1 055 402 läst · 14 144 svar
1055k läst
14,1k svar
Vad blir det för mat?
Jag har haft många bra ställen förr. Men naturen ändras, både med och utan människan. Har precis som du skriver gett mig ut på nya okända marker. Och den som söker han finnerT Turbo_Tail skrev:Jag har bara haft två kantarellställen tidigare, men i år gav jag mig fan på att hitta flera. Jag sökte upp ställen med berg-i-dagen på en kart-app och koncentrerade sökandet till dessa ställen. Några enorma mängder har jag inte hittat, kanske 40-50 liter, men nu har jag i alla fall 6-7 st nya kantarellställen. Stalltipset är att kolla extra noga i halvskyddat sydöst-läge - inte för ljust men inte för mörkt - inte för vått och inte för torrt. Sen skall det inte vara för mycket växtlighet - sök alltså inte kantareller bland lingon och blåbärsris.
EDIT: Jo, sök sen på hyfsat avlägsna platser så minskar du risken att dela ev. nya ställen med andra.
richardtenggren
Ingen-gör
· Norrlandet
· 6 590 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
- Norrlandet
- 6 590 inlägg
Ja det är bland annat friterad sötpotatis och nåt tempurahittepå i rullarna. Sushi City vid stationen. Jag åker alltid in och käkar där med sambon när vi åker förbi sen vi av en slump hittade stället. Nu slet jag med en kollega som också kanske är lite less på att den mesta veg-sushin vi har i Umeå nu för tiden är avokado.richardtenggren skrev:
Lite halvny kedja har jag fått för mig, iallafall den stora utökningen av restauranger dom smällt upp. Vi har ingen här uppe än dockFredrikR skrev:
https://bores.se/