

Toppas med rikligt med svartpeppar och serveras med vitt bröd.
 
  • Gilla
Snigla och 5 till
  • Laddar…
Maria T
FredrikR FredrikR skrev:
Här gjorde 80-talet sig påmint, igen.
Kina-kyckling.

Grillad kyckling.
Kinamix.
Ananas.
Curry.
Grädde, vispad enligt original receptet från mitten av -80.
Jordnötter (så klart). 🤦

Toppas med rikligt med svartpeppar och serveras med vitt bröd.
Försöker minnas fler rätter som är såna 80-tals-klassiker. Marengo? Flygande Jacob? Fiskgratäng gjord på fryst torskblock med mängder av klippt salladslök, creme fraiche och citronpeppar? Renskavsgryta med svamp och lingon känns också gammalt (men gott). Jo, nu har det - lövbiff med ädelostfyllning! Det känns som jag inte ätit det sen 1987.
Kul att minnas och finns flera rätter här som kan fräschas upp och kännas nya.
 
  • Gilla
4774 och 1 till
  • Laddar…
Claes Sörmland
Maria T Maria T skrev:
Försöker minnas fler rätter som är såna 80-tals-klassiker. Marengo? Flygande Jacob? Fiskgratäng gjord på fryst torskblock med mängder av klippt salladslök, creme fraiche och citronpeppar? Renskavsgryta med svamp och lingon känns också gammalt (men gott). Jo, nu har det - lövbiff med ädelostfyllning! Det känns som jag inte ätit det sen 1987.
Kul att minnas och finns flera rätter här som kan fräschas upp och kännas nya.
Mandelfisk...
 
  • Gilla
Roga1337 och 2 till
  • Laddar…
S sinuslinus skrev:
Grillat i regnet. Tjocka revben.
Blev ingen grillöl tyvärr men det blev gott ändå.[bild]
Här har vi ett grillproffs!
Svårt att få nåt som behöver lång grilltid bra och inte sönderbränt i en grill utan lock.
Är revbenen förkokta?

/Höghus
 
  • Gilla
Roga1337 och 1 till
  • Laddar…
Maria T Maria T skrev:
Försöker minnas fler rätter som är såna 80-tals-klassiker. Marengo? Flygande Jacob? Fiskgratäng gjord på fryst torskblock med mängder av klippt salladslök, creme fraiche och citronpeppar? Renskavsgryta med svamp och lingon känns också gammalt (men gott). Jo, nu har det - lövbiff med ädelostfyllning! Det känns som jag inte ätit det sen 1987.
Kul att minnas och finns flera rätter här som kan fräschas upp och kännas nya.
Glace au four kanske?
Glass i en marängsmet som skickas in i ugnen.
Kanske mer 70-tal iofs.


/Höghus
 
  • Gilla
  • Älska
Snigla och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.